Vibrațiile sistemelor continue și vibrații aleatoare

Extras din proiect Cum descarc?

Obiectivul acestei lucrari il constituie studiul vibratiilor in sisteme continue si al vibratiilor aleatoare.
Unele sisteme continue pot fi studiate folosind modele teoretice cu
parametrii distribuiţi (masa, elasticitatea, amortizarea) în tot volumul ocupat de corp. Deplasarea unui astfel de sistem este exprimată printr-o funcţie continuă pe domeniul ocupat de corp şi variabilă în timp. Sistemul are un număr infinit de grade de libertate. Astfel de sisteme care permit o modelare matematică sunt: firele,barele şi plăcile.
Răspunsul sistemului mecanic la diverse excitaţii exterioare deterministe sau aleatoare este funcţie atât de caracteristicile intrinseci ale lui (inerţie, elasticitate şi histerezis) cât şi de caracteristicile legăturilor cu mediul fix şi/sau cu sursa de vibraţii.
In majoritatea cazurilor calculul dinamic implica rezolvari numerice.
Vibraţiile sunt fenomene dinamice, care apar în medii elastice în urma unei excitaţii locale şi care se propagă în interiorul mediului sub forma unor oscilaţii. Vibraţia este o oscilaţie mecanică în jurul unui punct de referinţă şi defineşte mişcarea unui sistem mecanic.
Clasificare:
Dupa numarul de grade de libertate:
vibratii cu un grad de libertate
vibratii cu 2 sau mai multe grade de libertate
Vibratii cu un numar infinit de grade de libertate (sisteme continue)
Dupa ecuatia diferentiala a miscarii:
vibratii liniare
vibratii neliniare
Dupa cauzele care le produc:
libere (datorate unui impuls initial)
fortate sau intretinute
Dupa cum se consuma sau nu energia mecanica
Amortizate
Neamortizate
Dupa legea de variatie in timp a miscarii:
deterministe
aleatoare
In studiul vibratiilor sistemelor cu un grad si cu un numar finit de grade de libertate s-a considerat ca masele elementelor elastice sunt neglijabile in comparatie cu masele elementelor rigide. La unele sisteme mecanice nu mai poate fi facuta aceasta ipoteza simplificatoare deoarece masele legaturilor elastice sunt de acelasi ordin de marime cu masele elementelor rigide. Astfel de sisteme mecanice se numesc sisteme continue si au, evident, infinit grade de libertate. Fortele de inertie sunt, in acest caz, distribuite in intreg volumul, iar deplasarea in miscarea vibratorie este exprimata printr-o functie continua de punct si timp.
Un experiment este aleator atunci cand raspunsul lui pentru o anumita excitatie nu poate fi prevazut cu precizie si univoc, fiind posibile mai multe raspunsuri.
Experimentele aleatoare (cum sunt de exemplu vibratiile structurilor elastice sub actiunea unor factori aleatori) se pot generaliza si studia ca procese aleatoare.


Fisiere în arhivă (1):

  • Vibratiile Sistemelor Continue si Vibratii Aleatoare.ppt

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!