EKG Holter

Cuprins proiect Cum descarc?

Cap.I Introducere.1 
I.1 Electrocardiograma.1 
I.2 Scurt istoric.2
Cap.II Prevederi generale de explorare ECG.4 
II.1. Plasarea electrozilor.5 
II.2. Hartia electrocardiografica.8 
II.3 Analiza electrocardiogramei.9
Cap.III Prezentare Holter ECG BTL Romania.17
III.1 Specificatii tehnice.17 
III.2 Descriere HOLTER ECG BTL.19 
III.2.1Mod de utilizare.20 
III.2.2 Instrumente pentru diagnosticare.23 
III.2.3 Inregistrare de calitate superioara.26
Bibliografie selectiva.28


Extras din proiect Cum descarc?

I.Introducere
I.1 ELECTROCARDIOGRAMA
Electrocardiograma este un mijloc de a studia activitatea inimii de la semnale electrice detectabile de la nivelul pielii.Au rezultat in mod direct, la inceputul secolului XX, de la inventarea galvanometrului de de catre fiziologul olandez, Einthoven. Electrocardiograma a fost demonstrata la Societatea Regala din Londra, in 1909.
"ECG" (sau, uneori, inca "EKG", in Statele Unite, de la ortografia germana) a devenit o pictograma care reprezinta activitatea inimii.Forma de unda este semnul de "inalta tehnologie", cel mai cunoscut din comportamentul electric al inimii.In diferite versiuni, forma sa caracteristica (a se vedea figura1) raportand un ritm sanatos, sau linia plana sugerand decesul pacientului, este familiar oricarui vizualizator "de telenovele" de televiziune medicala. O variatie inteligenta asupra temei reprezinta logo-ul distinctiv pentru British Heart Foundation, cea mai mare fundatie de binefacere din Marea Britanie dedicata pentru finantarea cercetarii cardiovasculare.
Electrocardiograma (ca o urma pe hartie sau un monitor TV) arata modificarile de tensiune, detectabile in timp a batailor inimii, intre perechi de electrozi plasati la anumite puncte de pe piele.Baza ECG este ca inima, la fel ca si alti muschi, se contracta datorita hiperactivitatii electrice.Inima este o piesa relativ mare de tesut, astfel incat fluxul de curent electric, asociat cu (si imediat precedent) contractia, produce tensiuni detectabile (de obicei cativa milivolti ) la suprafata corpului. Perechile de electrozi pot fi plasati in diferite pozitii pe corp pentru a oferi informatii despre starea inimii.Clasic, electrozii sunt atasati la un picior si doua brate. Chiar mai mult detalii pot fi obtinute cu fire inserate in esofag , sau chiar din interiorul inimii (cu un electrod introdus printr-o vena). Extindere anormala (hipertrofia) din camerele inimii produce diverse modificari caracteristice ale ECG, care sunt usor de interpretat de catre utilizatorii experimentati.
Fig.1 Forma caracteristica ECG a unei inimi sanatoase:60 batai/minut
I.2 Scurt istoric
Alexander Muirhead a fost acela care a pus fire, la incheietura mainii unui pacient febril, pentru a obtine o inregistrare a inimii pacientului, in timp ce studia pentru medicul sau de stiinta (energie electrica), in 1872, la Spitalul Sf. Bartolomeu. Aceasta activitate a fost direct, inregistrata si vizualizata prin utilizarea un electrometru capilar Lippmann, de fiziologul britanic, John Burdon Sanderson. Prima apropiere sistematica, a inimii, din punct de vedere electric, a fost cea a lui Augustus Waller, care lucra in Spitalul Sf. Maria din Paddington, Londra. "Masina lui electrocardiograf"era formata dintr-un electrometru capilar Lippmann, fixat la un proiector. 
Bataia inimii a fost proiectata pe o placa fotografica care a fost insasi prinsa de un tren de jucarie. Acest lucru a permis o clipa ca bataia inimii sa fie inregistrata in timp real. In 1911 el a vazut in continuare ca cererea medicala pentru descoperirea sa, era destul de scazuta. 
Un dispozitiv comercial ECG la inceputul anului (1911). O descoperire initiala a venit atunci cand Willem Einthoven, care lucra in Leiden, Olanda,a folosit galvanometrul pe care el l- a inventat, in 1903. Acest aparat a fost mult mai sensibil decat electrometrul capilar pe care Waller l-a utilizat si galvanometrul care a fost inventat ,separat in 1897 de catre inginerul francez Clement Ader .Decat sa foloseasca electrozi auto adezivi ca cei pe care ii utilizam noi astazi, pacientii lui Einthoven scufundau fiecare dintre membrele lor in containere de solutii de sare nivel la de la care se inregistra EKG .


Fisiere in arhiva (2):

  • cuprins.docx
  • EKG Holter.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!