HIV SIDA

Extras din proiect

Generalitati
Structura virusului HIV si a genomului sau
Ciclul viral al HIV
Mecanismul intrarii HIV in celule
Variabilitatea virusului HIV
Evolutia si diagnosticarea
Tratament 
Virusul bolii SIDA
Virusul bolii SIDA face parte din familia virusilor lenti. Acesta este un virus cu un genom in forma de ARN, continut in capsida proteica si inconjurat de o membrana lipidica.
Numele sau corespunde efectului sau patologic: HIV-Virusul Uman Imunodeficitar. Maladia ce o cauzeaza la om este SIDA- Sindrom Imuno-Deficitar Achiziţionat 
Doua tipuri de HIV
Actualmente se disting 2 tipuri de HIV: HIV-1 si HIV-2. Acesti 2 virusi sunt foarte asemanatori (42% omologie in genomul lor). HIV-1 este cel mai raspindit si de aceea este cercetat mai mult ca HIV-2
Repartitia pe glob
HIV este compus dintr-un material genetic (ARN), insotit de citeva proteine, totul continut in doua “coci” proteice (capside), invelite intr-o membrana cu proteine specifice, aceasta determinind anvelopa virusului. 
Genomul virusului SIDA este compus dintr-un ARN monocatenar de 9181 de nucleotide. El detine 3 gene principale: GAG, Pol şi ENV , precum şi unele gene de reglementare, de mici dimensiuni. Acesta mai include secvente specifice situate la extremităţile sale  5'UTR şi 3'UTR ( UTR = reg. non transcrisa "Region UnTranscribed"). 
Odata invers transcrisa sub forma unui ADN bicatenar, acesta se exprima printr-un ARNmesager care duce la sinteza a 3 proteine. Aceste proteine sunt apoi clivate de proteaze, conducind la diferite proteine virale.


Fisiere în arhivă (1):

  • Hiv SIDA.ppt

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!