Studiul biomecanic al protezei umărului

Extras din proiect Cum descarc?

Detalii anatomice ale umarului uman Pentru a localiza diferitii termeni folositi iata reprezentari ale anatomiei umarului uman. 
UMARUL si oasele sale
Manseta rotatorilor este alcatuita din convergenta tendoanelor a patru muschi: muschiul subscapular, muschiul infraspinatus, muschiul teres minor, muschiul supraspinos. Functia sa principala este de a asigura co-adaptarea functionala a articulatiei si centrarea dinamica rotativa a capului humeral. Pe scurt, ea este cea care mentine pe deplin articulatia umarului si asigura miscarea acesteia. 
Proteze de umar In istoria protezei Avant Grammont este cel care si-a lasat amprenta cel mai mult si, de aceea vom prezenta progresul protezelor in comparatie cu cercetarile sale. 
Prima proteza de umar a fost facuta de Jules Emile Pean in 1893 la Spitalul International din Paris. Aceasta operatie a fost un succespentru ca pacientul si-a recapatat o mobilitate satisfacatoare a mainii. 
In anii 1950 a aparut un nou nume, Charles S. Neer. El proiecteaza o proteza humerala intr-un aliaj de cobalt-crom care cuprinde un cap protetic foarte aproape de un cap anatomic humeral asociat cu o tija humerala (cu plasare necimentata). Prima sa proteza proiectata a fost Neer I. In anii 1960 si 1970, Kessel si Neer au devenit interesati de protezele de umar care ar putea face fara manseta rotatorului. Ei profita de inovatia cimentului acrilic Charnley pentru fixarea solida a partii glenoide in omoplat. Cu toate acestea, implantul glenoid din protezele din seria Mark (1 pana la 3) tinde sa se rupa sub presiunea fortelor de forfecare, astfel incat Neer abandoneaza rapid aceste proteze. 
Proteza Grammont
Probleme legate de implant
In primul rand, vom prezenta riscurile generale care exista in jurul implantarii unei proteze de umar. Aceste potentiale complicatii chirurgicale sunt variate, dar rare. Unele sunt comune tuturor interventiilor, altele sunt specifice acestei interventii. 
Riscuri generale: 
-  Hematom 
-  Tulburari de vindecare 
-  Tulburari de sensibilitate cauzate de deteriorarea micilor nervi senzoriali de sub piele 
-  Leziuni ale unei vene sau artere 
-  Alungirea tranzitorie sau paralizia unui nerv 
-  Infectie superficiala sau profunda (poate necesita o a doua interventie) 
-  Complicatie tromboembolica: flebita si/sau embolie pulmonara. 
Riscuri specifice
-  Vindecarea ranilor cu posibila aparitie a necrozei pielii 
-  Rigiditate (se refera in principal la cazurile de fractura) 
-  Durerea reziduala dupa operatie
-  Instabilitatea protezei (legata de starea muschiului inconjurator si a structurii tendonului) 
-  Ruptura mansetei rotatorului secundar 
-  Slabirea protezei
-  Uzura protezei (durata de viata preconizata de 15-20 de ani) 
-  Lacrimile 
-  Complicatii mecanice reprezentate de fracturile din jurul protezei si de rupturile implanturilor care pot aparea fie spontan (exces de stres), fie dupa o cadere.


Fisiere în arhivă (1):

  • Studiul biomecanic al protezei umarului.pptx

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!