Senzor ABS

Extras din proiect Cum descarc?

Specificatie
tensiune de alimentare: 12V
informatii forma de unda: Acesta este un exemplu al unui semnal senzor de roata tipic. Imaginea la osciloscop a tuturor celor 4 roti ar trebui sa fie aceeasi.
Diagnosticare
Controlati conectorul (conectorii): Controlati conectorul (conectorii) si daca este necesar curatati-i sau reparati-i pentru a va asigura ca conexiunea este buna.
Controlati tensiunea de alimentare:
Intrerupeti contactul. Demontati conectorul din senzor.
Puneti contactul. Masurati tensiunea dintre borna pozitiva a conectorului si borna negativa a bateriei. Aceasta ar trebui sa fie egala cu specificatiile. In caz contrar controlati cablajul, apoi ECU.
Controlati conexiunea la ECU:
Intrerupeti contactul. Demontati conectorul din senzor si ECU.
Masurati rezistenta dintre bornele pozitiva sau de semnal ale conectorului si bornele corespunzatoare din conectorul ECU. Acestea ar trebui sa fie < 1 ohm. 
Controlati semnalul senzorului:
Conectati osciloscopul la pinul cablului de semnal al ECU si la masa. Puneti contactul si rotiti volanul. Comparati cu imaginea indicata de osciloscop.
Diagnosticarea cu Interfata GUTMANN
Selectare meniu:
- Diagnoza
- alti senzori
- senzor roata
Efectuarea verificarii: Se efectueaza un test de rulare
Varfurile de semnal trebuie sa fie uniforme
Pot exista tabele cu alte valori in functie de producatorul senzorului!!!
Sensor viteza roata spate stanga - dreapta
Senzorul viteza roata trimite unitatii de comanda ABS un semnal, a carui frecventa este proportionala cu viteza roata reala
Unitatea de comanda
Functionare
Unitatea de comanda primeste semnale de la senzori care monitorizeaza diversi parametri de functionare motor. Unitatea de comanda genereaza semnale de iesire pentru a furniza raport aer/carburant, control turatie de ralanti si avans initial la aprindere optime.
Diagnosticare
Controlati conectorul (conectorii): Controlati conectorul (conectorii) si daca este necesar curatati-i sau reparati-i pentru a va asigura ca conexiunea este buna.
Cand presupuneti ca unitatea de control este defecta, asigurati-va ca toti senzorii si actuatorii functioneaza corespunzator si ca semnalele de la alta (alte) unitate (unitati) de control sunt primite corespunzator. Apoi controlati tensiunea de alimentare si conexiunile la masa ale unitatii de control:
Intrerupeti contactul. Demontati conectorul ECU.
Localizati conexiunile tensiunii de alimentare. Puneti contactul. Masurati tensiunea dintre borna (bornele) conectorului corespunzator si borna negativa a bateriei. Acestea ar trebui sa fie egale cu tensiunea bateriei. In caz contrar controlati cablajul si siguranta fuzibila. Intrerupeti contactul. Localizati conexiunile de masa. Masurati rezistenta dintre borna (bornele) conectorului corespunzator si borna negativa a bateriei. Acestea ar trebui sa fie < 1 ohm.
UNITATE DE CONTROL
Identificare
Unitatea de control electronic (ECU) efectueaza functii similare in toate sistemele de management motor. Cu toate acestea, constructia si complexitatea ECU poate comporta diferente majore, in functie de aplicatie si de fabricant. Figura 1 este un exemplu al unui ECU utilizat in mod obisnuit.
Figura 1
ECU se gaseste de regula sub tabloul de bord sau in compartimentul motor. (Consultati localizare componenta).
Functie
Unitatea de control electronic (ECU) este controlerul sistemului de management motor. Ea primeste informatii de la diversi senzori din jurul motorului si proceseaza datele, fie prin calcule, fie prin comparatie cu tabelele de corespondenta. Rezultatele sunt apoi transmise diversilor actuatori. Cand un senzor detecteaza o modificare la un sistem pe care il monitorizeaza, ECU regleaza actuatorul adecvat pentru a mentine sistemul in parametrii sai de functionare. Cand aceasta functionare de tip cauza si efect este automata, sistemul este denumit un sistem cu Bucla Inchisa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Senzor ABS.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!