Sudarea prin Presiune

Cuprins proiect Cum descarc?

ARGUMENT.1
SUDAREA PRIN PRESIUNE.2
TEHNOLOGIA SUDARII PRIN PRESIUNE A DIFERITELOR 
METALE SI ALIAJE METALICE.16
PROTECTIA MUNCII.19
BIBLIOGRAFIE.23


Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Am ales aceasta tema de proiect, Sudarea prin presiune, cu scopul de a cunoaste mai bine acest procedeu de asamblare des intalnit in fabrici, ateliere.
Sudarea este un procedeu tehnologic de imbinare nedemontabila a doua sau mai multe piese metalice in stare solida, realizata prin actiunea fortelor de coeziune ce pot aparea intre atomii marginali apartinand pieselor de imbinat.
Pentru obtinerea fortelor de coeziune care sa permita sudarea pie!selor, este necesar un aport de energie din exterior -- prin incalzire sau presare -- obtinut cu ajutorul instalatiilor de sudare.
Imbinarea pieselor prin sudare se poate executa cu sau fara mate!rial de adaos.
Sudarea se aplica unei game largi de materiale, cum sunt: oteluri carbon, oteluri aliate, fonte, metale si aliaje neferoase, materiale plastice, materiale metaloceramice etc.
SUDAREA PRIN PRESIUNE
Sudarea prin presiune este procedeul de imbinare, destinat obtinerii de piese sau subansambluri, realizat prin amplificarea unor forte exterioare. Efectul fortelor exterioare depinde de temperatura zonelor
adiacente ale pieselor de sudat si de anumite particularitati ale procedeului utilizat.
Rolul fortelor exterioare consta in principal in urmatoarele: aducerea pieselor de sudat Intr-un Contact strans prin deformarea lor plastica; obtinerea unei suduri in care metalul s3 fie compact, vopsit de goluri si cu tensiuni interne reduse; si sa asigure inchiderea spatiului in ca!re are loc topirea evitand-se astfel interactiunea metalului topit cu mediul inconjurator precum si expulzarea metalului topit din zona sudarii care contine oxizi si alte impuritati.
Dupa temperatura maxima care se atinge in locul de sudare, procedeele de sudare prin, presiune se impart in: suduri fa rece, care nu depasesc temperatura de recristalizare, si suduri la cald, la care se produce recristalizari in cusatura. Sudarea la rece se poate executa numai prin presare sau prin presare si vibrare. Sudarea la cald se executa in stare solida sau prin topire.
Incalzirea pieselor se poate realiza cu surse de incalzire indirecte, prin reactii chimice exoterme in mediul inconjurator sau surse directe si anume efectul termic al curentului electric si frecarea uscata.
1. Procedee de sudare
a. Sudarea prin presiune cu incalzire cu flacara. Procedeul se aplica la sudarea in capete in stare solida, flacara incalzind simultan intreaga zona a imbinarii (fig.1). Capetele de sudat, pregatite prin prelucrare, sunt amplasate in interiorul unui arzator inelar care produ!ce incalzirea metalului pana la starea plastica (1200--1250?C, in cazul otelului). Aplicand p presiune de 2000--4000 N/cra2 se realizeaza, prin refulare, sudarea celor doua capete. Pentru a se evita supraancalzirea straturilor de suprafata, arzatorul executa miscari axiale oscilatorii in jurul sectiunii de contact.
O varianta a procedeului consta in incalzirea inelului cu flacara, apoi topirea portiunii de sudat cu arzatorul fixat in dreptul sectiunii de contact, dupa care se aplica presiuni intermitente. In acest fel, se expulzeaza materialul topit si impuritatile dintre suprafetele do sudat. La piesele cu grosimi mari, pentru a se evita o incalzire neuniforma, se foloseste un arzator special care permite numai incalzirea frontala a
Fig. 1 Sudarea prin presiune si presiune si incalzire cu flacara:
1-componente de imbinat; 2- arzator inelar; 
3-flacari multiple; 4- circuit de racire; 
5- amestec de gaz si de oxigen; 6- sudarea realizata prin refulare.
Fig.2. Schema de principiu a sudarii electrice
pieselor de sudat. Arzatorul se indeparteaza inainte de a se incepe presarea.
b. Sudarea prin presiune cu incalzire electrica de contact. Procedeul este cunoscut sub denumirea de sudare electrice prin rezistenta, iar imbinarile pot fi executate in capete, in puncte sau in linie.
1) Sudarea in capete. Procedeul de sudare in capete consta in incalzirea prin rezistenta de contact a partilor frontale ale pieselor de sudat, dupa care se execute opera(ia de presare cu o anumita for(a. Su!darea in capete se poate realiza in stare solida si in stare topita. 
a) Sudarea in capete in stare solida. Principiul procedeului este redat in figura 2. Piesele de sudat 1, 2 sunt fixate la o distanta de 2 intre dispozitivele de strangere 3 si 4, prin. intermediu carora este condus curentul electric de ,1a secundarul transform a transformatorului 5 si exercita presarea cu o forta F. Dispozitivele sunt fixate (de batiul masinii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sudarea prin Presiune.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!