Corelatii intre Aspectele Electrocardiografice si Ecocardiografice in Cardiopatia Cronica Ischemica Dureroasa

Cuprins proiect Cum descarc?

I. Partea generala
1. Aspecte anatomice si fiziologice privind circulatia coronariana
2. Cardiopatia cronica ischemica : definitie , clasificare,etiopatogenie, manifestari clinice
3. Evaluarea electrocardiografica a cardiopatiei cronice ischemice
4. Evaluarea ecocardiografica in cardiopatia cronica ischemica
II. Partea speciala
5. Material si metoda
6. Rezultate
7. Discutie
8. Concluzii
9. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

PARTEA GENERALA
CAPITOLUL 1
ASPECTE ANATOMICE SI FIZIOLOGICE PRIVIND CIRCULATIA CORONARIANA
I.1.A. ASPECTE ANATOMICE PRIVIND CIRCULATIA CORONARIANA
Inima este un organ ce desfasoara in organism o activitate continua si uriasa in acelasi timp.Metabolismul intens al miocardului necesita un mare aport de sange.Acesta este asigurat de sistemul arterelor coronare si venele coronare.
ARTERELE CORONARE
Inima primeste sangele nutritiv prin doua artere coronare : artera coronara stanga si artera coronara dreapta .
--Artera coronara stanga porneste de pe partea stanga a bulbului aortei si , dupa un scurt traiect, se bifurca in artera interventriculara anterioara si artera circumflexa.
--artera interventriculara anterioara merge prin santul longitudinal anterior , trece prin incizura varfului inimii si se termina pe fata diafragmatica a acesteia.
--artera circumflexa trece prin partea stanga a santului coronar de pe fata anterioara si ajunge pe fata posterioara , terminandu-se in apropierea originii santului longitudinal posterior.
Artera coronara stanga vascularizeaza cea mai mare parte a peretelui inimii stangi , cea mai mare parte a septului interventricular si o foarte mica parte din peretele ventricolului drept.
--Artera coronara dreapta porneste tot din bulbul aortei si prin santul coronar de pe aceeasi fata (anterioara) , ajunge pe fata posterioara a inimii si merge , prin santul coronar posterior pana la originea santului longitudinal posterior , urmeaza acest sant si se termina aproape de varful inimii.Pe traiectul sau da ramuri ce vascularizeaza cea mai mare parte a peretelui inimii drepte , o parte a septului interventricular si o mica parte din peretele ventricolului stang.Arterele coronare sunt artere terminale. 
VENELE INIMII
Din capilarele care iriga peretii inimii se formeaza venele care duc sangele in atriul drept.Acestea sunt :
1. Venele coronare , care sunt reprezentate prin : marea vena coronara, vena interventriculara posterioara si mica vena coronara.
--Marea vena coronara isi are originea pe fata anterioara , aproape de varful inimii , si se continua cu sinusul coronar.Vena coronara mare colecteaza sangele din peretele inimii stangi.Sinisul coronar poate fi considerat ca extremitatea dilatata a marii vene coronare.El se prezinta ca un trunchi gros si scurt , asezat in santul coronar , pe fata posterioara , sub orificiul venei cave inferioare.Sinusul coronar se deschide in atriul drept printr-un orificiu propriu prevazut cu o valvula , valvula Thebesius.
--Vena interventriculara posterioara isi are originea pe fata posterioara , aproape de varful inimii si trece prin santul longitudinal posterior pana la sinusul coronar , in care se deschide.Ea colecteaza sangele din partea posterioara a inimii.
-- Mica vena coronara isi are originea pe fata posterioara a inimii si merge , prin santul coronar posterior , pana la sinusul venos , in care se varsa.Ea colecteaza sangele dintr-o parte a inimii drepte.
Prin aceste vene , sinusul coronar colecteaza cea mai mare parte a sangelui care circula prin peretii inimii.
2. Venele cardiace accesorii sunt cateva vene mici , care se deschid direct in atriul drept.
Vascularizatia inimii este completata prin numeroase vase limfatice si ganglioni limfatici (ganglionii mediastinali anteriori).


Fisiere in arhiva (1):

  • Corelatii intre Aspectele Electrocardiografice si Ecocardiografice in Cardiopatia Cronica Ischemica Dureroasa.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!