Emfizem pulmonar

Extras din proiect Cum descarc?

Datele de pasaport 
Numele, prenumele: eminovici ion Varsta - 60 ani 
sex: masculin Profesia- inginer constructor Domiciliul - mun. Chisinau Diagnosticul de internare- bronsiectazie Diagnosticul clinic -  Bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC) de tip emfizematos Diagnosticul la externare -  Bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC) de tip emfizematos 
Acuzele pacientului 
Dispnee progresiva, initial doar la efort, dar acum si in repaos
Scaderea ponderala
tuse discreta, apare dupa constituirea dispneei, putin productiva cu sputa mucoasa
Polipnee- expir lung si zgomotos
Istoricul actualei boli
Pacientul se considera bolnav de aproximativ 4 ani, de cand a simtit senzatiile de dispnee la efort, dar nu a dat importanta acestui simptom. Odata ce dispneea a progresat si in timpul efortului minim, cum ar fi: igiena personala, imbracarea hainelor, bolnavul s-a adresat la medicul de familie in perioada lunii aprilie 2020. pacientul a mai acuzat tuse in momentul dispneei, cu expectoratie mucoasa minima, si scaderea ponderala, in ultimul an a pierdut circa 25 kg. 
Pentru investigatii suplimentare, medicul de familie l-a indreptat la o consultatie la medicul specialist in pneumologie din cadrul spitalului republican, cu diagnosticul de trimitere de bronsiectazie.
istoricul vietii
1. Date biografice -  Pacientul s-a nascut in orasul soroca, fiind al 2-le copil in familie, a finalizat studiile medii in orasul natal. Din anul 1986 activeaza in domeniul constructiilor. Are 2 copii. 2. Antecedentele personale fiziologice - pacientul s-a dezvoltat normal, nu are andro-pauza. 3. Deprinderile nocive -  fumeaza de la varsta de 16 ani
IF (indicele fumatorului)=33 pachete/an
nu consuma alcool.
Istoricul vietii
4.Antecendentele personale - in perioada copilariei a suferit de infectii respiratorii acute- laringita, amigdalite- mai mult de 5 - 7 episoade intr-un an
Astfel, la varsta de 18 ani a fost supus amigdalectomiei.
5.Anamneza alergologica - neaga prezenta alergiilor
6.Anamneza de asigurare sociala - asigurat 
7.Antecendentele eredo-colaterale -  tatal pacientului decedat din cauza complicatiilor de cord pulmonar.
Inspectia generala 
Starea generala a bolnavului -  grava dar cu comnstiinta clara. Pozitia la momentul examinarii fortata, asezat pe marginea patului, sprijinit in maini.
Fata- faces pink puffers
Tipul constitutional- astenic, inaltimea 172 cm si 54 kg, unghiul epigastral > 90?, IMC -18,30 Tegumente si mucoase vizibile - roze-cenusii Parul- luciu si elasticitate medie, fara o cadere excesiva. Unghiile cu aspect normal, fragilitate moderata. 
Tesut adipos subcutanat- slab dezvoltat cu evolutie spre casexie
Ganglioni limfatici -in regiunea mentoniera, submandibulara, auriculara, laterocervicala, supraclaviculara, axilara, cubitala si inghinala ganglionii limfatici nepalpabili, fara senzatie neplacute si fara de durere.
Capul la palparea regiunilor maxilare, frontale, sinusurilor si apofizelor mastoidiene nu s-au evidentiat puncte dureroase, capul avind o proportionalitate simetrica. Gatul - Prezinta o proportionalitate corespunzatoare pentru tipul astenic, fara deformatii si fara pulsatii patologica a carotidelor. Se observa Turgescenta venelor jugulare in expir. Atit la inspectie cit si la palparea glandei tiroide, aceasta este neevidentiata , ceea ce denota un indicator al starii normale a glandei.
Muschii -  sunt slab dezvoltati, din cauza casexiei, dar nu prezinta durere la palpare. Oasele- fara deformatii vizibile si fara durere la palpare. Oasele degetelor de asemenea prezinta o structura anatomica normala.
Articulatiile -  fara modificari de forma si dimensiuni, cu miscari active.


Fisiere în arhivă (1):

  • Emfizem pulmonar.pptx

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!