Plan de îngrijire Ulcer

Extras din proiect Cum descarc?

1.Date personale: 
Nume:P 
Prenume:M 
Varsta: 37 ani 
Sex: feminine 
Ocupatie: Vazatoare 
Domiciliu: Bascov 
Religie: crestin ortodox 
Pacienta spune ca este casatorita si are un baiat in varsta de 5 ani. 
2. Motivele internarii: 
Pacienta se prezinta la Spitalul Judetean de Urgenta cu durere in epigastru, greturi, varsaturi si ameteli. Aceasta este internata in sectia de gastroenterologie cu diagnosticul medical ulcer gastric. 
3. Culegerea de date pe nevoi:
Pacienta prezinta tegumente si mucosae normal colorate, torace normal conformat, ambele hemitorace prezinta miscari simetrice de coborare si ridicare. Pacienta nu tuseste, respira normal, coloratia tegumentelor este roz si a extremitatilor. Tegumentele sunt calde. Prezinta TA=130/70mmHg, P=73b/min, R=17R/min 
Pacienta prezinta dentitie buna, masticatie usoara, reflex de deglutitie present. Are inaltimea de 1,68m si greutatea de 57kg. 
Aceasta afirma ca are anumite alimente preferate: sarmale, mamaliga, peste, carne de porc, dulciuri, cafea, sucuri acidulate, lactate, fructe, legume verzi. 
Pacienta spune ca de 3 zile nu are pofta de mancare si a scazut brusc in greutate. 
Aceasta spune ca in dimineata trecuta a mancat un iaurt de 125grame, la pranz a mancat un mar si un covrig iar seara a mancat o supa de pui in cantitate de 200g. In aceasta dimineata pacienta a manat o felie de branza topita pe cale orala. Dupa masa aceasta a avut greturi si varsaturi. 
Pacienta spune ca a consumat in ultimile 24h aproximativ 1l de apa, 1 compot si ceai. In aceasta dimineata pacienta a baut un pahar de apa de 250ml. 
Pacienta spune ca a avut 5 mictiuni pe zi, in aceasta dimineata pacienta a avut o mictiune in cantitate de 150ml de culoare galben, cu aspect clar. Acesta spune ca de obicei in fiecare dimineata dup ace se trezeste are scaun. Ea spune ca in acesta dimineata a avut 1 scaun de culoare bruna, cosistenta pastoasa, omogena si miros fecaloid in cantitate de 150g. Aceasta are transpiratii minime. Pacienta in aceasta dimineata a avut o varsatura in cantitate mica cu continut alimentar aproximativ 250ml. 
Ea afirma ca a avut menarha la varsta de 11 ani si are un ciclu menstrual regulat. 
Observ ca pacienta sta in pozitie semisezanda cu o perna sub cap. Aceasta se mobilizeaza singura, nu necesita ajutor. In timpul durerii aceasta adopta o poztie ghemuita in pat. 
Pacienta spune ca noapte trecuta a dormit aproximatix 7 ore si a adormit cu usurinta. Aceata spune ca sa trezit odihnita si nu a avut cosmaruri. 
Observ ca pacienta prezinta un aspect ingrijit, aceasta se imbraca si dezbraca singura, are vestimentatia curata si adecvata mediului spitalicesc. Are parul ingrijit, unghile taiate si curate. 
Aceasta nu necesita ajutor in efectuarea toaletei. Nu prezinta leziuni ale pielii. 
In urma masurarii temperaturii corporale pacienta prezinta T=36.6 sC. Temperatura salonului este de 20 sC. 
Observ ca pacienta are temeri si neliniste cand apare durerea. Ea spune ca are o presiune la nivelul stomacului cu caracter se arsura , roadere de intensitate vie, cam la 2 ore dupa masa. 
Pacienta are o exprimare libera, limbaj clar si precis. Este comunicativa, ii place sa vorbeasca cu pacientii din salon si comunica cu personalul medical. Vede si aude bine. 
Pacienta spune ca este o persoana credincioasa, merge duminica la slujbe religioase. Observ ca poarta intodeauna o cruciulita la gat. 
Pacienta afirma ce este o persoana fericita deoarece are o familie frumoasa, isi doreste sa fie sanatoasa. Familia este formata din 3 membri.Pacienta spune ca in timpul liber ii palce sa mearga cu familia in parc, la cumparaturi se relaxeaza vizualizand facebook-ul.


Fisiere în arhivă (1):

  • Plan de ingrijire Ulcer.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!