Prezentare Defibrilator

Extras din proiect Cum descarc?

Fibrilatia ventriculara este rezultatul depolarizarilor necontrolate localizate in muschiul cardiac. Acest proces afecteaza activitatea de pompare a sangelui de catre inima. Deoarece in aceasta situatie dupa 3 minute se produc distrugeri ireparabile ale creierului si moartea, este obligatorie interventia de urgenta in vederea restabilirii functiei cardiace. Instalarea fibrilatiei ventriculare apare datorita unor medicamente, tromboza coronariana, dereglari electrolitice sau electrosocuri la curenti de frecventa retelei. 
Tratamentul acestei afectiuni se face prin depolarizarea in totalitate si sincron a muschiului cardiac . In urma depolarizari, nodurile Sino-Atrial si Atrio-Ventricular trebuie sa isi reia functia de pacemaker si sa restabileasca ritmul normal al inimii . Metoda cea mai sigurasi mai eficace de a opri fibrilatia ventriculara consta in a trece un puls de curent de scurta durata prin ventricule . Acest lucru poate fi realizat fie prin aplicarea electrozilor direct pe inima, fie cel mai adesea prin plasarea electrozilor pe pieptul pacientului . 
Defibrilarea se defineste ca fiind procesul electric de transmitere a unui curent prin electrozi spre muschiul cardiac al pacientului in scopul restabilirii ritmului cardiac. Acest curent se poate aplica; 
direct pe muschiul cardiac - curenti de valoare mica, metode chirurgical invazive; 
transtoracic - metode neinvazive care necesita in schimb curenti relativ mari. 
Acest puls de curent are durata de aproximativ 10ms si amplitudinea maximade 50 A . Forma lui este sinusoidala amortizata . 
Daca apreciem impedanta pieptului dintre electrozi la 50 ? putem calcula energia aproximativa necesara defibrilarii : 
unde Iv este curentul de varf 
R este impedanta peieptului
t este durata pulsului . 
In conditiile date energia va fi de 320 J . 
Acest impuls de defibrilare se obtine prin descarcarea unui condensator pe electrozii aplicati pacientului . In cazul in care circuitul de descarcare este realizat ca un simplu contact electric, circuitul echivalent va fi de tip RC. Forma impulsului de defibrilare in acest caz va fi o exponentiala. Varful de curent va avea o durata insuficientadepolarizarii, iar scaderea exponentiala ar putea induce refibrilarea . Defibrilatoarele moderne au inseriata o bobina in circuitul de descarcare ceea ce confera forma de sinusoida atenuata impulsului de defibrilare . Datorita pierderilor de enrgie in condensator si bobina, energia inmagazinata va fi cu aproximativ 25? mai mare decat cea care ajunge la pacient. Valoarea maxima inmagazinabila este de 400 J . In conditiile in care energia din condensator poate fi exprimata prin : 
rezulta ca un condensator cu capacitatea C = 16 uF care va stoca o energie de Ec = 400 J, va trebui incarcat cu o tensiune de 7 KV . O energie de 400 J este suficienta pentru defibrilarea unui adult voluminos folosind electrozi aplicati pe piept. Energia de defibrilare va fi redusa pentru adulti cu greutate mai mica sau pentru copii. Se apreciaza ca energia initiala pentru defibrilare sa fie de 3 J/Kg pentru electrozi externi si de 0.5 J/Kg pentru electrozi aplicati intern [ Paun -Medicina interna 1989 ] . Acest ultim tip de plasare a electrozilor se foloseste la defibrilarea pacientilor in timpul operatiilor pe cord, iar electrozii sunt plasati direct pe muschiul cardiac . Energia din condensator este limitata la max 50 J. Din aceasta cauza mufa defibrilatorului pentru electrozii interni este diferita de cea pentru cei externi .


Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentare Defibrilator.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!