Utilaje pentru Transportul Produselor Solide

Cuprins proiect Cum descarc?

CAP I. CONSIDERATII GENERALE.4
1.1. Destinatia masinilor si utilajelor folosite in ind. alim. .4
1.2. Clasificare masinilor si utilajelor din ind. alim. .5
1.3. Conditiile impuse masinilor si utilajelor folosite in ind. alim. .7
1.4. Sisteme de masini si aparate.8
CAP II. UTILAJE PENTRU TRANSPORTUL PRODUSELOR SOLIDE.11
2.1. Domeniul de utilizare si clasificare.11
2.2. Transportul materialelor solide.12
2.3. Clasificarea mijloacelor de transport.17
MIJLOACE DE TRANSPORT PE SOL SI PE SINE.17 
MIJLOACE DE RIDICARE PRIN IMPINGERE SAU TRACTIUNE.20
UTILAJE DE RIDICAT SI TRANSPORTAT.21
TRANSPORTOARE MECANICE CONTINUE.22
CALCULUL CAPACITATII TRANSPORTOARELOR MECANICE CONTINUI.45
MIJLOACE DE TRANSPORT GRAVITATIONALE.46
MIJLOACE DE TRANSPORT HIDRAULICE.49
MIJLOACE PNEUMATICE DE TRANSPORT.50
MIJLOACE DE INTRTINERE SI REPARARE.53
CAP III. DEGRADAREA UTILAJELOR DIN INDUSTRIA ALIMENTARA.61
CAP IV. TEHNOLOGIA INTRETINERII UTILAJELOR.62
CAP V. REPARAREA ORGANELOR PRINCIPALE ALE UTILAJELOR DIN INDUSTRIA ALIMENTARA.89
BIBLIOGRAFIE.104


Extras din proiect Cum descarc?

CAP I. CONSIDERATII GENERALE
1. Destinatie, clasificare, conditii de lucru si sisteme de masini si utilaje in industria alimentara
1.1. Destinatia masinilor si utilajelor folosite in industria alimentara.
Masinile si utilajele din industria alimentara sunt masini de lucru destinate pentru efectuarea unor operatii diversificate in cadrul proceselor de productie, in conformitate cu cerintele tehnico-economice impuse fiecarei lucrari in parte.
Prin folosirea masinilor in executarea diverselor lucrari in cadrul proceselor de productie din industria alimentara, se asigura:
- marirea productivitatii muncii;
- realizarea unor lucrari in termen optim si de o calitate superioara;
- reducea costurilor pe tona de produs;
- inlocuirea muncii manuale cu munca de conducere a utilajului, respectiv reducerea efortului fizic.
1.2. Clasificarea masinilor si utilajelor din industria alimentara.
Clasificarea masinilor si utilajelor folosite in industria alimentara se face dupa mai multe criterii:
Dupa felul actiunii exercitate asupra produsului, se clasifica in:
- masini in care are loc o actiune mecanica asupra produselor sau asupra materialelor de prelucrat; produsele sau materialele nu isi schimba proprietatile , ci isi schimba doar forma, dimensiunile sau alti parametri mecanici;
- utilaje in care au loc actiuni asupra produselor in urma carora se modifica proprietatile lor fizice si chimice sau starea de agregare (actiuni fizico-chimice, biochimice, termice sau electrice). 
Dupa ciclul de lucru, se deosebesc:
- masini si utilaje cu actiune periodica; 
- masini si utilaje cu actiune continua;
In cazul masinilor cu actiune periodica, produsul sau materialul prelucrat este supus actiunii de prelucrare intr-un anumit interval de timp, iar produsul finit este scos din masina dupa expirarea acestui interval de timp; dupa aceasta, procesul se reia, repetandu-se ciclul.
In cazul masinilor cu actiune continua, are loc un proces de lucru stabilizat in timp, precum si incarcarea concomitenta a produsului initial si iesirea produsului finit.
Din punctul de vedere al gradului de mecanizare si automatizare a operatiilor, se deosebesc:
- masini cu functionare neautomata; 
- masini semiautomate;
- masini automate;
In masinile neautomate, operatiile auxiliare (incarcarea, descarcarea, deplasarea, controlul) si unele operatii tehnologice se executa prin interventia directa a omului asupra obiectului muncii. La asemenea masini, mecanismele si sculele usureaza doar munca omului.
La masinile semiautomate, toate operatiile si procesele tehnologice principale sunt executate de masina, manual facandu-se doar unele operatii de transport, de control si unele operatii auxiliare.
La masinile automate, operatiile si procesele tehnologice precum si toate operatiile si procesele auxiliare, inclusiv cele de transport si de control, sunt executate de masini.
Particularitatea masinilor automate si semiautomate consta in existenta, pe langa mecanismele si dispozitivele acestor masini, a unor mecanisme si dispozitive speciale care asigura functionarea automata a acestora.
Din punctul de vedere al complexitatii, se deosebesc:
- masini separate (individuale);
- masini agregate sau complexe;
- masini combinate; 
- sisteme automate de masini;
Din punctul de vedere al operatiei pe care o executa, exista:
- utilaje pentru depozite;
- masini pentru maruntire;
- masini pentru sortare;
- masini pentru amestecare;
- masini pentru separarea amestecurilor eterogene;
- masini pentru presarea produselor alimentare;
- masini pentru dozarea componentelor produselor alimentare;
- masini pentru evaporare, condensare;
- masini pentru difuzie ;
- instalatii pentru distilare-rafinare;
- utilaje pentru uscare;
- masini pentru spalarea ambalajelor pentru produse alimentare lichide; 
- masini pentru preambalarea si invelirea produselor alimentare;
- masini si instalatii pentru dozarea si ambalarea produselor; 
- masini si instalatii pentru transport; 
- instalatii de ventilatie si conditionare a aerului; 
- instalatii pentru automatizari.


Fisiere in arhiva (1):

  • Utilaje pentru Transportul Produselor Solide.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 7 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!