Codul deontologic al medicilor veterinari din Regiunea Murcia - Spania

Extras din proiect Cum descarc?

TITLUL I
DISPOZITII GENERALE
Capitolul 1
Definitie, scop si domeniul de aplicare
Articolul 1
Codul de etica veterinara este corpul doctrinar in care sunt intocmite principiile si regulile etice inerente profesiei veterinare.
Articolul 2
Obiectul prezentului cod este medicul veterinar, care este orice persoana fizica care detine gradul veterinar, absolventul sau doctorul, obtinut la Facultatea de Medicina Veterinara a oricarei universitati spaniole sau in cele ale Uniunii Europene cu competenta recunoscuta sau in cele ale celorlalte tari cu care exista acorduri bilaterale de reciprocitate.
Articolul 3
Atributiile impuse de prezentul cod, sanctionate de o entitate de drept public, obliga toti medicii veterinari in exercitarea profesiei lor, indiferent de modalitate si/sau functia pe care o indeplinesc. Acesta se va aplica, de asemenea, acelor veterinari straini care, prin acord sau prin tratate internationale, pot exercita ocazional sau sporadic in Regiunea Murcia. Acuzatia de ignoranta a acesteia nu va fi o cauza atenuanta inainte de posibile cazuri de incalcare a normelor de etica profesionala.
Articolul 4
Nerespectarea regulilor prezentului Cod deontologic constituie un esec disciplinar, prevazut in Colegiul Oficial al Medicilor Veterinari din Regiunea Murcia, in articolele: 45 o, 65 si 68 1.a si 1. s, si a caror corectie se va face prin procedura stabilita in statutele mentionate mai sus (titlul V Capitolele I, Al doilea, al treilea, al patrulea si al cincilea: articole de la 63 la 82, ambele inclusiv). In subsidiar, se vor aplica principiile puterii de sanctionare stabilite de Legea 30/1992, a regimului juridic al administratiilor publice si a procedurii administrative comune.
Articolul 5
Colegiul Oficial al Medicilor Veterinari din Regiunea Murcia isi asuma, ca unul dintre obiectivele principale, promovarea, dezvoltarea si actualizarea constanta a standardelor etice profesionale, avand grija de diseminarea preceptelor acestui Cod si se obliga sa se asigure respectarea stricta de catre unitatea deontologica a tuturor membrilor sai si, pentru aceasta, incredinteaza Comisiei deontologice aceste sarcini.
Capitolul 2
Functiile medicilor veterinari si inceputul profesiei
Articolul 6
Profesiunea veterinara este in slujba societatii, asa ca medicii veterinari trebuie sa se asigure ca indeplinesc cerintele de calitate, suficienta si mentinere a principiilor etice, fiind obligati sa raporteze deficientele lor, precum si aceleasi, va poate afecta indatoririle primare.
Articolul 7
Sarcinile principale ale medicului veterinar sunt:
- Promovarea si prevenirea sanatatii publice si siguranta alimentelor;
- Protectia sanatatii si bunastarii animalelor;
- Conservarea si imbunatatirea resurselor cresterii animalelor;
- Conservarea si apararea mediului inconjurator.
Articolul 8
Profesiunea veterinara poate fi exercitata decat sub titlul de licenta in medicina veterinara si in urmatoarele moduri:
- functionar public (interimar sau cariera; civile sau militare), in slujba oricareia dintre administratiile publice. (Local, autonom sau national)
-contract de munca (fix sau temporar), in diferitele administratii publice sau entitati publice si companii private, cu ferme de animale sau cu industrii sau intreprinderi, legate de Medicina Veterinara.
-Exercitarea gratuita a profesiei, care va intelege orice activitate sau loc de munca care nu este inclus in sectiuni de mai sus. Dupa cum se precizeaza in articolul 36 sectiunea 2,
3 literele a, b si c si sectiunea 4 din Colegiul Oficial al Medicilor Veterinari din Regiunea Murcia.


Fisiere în arhivă (1):

  • Codul deontologic al medicilor veterinari din Regiunea Murcia - Spania.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!