Antibiotice utilizate în tratamentul bolilor infecțioase la câini și pisici

Extras din proiect Cum descarc?

Antibioticele. Descoperite in 1928 de Fleming, "tatal penicilinei", au salvat si salveaza vieti. Insa la putin timp dupa descoperire s-a constatat ca uneori nu functioneaza. In lumea in care traim astazi antibioticele noi sunt putine iar cele vechi au devenit mai putin eficiente sau chiar deloc datorita raspandirii antibiorezistentei si aparitiei unor "microbi mutanti" ce duc de la o generatie la alta informatie genetica ce adaposteste aceasta rezistenta criminala.
Cresterea buna, biosecuritatea si igiena sunt pietrele de temelie pentru protejarea sanatatii si bunastarii animalelor in fermele noastre si trebuie, de asemenea, sa ne ingrijim animalele de companie in mod responsabil. Cu toate acestea, in ciuda eforturilor noastre, ca si oamenii, animalele pot ceda bolilor. Desi multe dintre aceste boli pot fi prevenite, de exemplu prin vaccinare, vor exista intotdeauna cazuri in care animalele vor trebui tratate cu antibiotice. Aceste medicamente au un rol vital in tratarea, controlul si uneori prevenirea raspandirii bolilor bacteriene la animalele de ferma si la animalele de companie.
Fermierii, medicii veterinari si toti cei implicati in ingrijirea animalelor au datoria morala si legala de a proteja sanatatea si bunastarea animalelor aflate in grija lor. Marea Britanie are unele dintre cele mai inalte standarde de bunastare a animalelor din lume, cu protectie prevazuta de legislatia privind bunastarea animalelor. Angajamentul nostru de a proteja bunastarea animalelor include utilizarea judicioasa a antibioticelor, prescrise doar de catre un medic veterinar atunci cand infectia si boala ar duce la durere si suferinta.
Unele antibiotice actioneaza impiedicand bacteriile sa construiasca peretii celulari, oprindu-si astfel capacitatea de reproducere, in timp ce altele actioneaza prin infometarea bacteriilor pentru a impiedica organismul infectat sa transforme glucoza in energie. Iata cele mai frecvente antibiotice utilizate in medicina veterinara pentru tratarea infectiilor la caini si pisici si utilizarile acestora.
Grupul de experti ad hoc de consiliere antimicrobiana (AMEG) a clasificat antibioticele pe baza potentialelor consecinte asupra sanatatii publice a rezistentei crescute la antimicrobiene atunci cand este utilizat la animale si necesitatea utilizarii lor in medicina veterinara. Clasificarea este conceputa ca un instrument de sprijinire a luarii deciziilor de catre medicii veterinari pe care antibiotic sa se utilizeze.
Medicii veterinari sunt incurajati sa verifice clasificarea AMEG inainte de a prescrie orice antibiotic pentru animalele aflate in ingrijirea lor. Clasificarea AMEG nu inlocuieste ghidurile de tratament, care trebuie, de asemenea, sa ia in considerare alti factori, cum ar fi informatii de sprijin in Rezumatul caracteristicilor produsului pentru medicamentele disponibile, constrangerile legate de utilizarea in speciile producatoare de alimente, variatiile regionale ale bolilor si rezistenta la antibiotice si politicile nationale de prescriere.
A. Antibiotice in tratamentul bolilor infectioase la caini
La caini, antibioticele pot trata:
Infectii ale plagilor
Infectii ale tractului urinar
Infectie respiratorie
Pneumonie
Infectii ale urechii
Infectii cutanate
Tulburari gastro-intestinale
Boala parodontala
Infectii ale tesuturilor moi, osoase si dentare
1.Amoxicilina / Clavulanat - Acest antibiotic combinat este legat de Penicilina si este utilizat pentru a trata un spectru larg de infectii bacteriene, inclusiv infectii ale pielii, infectii ale sistemului respirator, infectii gastro-intestinale si infectii genito-urinare.
,,Din experienta mea, amoxicilina este un antibiotic sigur atunci cand este prescris in mod adecvat de catre un medic veterinar si utilizat de proprietarul animalelor de companie", spune dr. Patrick Mahaney, din Los Angeles, CA. ,,Amoxicilina trateaza multe infectii bacteriene frecvente, inclusiv unele dintre cele care afecteaza gura, caile respiratorii, pielea, tractul urinar si digestiv si altele."
Efecte secundare si intoleranta la amoxicilina
,,Cel mai frecvent efect secundar" al amoxicilinei, spune Mahaney, ,,este tulburarea tractului digestiv".
Potrivit lui Mahaney, amoxicilina nu este recomandata pentru cainii care au prezentat anterior semne clinice de intoleranta sau o reactie alergica. El spune ca intoleranta poate include semne precum tulburari digestive (varsaturi, diaree sau lipsa poftei de mancare), letargie sau schimbari de comportament. Semnele unui raspuns alergic pot include tulburari digestive, precum si reactii cutanate, cum ar fi roseata, umflaturi sau urticarie. Un tip potential fatal de reactie alergica, numita anafilaxie, este, de asemenea, posibil in cazuri rare si poate provoca dificultati de respiratie, tensiune arteriala scazuta, convulsii si coma.


Fisiere în arhivă (1):

  • Antibiotice utilizate in tratamentul bolilor infectioase la caini si pisici.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

https://www.wedgewoodpharmacy.com/items/cat/infection-bacterial/amoxicillin-clavulanate-potassium-oral-oil-suspension.html
https://www.wedgewoodpharmacy.com/blog/posts/common-antibiotics-for-dogs-and-cats.html
https://www.wedgewoodpharmacy.com/learning-center/professional-monographs/enrofloxacin-for-veterinary-use.html
https://vcahospitals.com/know-your-pet/cephalexin
https://www.petco.com/shop/en/petcostore/category/pet-pharmacy/cat-rx/rx-cat-antibiotics
https://www.wedgewoodpharmacy.com/learning-center/medication-information-for-pet-and-horse-owners/tetracycline-for-dogs-and-cats.html
https://vcahospitals.com/know-your-pet/gentamicin---otic
https://www.wedgewoodpharmacy.com/species/cat.html
https://www.wedgewoodpharmacy.com/learning-center/professional-monographs/metronidazole-for-veterinary-use.html
https://www.noah.co.uk/focus-areas/antibiotics-for-animals/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!