Medicatia Antidiabetica

Cuprins proiect Cum descarc?

Generalitati 1
Diabetul zaharat 2
l.l.Scurt istoric 2
1.2.Defmitie 3
1.3.Dateparaclinice 3
1 APrevalenta diabetului 4
l.S.Etiologie 6
1.6.Manifestari clinice 11
1 T.Complicatiile degenerative ale diabetului 12
1.8. Clasificarea diabetului 15
Capitolul 2
Medicatia antidiabetica 18
Insulina 19
2.1.Defmitie 19
2.2.Structura si proprietati fizico-chimice 19
2.3.Proprietati farmacocinetice 20
2.4.Proprietati farmacodinamice 20
2.5.Proprietati farmacotoxice 21
2.6.Sinteza 22
2.7.Caile de administrare ale insulinei 22
2.8.Clasificarea insulinelor 24
2.9.Insuline utilizate in farmacie 31
Capitolul 3
Hipoglicemiante orale 36
3.1. Generalitati 36
3.2.Clasificareahipoglicemiantelor orale 39
3.3.Hipoglicemiante orale utilizate in farmacii 47
Concluzii 57
Bibliografie 59


Extras din proiect Cum descarc?

Medicatia Antidiabetica
CAPITOLUL 1
GENERALITATI
Diabetul zaharat, o afectiune foarte raspandita si in plina extindere la toate nivelele sociale, a fost pana la inceputul secolului al xx-lea tratata in clinicile medicale, alaturi de celelalte boli interne.
Incepand cu deceniul al treilea, o data cu descoperirea insulinei s1, ulterior, cu introducerea antidiabeticelor orale, cunoasterea diabetului a facut mari pasi inainte, ridicand probleme de etiologie, patogenie, anatomie patologica, biochimie, clinica, terapeutica.
Rezultatele au fost revelatoare: o serie de medici s-au specializat in boli de nutritie si metabolism si s-au supraspecializat in diabet.Autoritatile de stat si-au adus contributia pe plan social.Drept consecinte directe au fost: prelungirea vietii pacientilor si ameliorarea capacitatii lor de munca.
In aceasta situatie au aparut, in legatura cu aceasta boala,probleme medicale si medico-sociale noi.Tot mai multi diabetici fac complicatii, fie ele nutritionale, de uzura, degenerative, inflamatorii, ca sa nu mentionam decat ateroscleroza(cu formele sale curente: cardiopatia ischemica,infarctul miocardic,ateroscleroza obliteranta a membrelor inferioare), neuropatia (periferica si viscerala), nefropatia, retinopatia, toate de ordin diabetic sau agravate de maladia metabolica.
La randul lor, aceste afectiuni necesita internarea in servicii spitalicesti de profil medical(boli interne, cardiologie, neurologic, nefrologie, dermatologie)sau de profil chirurgical(chirurgie generala, urologie, oftalmologie) unde ridica, in afara problemelor apartinand specialiatilor respective, si probleme metabolice de terapie a diabetului, cunoscut fiind ca nici una dintre afectiunile mentionate nu vor evolua favorabil decat pe fondul unui diabet echilibrat.
In fine, trebuie sa subliniem ca scoala de medicina romaneasca are o contributie deosebita la cercetarea si cunoasterea acestei afectiuni, care prin gravitatea, extinderea si consecintele sale constituie un adevarat flagel social.
Medicatia Antidiabetica
DIABETUL ZAHARAT
1.1.SCURT ISTORIC
Diabetul zaharat este cunoscut de aproximativ 3000 de ani.Este mentionat pentru prima data pe papirusurile din Teba. Avicenna(980-1057) descrie aparitia urinei dulci la anumiti bolnavi.Englezul Thomas Willis (1621-1675),reconfirma acest fenomen.In 1815, francezul Chevreul demonstreaza ca substanta dulce din urina este glucoza iar in 1850 Fehling pune la punct dozarea
glucozei in sange si urina. In 1877 Lancereux descrie natura pancreatica a diabetului.fn 1889 Mehring si Minkowski,obtin experimental diabetul zaharat, prin indepartarea chirurgicala a pancreasului.
In 1921,cercetatorul roman Nicolae Paulescu descopera pancreina (prima denumire a insulinei),Banting si Best cercetatori canadieni, refacand experimentele lui Paulescu si beneficiind de potentialul industriei farmaceutice americane, au dat prilejul aplicarii in clinica umana a hormonului descoperit.Cercetarile lui Paulescu apar,fata de cele ale celor doi canadieni,mai complete.El a urmarit nu numai efectul hipoglicemiant al extrasului sau pancreatic,ci si efectele sale asupra cetonuriei,pe care o facea sa dispara, precum si efectul asupra concentratiei ureii in sange si urina,pe care o reducea,constatari care demonstrau pentru prima data interventia insulinei nu numai in metabolismul glucidic,ci si in metabolismul protidic si lipidic.Paulescu a studiat de asemenea actiunea hipoglicemianta a extrasului pancreatic, la cainele normal fapt care a servit ulterior la dozarea actiunii hipoglicemiante a insulinei in scopul utilizarii ei la animalul si omul diabetic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Medicatia Antidiabetica.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!