Serigrafia

Extras din proiect Cum descarc?

Serigrafia
Introducere: 
Serigrafia este procedeul prin care se imprima pe suporti din cele mai diferite materiale, incepand cu hartie, ceramica, materiale plastice si terminand cu textilele sau metalele. Aproape orice material plan sau care prezinta foarte mici abateri de la planeitate se poate imprima serigrafic. Datorita flexibilitatii tehnologice si numarului de restrictii mai mic decat la alte procedee de imprimare, serigrafia a fost abordata cu mijloace dintre cele mai diverse, incepand cu cele rudimentare pana la masini performante. Serigrafia face parte din grupa tehnologiilor straturilor groase utilizate in special in electronica si roductia bunurilor de larg consum. Procedeul este simplu si consta in aplicarea pe suportul pe care se imprima a unui strat de cerneala printr-o masca. Originile acestui procedeu de imprimare se gasesc in Japonia, dar parintii serigrafiei moderne sunt Samuel Simon (Anglia, 1900) si John Pilsworth (San Francisco, 1914).
Cele mai cunoscute produse realizate industrial in perioada de inceput au fost steagurile din timpul Primului Razboi Mondial.
Imaginea realizata prin imprimarea serigrafica este formata dintr-un numar de puncte care este dat de numarul de ochiuri al sitei pe care se realizeaza masca. Cele mai fine site utilizate in serigrafie au maximum 300 ochiuri/inch, ceea ce
determina ca rezolutia maxima pe care o poate asigura imprimarea prin serigrafie sa fie de 300 dpi. Aceasta permite realizarea unor imagini de o calitate buna, dar care sunt departe de calitatea imprimarii offset, la care rezolutia poate ajunge la 2400 dpi sau chiar mai mult. Utilizarea unor site cu o finete si mai mare este limitata de dimensiunile particulelor din componenta cernelurilor folosite, care trebuie sa poata trece prin ochiurile sitei. Totusi, pentru cele mai multe aplicatii, o rezolutie cuprinsa intre 100 si 300 dpi este suficienta. 
Serigrafic se pot imprima imagini monocolor, in 2 - 8 culori sau policromie, suprafata imprimata putand fi cuprinsa intre cativa centimetri si cativa metri patrati.
Imprimarea unei imagini in mai multe culori presupune ca pentru fiecare culoare sa se realizeze o masca; procedeul este asemanator cu cel al tehnologiei offset. Cu acestea se va imprima succesiv utilizand cernelurile de culoarea impusa si efectuand pentru fiecare masca alinierea, astfel ca in final sa rezulte imaginea dorita. O caracteristica importanta a serigrafiei este data de faptul ca grosimea stratului de cerneala obtinut este cea mai mare fata de oricare alt tip de imprimare. Aceasta poate conduce la obtinerea unor efecte speciale care nu pot fi obtinute prin nici o alta tehnica. Datorita simplitatii procesului, gama de cerneluri sau alte substante colorante posibil a se utiliza in serigrafie este cu mult mai mare decat cea utilizata de oricare alta tehnologie de imprimare.
Tehnica imprimarii serigrafice este in plina dezvoltare datorita aparitiei unor masini rotative automate, imbunatatirii performantelor emulsiilor fotosensibile, solventilor si a altor substante utilizate la recuperarea sitelor si aparitiei cernelurilor cu uscare rapida sub actiunea razelor ultraviolete. Productivitatea masinilor serigrafice este limitata de capacitatea de a usca cerneala depusa pe obiectele


Fisiere in arhiva (3):

  • Serigrafia
    • 06 Serigrafia 1.doc
    • 06 Serigrafia 2.doc
    • 06 Serigrafia.ppt

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!