Antibiotice utilizate în tratamentul bolilor infecțioase la câini și pisici

Proiect
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3683
Mărime: 706.14KB (arhivat)
Publicat de: Luiza N.
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Antibioticele. Descoperite in 1928 de Fleming, “tatal penicilinei”, au salvat si salveaza vieti. Insa la putin timp dupa descoperire s-a constatat ca uneori nu functioneaza. In lumea in care traim astazi antibioticele noi sunt putine iar cele vechi au devenit mai putin eficiente sau chiar deloc datorita raspandirii antibiorezistentei si aparitiei unor “microbi mutanti” ce duc de la o generatie la alta informatie genetica ce adaposteste aceasta rezistenta criminala.

Creșterea bună, biosecuritatea și igiena sunt pietrele de temelie pentru protejarea sănătății și bunăstării animalelor în fermele noastre și trebuie, de asemenea, să ne îngrijim animalele de companie în mod responsabil. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor noastre, ca și oamenii, animalele pot ceda bolilor. Deși multe dintre aceste boli pot fi prevenite, de exemplu prin vaccinare, vor exista întotdeauna cazuri în care animalele vor trebui tratate cu antibiotice. Aceste medicamente au un rol vital în tratarea, controlul și uneori prevenirea răspândirii bolilor bacteriene la animalele de fermă și la animalele de companie.

Fermierii, medicii veterinari și toți cei implicați în îngrijirea animalelor au datoria morală și legală de a proteja sănătatea și bunăstarea animalelor aflate în grija lor. Marea Britanie are unele dintre cele mai înalte standarde de bunăstare a animalelor din lume, cu protecție prevăzută de legislația privind bunăstarea animalelor. Angajamentul nostru de a proteja bunăstarea animalelor include utilizarea judicioasă a antibioticelor, prescrise doar de către un medic veterinar atunci când infecția și boala ar duce la durere și suferință.

Unele antibiotice acționează împiedicând bacteriile să construiască pereții celulari, oprindu-și astfel capacitatea de reproducere, în timp ce altele acționează prin înfometarea bacteriilor pentru a împiedica organismul infectat să transforme glucoza în energie. Iată cele mai frecvente antibiotice utilizate în medicina veterinară pentru tratarea infecțiilor la câini și pisici și utilizările acestora.

Grupul de experți ad hoc de consiliere antimicrobiană (AMEG) a clasificat antibioticele pe baza potențialelor consecințe asupra sănătății publice a rezistenței crescute la antimicrobiene atunci când este utilizat la animale și necesitatea utilizării lor în medicina veterinară. Clasificarea este concepută ca un instrument de sprijinire a luării deciziilor de către medicii veterinari pe care antibiotic să se utilizeze.

Medicii veterinari sunt încurajați să verifice clasificarea AMEG înainte de a prescrie orice antibiotic pentru animalele aflate în îngrijirea lor. Clasificarea AMEG nu înlocuiește ghidurile de tratament, care trebuie, de asemenea, să ia în considerare alți factori, cum ar fi informații de sprijin în Rezumatul caracteristicilor produsului pentru medicamentele disponibile, constrângerile legate de utilizarea în speciile producătoare de alimente, variațiile regionale ale bolilor și rezistența la antibiotice și politicile naționale de prescriere.

A. Antibiotice in tratamentul bolilor infectioase la caini

La câini, antibioticele pot trata:

Infecții ale plăgilor

Infectii ale tractului urinar

Infecție respiratorie

Pneumonie

Infecții ale urechii

Infecții cutanate

Tulburări gastro-intestinale

Boala parodontală

Infecții ale țesuturilor moi, osoase și dentare

1.Amoxicilină / Clavulanat - Acest antibiotic combinat este legat de Penicilină și este utilizat pentru a trata un spectru larg de infecții bacteriene, inclusiv infecții ale pielii, infecții ale sistemului respirator, infecții gastro-intestinale și infecții genito-urinare.

„Din experiența mea, amoxicilina este un antibiotic sigur atunci când este prescris în mod adecvat de către un medic veterinar și utilizat de proprietarul animalelor de companie”, spune dr. Patrick Mahaney, din Los Angeles, CA. „Amoxicilina tratează multe infecții bacteriene frecvente, inclusiv unele dintre cele care afectează gura, căile respiratorii, pielea, tractul urinar și digestiv și altele.”

Efecte secundare și intoleranță la amoxicilină

„Cel mai frecvent efect secundar” al amoxicilinei, spune Mahaney, „este tulburarea tractului digestiv”.

Potrivit lui Mahaney, amoxicilina nu este recomandată pentru câinii care au prezentat anterior semne clinice de intoleranță sau o reacție alergică. El spune că intoleranța poate include semne precum tulburări digestive (vărsături, diaree sau lipsa poftei de mâncare), letargie sau schimbări de comportament. Semnele unui răspuns alergic pot include tulburări digestive, precum și reacții cutanate, cum ar fi roșeață, umflături sau urticarie. Un tip potențial fatal de reacție alergică, numită anafilaxie, este, de asemenea, posibil în cazuri rare și poate provoca dificultăți de respirație, tensiune arterială scăzută, convulsii și comă.

Bibliografie

https://www.wedgewoodpharmacy.com/items/cat/infection-bacterial/amoxicillin-clavulanate-potassium-oral-oil-suspension.html

https://www.wedgewoodpharmacy.com/blog/posts/common-antibiotics-for-dogs-and-cats.html

https://www.wedgewoodpharmacy.com/learning-center/professional-monographs/enrofloxacin-for-veterinary-use.html

https://vcahospitals.com/know-your-pet/cephalexin

https://www.petco.com/shop/en/petcostore/category/pet-pharmacy/cat-rx/rx-cat-antibiotics

https://www.wedgewoodpharmacy.com/learning-center/medication-information-for-pet-and-horse-owners/tetracycline-for-dogs-and-cats.html

https://vcahospitals.com/know-your-pet/gentamicin---otic

https://www.wedgewoodpharmacy.com/species/cat.html

https://www.wedgewoodpharmacy.com/learning-center/professional-monographs/metronidazole-for-veterinary-use.html

https://www.noah.co.uk/focus-areas/antibiotics-for-animals/

Preview document

Antibiotice utilizate în tratamentul bolilor infecțioase la câini și pisici - Pagina 1
Antibiotice utilizate în tratamentul bolilor infecțioase la câini și pisici - Pagina 2
Antibiotice utilizate în tratamentul bolilor infecțioase la câini și pisici - Pagina 3
Antibiotice utilizate în tratamentul bolilor infecțioase la câini și pisici - Pagina 4
Antibiotice utilizate în tratamentul bolilor infecțioase la câini și pisici - Pagina 5
Antibiotice utilizate în tratamentul bolilor infecțioase la câini și pisici - Pagina 6
Antibiotice utilizate în tratamentul bolilor infecțioase la câini și pisici - Pagina 7
Antibiotice utilizate în tratamentul bolilor infecțioase la câini și pisici - Pagina 8
Antibiotice utilizate în tratamentul bolilor infecțioase la câini și pisici - Pagina 9
Antibiotice utilizate în tratamentul bolilor infecțioase la câini și pisici - Pagina 10
Antibiotice utilizate în tratamentul bolilor infecțioase la câini și pisici - Pagina 11
Antibiotice utilizate în tratamentul bolilor infecțioase la câini și pisici - Pagina 12
Antibiotice utilizate în tratamentul bolilor infecțioase la câini și pisici - Pagina 13
Antibiotice utilizate în tratamentul bolilor infecțioase la câini și pisici - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Antibiotice utilizate in tratamentul bolilor infectioase la caini si pisici.docx

Te-ar putea interesa și

Evoluția pestei umane ca zoonoză în lume - ciuma bubonică

1. DESCRIEREA BOLII 1.1 Definiţie, răspândire şi importanţă Pesta este o boală infecţioasă acută, produsă de cocobacilul Yersinia pestis. Pesta...

Ciuma

Introducere Pesta sau ciuma (lat. pestis = epidemie) este o boală infecțioasă deosebit de contagioasă, produsă de bacteria Yersinia pestis. În...

Microbiologie medicală

Introducere Principii generale de diagnostic in microbiologia medicala Microbiologia medicala - Microbiologia medicala (umana si veterinara)...

Chirurgie

Capitolul 1. INSTRUMENTARUL CHIRURGICAL 1. Instrumente pentru incizia (secţionarea) ţesuturilor 1.1. Instrumente pentru incizia (secţionarea)...

Ai nevoie de altceva?