Tehnologii Neconventionale

Extras din proiect Cum descarc?

1. Descriere
Proiectul de fata Laser Cutting. Tehnologia de fabricarea discurilor de frana, intocmit cu scopul de a fi sustinut in cadrul prezentarilor de proiecte la obiectul tehnologii neconventionale .Acest proiect trateaza o tema de actualitate, foarte raspandita in domenile tehnicii moderne.
Prin acest proiect doresc sa fac cunoscute cateva referiri la ceea ce inseamna laser cutting ca proces tehnologic analog cu un alt proces neconventional si anume water jet cutting, in fabricarea discurilor de frana la biciletele, care sunt echipate cu astfel de sisteme de franare. In final sa abordez doar taierea laser pentru fabricarea discurilor de frana.
Am abordat acest subiect cu scopul de a se intelege in profunzime urmatoarele:
o Posibilitatea obtinerii discurilor de frana prin tehnologii conventionale ,prin tehnologii clasice si anume cu ajutorul masinilor unelte cunoscute (masina de frezat, strungul, masina de gaurit etc) ori procedee clasice (turnare clasica, taiere cu foarfece,etc) ; Am facut o scurta descriere a succesiunii operatiilor, precum si a fazelor de lucru, echipamente si SDV-uri folosite.
o Analogie intre cele doua tehnologii neconventionale : laser cutting/water jet cutting privind aspecte tehnologice cum ar fi: precizia modelelor fabricate, calitatea obtinuta a suprafetelor, prelucrabilitatea, etc. cu avantajele si dezavantajele acestor tehnologii.
o Prezentarea unor echipamente care stau la baza obtinerii de piese ,prototip-uri, prin proecedee neconventionale .
In ceea ce priveste acest proiect doresc sa fac cunoscute urmatoarele chestiuni pe care le-am punctat in acest proiect, acestea sunt cu scopul de sinteza asupra subiectului pe care il contine si anume:
Prima parte a proiectului se intituleaza "Generalitati" in acest capitol sunt informatii de baza legate de tema proiectului, un scurt istoric in ceea ce priveste evolutia sistemelor neconventionale, o scurta introducere in ceea ce inseamna tehnologii neonventionale.
In al doilea capitol am facut referire in mod special la modul prin care se obtin discurile de frana printr-o anume tehnologie conventionala unde am facut o scurta descriere a succesiunii operatiilor, precum si a fazelor de lucru, echipamente si SDV-uri folosite. Prezentand avantaje si dezavantaje.
A treia parte a proiectului face referire la tehnologia neconventionala aleasa punctand urmatoarele :
o Posibilitatea tehnologiei de fabricatie prin diferite tehnologii neconventionale altele decat laser cutting si anume water jet cutting.
o Argumentarea solutiei alese laser cutting.
o Firme producatoare de echipamente TN prezentand un scurt studio de caz pe aceasta tema.
In a patra parte a proiectului fac referire la principiul de lucru al tehnologiei alese si anume laser cutting avand avantaje si dezavantaje, prezentand parametrii tehnologici principali care se pot regla la echipament respectiv influenta acestor parametrii in precizia de prelucrare, precum rezistenat piesei fabricate facand referire la articole stiintifice publicate pe un site de specialitate . Tot aici am dori sa analizez tehnologia neconventionala cu cea clasica caracterizandu-le din punct de vedere al dimensiunii, preciziei, calitatea suprafetei prelucrate , precum si din punct de vedere al costurilor de fabricatie si al timpilor de fabricatie .
Ultima parte a proiectului cuprinde concluzii finale, norme de tehnica in securitatea muncii cu scopul de a se face cunoscut pericolul la care este supus tehnologul in contact cu acesta: norme de lucru, instructiuni de folosire si de prevenire impotriva pericolelor pe care le reprezinta. Bibliografie si anexe.
Continutul acestui proiect sper sa starneasca interes pentru curiosii care se dedica acestui mare domeniu al viitorului si anume "Tehnologii si procese de fabricatie neconventionala".
2.TEMA PROIECTULUI
-Disc de frana ;
-Modelul discului: Disc de frana pentru bicilete ;
- 100 Bucati ;
-Materialul: Otel de cupru
-Tehnologia de fabricare : Laser cutting
-Tehnologia alternative: Water jet cutting.
Fig.2.1. Model 3D al discului de frana
La proiectarea discului de frana Fig.2.1. am tinut seama de cativa parametrii importanti in ceea ce priveste, proiectarea acestui disc de frana.
Din punct de vedere constructiv discul de frana are un diametru STAS 160 mm. Fabricat din otel de cupru rezistent la frictiune. Grosimea discului de frana 3 mm. Se pot fabrica din alte aliaje (titan, dural, materiale compozite pe baza de ceramica). Din punct de vedere tehnologic aceste discuri de frana se pot produce prind intermediul tehnologiei clasice, fie prin intermediul tehnologiilor necoventionale. Din gama tehnologiilor conventionale, aceste discuri pot fi realizate printr-un porces de sinterizare, destul de laborios, procesul fiind prezentat in cadrul proiectului in cele ce urmeaza. Din punct de vedere tehnologic, pentru realizarea celor 100 de bucati discuri am ales Laser cutting-ul deoarece prezinta avantaje majore fata de tehnologia clasica si tehnologia alternativa. Aceasta tehnologie amortizeaza in timp foarte scurt din punct de vedere economic productia, pretul masinii unelte.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologii Neconventionale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!