Îngrijirea Pacientului cu Amigdalită

Cuprins proiect

CUPRINS pag
ARGUMENT 5
INTRODUCERE 7
Capitolul I – NOȚIUNI DE ANATOMIE SI FIZIOLOGIE A 
CĂILOR RESPIRATORII SUPERIOARE 9
1.1–Anatomia căilor respiratorii superioare 10
1.2–Fiziologia și morfologia aparatului respirator 16
1.3–Rolul si funcțiile amigdalelor 21
Capitolul II – NOȚIUNI GENERALE DESPRE AMIGDALITĂ
2.1-Definiție 23
2.2–Etiologie și etiopatogenie 24
2.3–Forme clinice 25
2.4-Simptomatologie 28
2.5–Diagnostic pozitiv 30
2.6–Diagnostic diferențial 32
2.7–Evoluție și prognostic 33
2.8–Complicații 34
2.9–Investigații 35
2.10–Tratament 39
Capitolul III – CAZURI CLINICE
3.1–Cazul I 52
3.2-Cazul II 68
3.3–Cazul III 80
CONCLUZII 92
BIBLIOGRAFIE 94


Extras din proiect

ARGUMENT
Determinate de streptococi patogeni, cu manifestări clinice polimorfe, infecțiile streptococice constituie un vast capitol de patologie infecțioasă legându-se în mare parte existența a numeroase specii și tipuri de streptococi patogeni pentru om. Ei pătrund în organismul uman prin multiple porți de intrare.
Aceste virusuri cu tropism major pentru țesutul limfatic, izolate în 1953 din infecții latente ale vegetațiilor adenoide, apar în 1954 din boli respiratorii acute au fost denumite adenovirusuri în 1956. Se cunosc 41 serotipuri distincte de adenovirusuri, dintre care numai unele sunt mai frecvent implicate în patologia umană, care produc afecțiuni frecvente ale țesutului adenoidian la copil cu forme ușoare și cu persistența îndelungată a virusului în țesulul amigdalian și adenoidian.
Pătrunderea adenovirusurilor în organism se face cel mai frecvent pe cale respiratorie, rezultând variate procese inflamatorii ale aparatului respirator. De aceea “Sănătatea este acea stare de complet bine, fizic, mintal și social și nu constă numai în absența bolii sau a infirmității.” “Medicul trece asistenta rămâne. Medicul prescrie asistenta execută. ”, de aceea asistenta medicală trebuie să aibă o bază a pregătirii teoretice și practice care se dobândește în școală și cum în zilele noastre științele medicale progresează într-un ritm rapid, este nevoie de o permanentă instruire și cunoaștere a metodelor noi de muncă. Tehnica îngrijirii bolnavului este disciplina de bază a tuturor asistentelor medicale care lucrează la patul bolnavului. 
Am ales ca temă a lucrării de diplomă “Amigdalita” pentru faptul că este o afecțiune des întâlnită, în special la copii, dar și pentru că o cunoștință a avut această boală. Prin realizarea acestei teme am învățat că asistenta medicală trebuie să intre în pielea bolnavului și să respecte dorința bolnavului de a trăi pentru cel ce și-a pierdut speranța, să meargă, pentru cel ce nu mai poate merge sau să fie glasul pentru cel care nu poate vorbi, să fie sursa de hrană spirituală pentru cel care nu are posibilitatea să se documenteze.
Pentru mine realizarea acestui proiect a însemnat foarte mult, deoarece prin studierea acestor cazuri am ajuns la o înțelegere și o cunoaștere a ființei umane și a modului în care se pot iniția și întreține relațiile interpersonale, cooperante, bazate pe respect între membrii echipei de îngrijire și cel îngrijit.


Fisiere în arhivă (1):

  • Ingrijirea Pacientului cu Amigdalita.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!