Vibratii

Cuprins proiect Cum descarc?

I SCOPUL LUCRARII
II CONTINUTUL LUCRARII
Capitolul 1 Introducere
Capitolul 2 Ecuatiile diferentiale pentru vibratiile conductelor 
drepte cu sectiune circulara
Capitolul 3 Metoda matricelor de transfer pentru analiza
vibratiilor sistemelor de conducte spatiale
3.1 Generalitati
3.2. Metoda matricelor de transfer. Consideratii generale. 
3.3. Matricea de transfer definita cu serii de puteri
3.4. Problema pulsatiilor proprii
3.5. Problema modurilor proprii de vibratie
Capitolul 4 Rezultatele analizei numerice
4.1. Generalitati
4.2. Pulsatiile proprii
4.3. Modurile proprii de vibratie
4.3.1-Metodologia de calcul.
4.3.2-Structura programului
4.3.3-Rezultatele obtinute
ANEXA - Prezentarea grafica a rezultatelor
CONCLUZII


Extras din proiect Cum descarc?

Scopul principal al lucrarii este acela de a analiza nivelele de vibratii, in principal pe vibratiile cu amplitudini mari, ale conductelor spatiale cu diametre de 50-100 mm. 
Scopul prioritar al prezentei lucrari este acela de a demontra posibilitatea de a analiza, si modela matematic si numeric fenomenele legate de vibratiile mecanice care apar la sistemele complexe de conducte spatiale. Intr-un cadru mai larg se au in vedere abordarea problemelor specifice tuturor studiilor de vibratii de sisteme: problema pulsatiilor proprii, problema modurilor proprii de vibaratii, problema raspunsului dinamic al structurii. In prezenta lucrare este abordata numai problema determinarii pulsatiilor proprii si a modurilor proprii de vibratie folosind metoda seriilor de puteri.
CAPITOLUL 1
INTRODUCERE
Generalitati
Conductele au o importanta deosebita pentru buna functionare a instalatiilor chimice energetice si din centralele nucleare. Defectiunile survenite la astfel de instalatii pot provoca, adeseori, accidente grave care s-au soldat cu pierderi umane si materiale deosebite. Pentru eliminarea unor astfel de evenimente, sistemele mecanice care contin astfel de conducte, functie de regimurile de exploatare ale acestora, sunt supuse periodic unor programe de control si monitorizare. In cadrul acestor activitati o atentie deosebita este acordata regimului de vibratii.
Sistemele de conducte vibreaza sub actiunea factorilor functionali (miscarea fluidului, pulsatia presiunii) si datorita trepidatiilor transmise de la suportii de rezemare sau de la masinile si instalatiile la care sunt racordate. Dupa cum se stie, vibratiile au efecte daunatoare atat asupra structurii cat si asupra mediului inconjurator si a factorului uman.
Din cauza vibratiilor, imbinarile cu flanse si racordurile isi pierd in timp etanseitatea, iar imbinarile sudate pot ceda. De asemenea functionarea aparatelor de masura si control este perturbata de trepidatiile conductelor pe care sunt montate, iar prin interactiunea dinamica fluid-structura procesele tehnologic din instalatii pot suferi transformari importante. Datorita vibratiiilor, sistemele de rezemare ale acestora, solul de sub reazeme isi modifica configuratia initiala pe baza catreia s-au facut calculele initiale ale retelei. Propagarea vibratiilor prin elementele de sustinere, fundatii si sol duce la poluarea mediului, cu efecte defavorabile asupra oamenilor, cladirilor, recipientilor si masinilor din jur. Sunt influentate de asemenea si transmiterea de date colectate de sistemele de monitorizare, la distanta
Poate cel mai important efect al vibratiilor este acela ca produc solicitari variabile care pot cauza depasirea limitelor admisibile la oboseala ale materialului conductelor. Factorii care favorizeaza aparitia si agravarea acestui fenomen sunt multipli: amplitudinea solicitarilor, prezenta concentratorilor de tensiuni, conditii speciale de functionare (presiune, temperatura, mediu coroziv etc). In anumite conditii aceste situatii pot conduce la ruperea conductelor si a suportilor. 
Pentru evitarea efectelor nedorite amintite mai sus, este necesara o analiza a vibratiilor acestor sisteme, care cuprinde urmatoarele aspecte:
- studiul vibratiilor libere, pentru determinarea pulsatiilor proprii de vibratie si a modurilor proprii ale structurii.
- studiul vibratiilor fortate pentru stabilirea raspunsului dinamic al structurii la factorii perturbatori importanti.
Modelarea sistemelor de conducte. Metode de studiu.
Un aspect important in analiza si rezolvarea problemei de vibratii la conducte il constituie modelarea mecanica a sistemului analizat, si apoi functie de aceasta adopatrea modelului matematic folosit in analiza teoretica a fenomenelor. Pentru definirea acestor modele trebuie cunoscute sau determinate: 
- caracteristicile elastice ale sistemului si distributia acestora
- caracteristicile masice ale sistemului si distributia acestora
- caracteristicile elastice ale sistemelor de rezemare
- caracteristicile perturbatiilor la care este supus sistemul analizat (forte si momente de excitatie, amplitudinea si locul unde actioneaza).


Fisiere in arhiva (15):

 • 6 CONCLUZII DIS.doc
 • 57 ANEXA Lucrare DIS mod 7 fMa.doc
 • 54 ANEXA Lucrare DIS mod 4 fMa1.doc
 • 54 ANEXA Lucrare DIS mod 4 fMa.doc
 • 533 ANEXA Lucrare DIS mod 3 3Ma.doc
 • 532 ANEXA Lucrare DIS mod 3 2Ma.doc
 • 53 ANEXA Lucrare DIS mod 3 fMa.doc
 • 52 ANEXA Lucrare DIS mod 2 fMa1.doc
 • 52 ANEXA Lucrare DIS mod 2 fMa.doc
 • 510 ANEXA Lucrare DIS mod 10 fMa.doc
 • 51 ANEXA Lucrare DIS mod 1 fMa.doc
 • 5 CAP4 Lucrare DIS.doc
 • 4 CAP3 Lucrare DIS.doc
 • 3 CAP2 Lucrare DIS.doc
 • 2 CAP1 Lucrare DIS.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!