Proiecte pentru domeniul Merceologie

doc

Analiza Senzoriala a Vinului

Cap 1.Introducere Produsele alimentare poseda un ansamblu de proprietatei senzoriale, specifice si variabile ca numar si intensitate, ce constituie pentru masa de consumatori unul dintre criteriile importante in decizia de cumparare. Astfel se explica participarea acestor proprietati cu 60% (medie) in coeficientul de calitate general (KG) al produselor alimentare. Proprietatile senzoriale constituie unul dintre cei mai importanti factori de analiza a unui produs alimentar. De aceea primul contact al consumatorului cu produsul se realizeaza pe cale senzoriala si in consecinta proprietatil... vezi detalii

doc

Analiza Iaurtului

Introducere Iaurtul este un produs pe baza de lapte care sufera unele transformari datorita actiunii unor microorganisme speciale avind proprietatea de coagulare a proteinelor. Chiar daca aportul caloric este scazut, iaurtul este relativ bogat in proteine. Imbogatit cu piper, condimente, verdeata si alte ingrediente de sos hipocalorice, iaurtul poate inlocui mult mai bine uleiul sau maioneza pentru salate. Daca tineti un regim este mai bine sa consumati iaurturile naturale decit cele aromatizate sau cele cu fructe, al caror aport de zahar nu este de neglijat. Asadar, iaurtul este bine ven... vezi detalii

doc

Analiza Comparativa a Comunicarii de Marketing pentru Doua Marci din Aceeasi Categorie

In acest boom al constructiilor, praful este din ce in ce mai greu de tinut la distanta chiar si de mobila din casa, oricat de bine incercam sa o protejam pentru a avea o casa curata. Este una dintre explicatiile pentru care producatorii anunta cresteri ale vanzarilor de cosmetice pentru mobilier. "Preferintele consumatorilor se impart intre spray-uri, solutii pentru curatarea parchetului, servetelele pentru curatat si pamatuful pentru indepartarea prafului si a alergenilor", mai spune Veronica Mircea. Femeia moderna cauta produse de curatat eficiente care o ajuta sa economiseasc... vezi detalii

doc

Bicicleta sau Masina pe Doua Roti

2. NOTIUNI GENERALE DESPRE BICICLETA O bicicleta poate fi definita in general ca fiind un vehicul rutier cu doua roti asezate in linie una in spatele celeilalte, pus in miscare prin intermediul a doua pedale actionate cu picioarele. Se estimeaza ca mersul pe bicicleta este de trei ori mai eficient din punct de vedere energetic decat mersul pe jos, iar viteza este de trei - patru ori mai mare. Fiind inventate in Europa secolului 19, bicicletele sunt acum in numar de peste un miliard, asigurand in multe regiuni mijlocul principal de transport. Ele sunt de asemenea foarte populare ca mod de ... vezi detalii

doc

Studierea, Analiza, Proiectarea Sistemului Logistic la SC Comservice Company SRL Bacau

Capitolul 1: Prezentarea firmei 1.1. Aspecte generale Adresa: Str. BANCA NATIONALA 29 BACAU Telefon: 034/171837 Judet: BACAU Cod Unic de Identificare: 6106885 Nr. Registrul Comertului: J04/1420/1994 Stare societate : INREGISTRAT din data 30 August 1994 Capital social subscris si varsat : 1,000 RON Cifra de faceri: 6,618 RON Tipul de activitate : Comert cu ridicata al altor masini si echipamente de birou Pierderea neta: 35,906 RON Viziunea companiei este de a excela in domeniul furnizarii solutiilor de productie de documente. Misiunea este nu doar de a satisface nevoile clie... vezi detalii

doc

Studiu Comparativ Romania-Spania

1. Scurta prezentare a tarilor Romania Teritoriul actual al Romaniei mai este numit si spatiul carpato-danubiano-pontic, deoarece Romania se suprapune unui sistem teritorial european, conturat dupa forma cercului Carpatilor Romanesti si a regiunilor limitrofe impuse si subordonate complementar Carpatilor, fiind marginita in partea de sud de fluviul Dunarea, iar in partea de est de Marea Neagra. Pe Glob, Romania este situata in emisfera nordica, la intersectia paralelei 45? latitudine nordica si meridianului de 25? longitudine estica, iar in Europa in partea central sud-estica la distante... vezi detalii

doc

Caracterizarea Merceologica - Red Bull

1 prezentarea produsului- identificati grupa din care face parte Bauturile energizante sunt bauturi raoritoare promovate ca fiind special concepute pentru a oferi un surplus de energie. De cele mai multe ori acestea contin cofeina, vitamina B, si ingrediente naturale. Principalul ingredient al bauturilor energizante este cofeina acelasi stimulant pe care il gasim in cafea sau ceai. Acest tip de bauturi se adreseaza de cele mai multe ori populatiei tinere. Aproximativ 65% dintre consumatori au mai putin de 35 de ani. Ideea de a produce Red Bull Energy Drink a aparut in 1984 si dea lungul ... vezi detalii

pdf

Studiu de Fezabilitate din Industria Maselor Plastice

1.Introducere Prezentul studiu are ca scop constituirea unui material documentat, care sa analizeze fezabilitatea unei investitii intr-o linie tehnologica de fabricare a pungilor biodegradabile. Achizitionarea si instalarea utilajelor va avea ca rezultat modernizarea procesului de productie, sporirea capacitatilor de productie existente si reducerea costurilor. Aceasta investitie este finantata din surse proprii, costurile fiind estimate la o valoare de 143 000 EUR. Pentru a putea lua decizia de a adopta aceasta investitie, trebuie parcursi o serie de pasi pentru a analiza avantajel... vezi detalii

doc

Evaluarea Calitatii Vinului Rosu

Introducere In regiunile care astazi formeaza spatiul romanesc, vita de vie crestea salbatica, in urma cu mii de ani. Specia Vitis Silvestris, autohtona in padurile de stejar subcarpatice, a fost baza celebrei vite dacice. De altfel, cu 700 de ani inaintea erei crestine, documente antice informeaza ca agathirsii, populatie care traia in tinuturile de sus ale Vaii Muresului era renumita prin vii intinse. Istoricul Gustave Glotz remarca, inca din anul 1925, in volumul "Civilisation Egeenne": "Cu mult inainte de a fi consacrata era lui Dyonysos, vita de vie a format bucuria po... vezi detalii

doc

Proiect Inventica - Pat Desteptator

I. Tema. Ideea a aparut in urma identificarii unei nevoi cotidiene, care reprezinta pentru multe persoane un inconvenient insemnat si anume trezirea dis de dimineata. II. Descrierile explicite a trei propuneri proprii pentru teme de creatie tehnica din orice domeniu, insotite de schite si desene. Pentru inceput am sa va prezint cele trei teme pe care m-am gandit sa le expun in referat si anume: - Circular dublu pentru debitarea in cherestea a lemnului rotund de rasinoase de diametru mic si lungimi reduse: In activitatea de zi cu zi am sesizat risipa de material lemnoas de rasinoase, ca... vezi detalii

doc

Studiul Merceologic al Branzei Mozzarella

1 Descrierea sortimentelor de branza Mozzarella Termenul ,,mozzarella"a fost folosit prima data in 1570 in cartea bucatarului sef de la Curtea Papala. Acest termen provine de la cuvantul italian ,,mozzatura" utilizat pentru a exprima modalitatea in care mestesugarii italieni retezau si framantau bucatile de branza proaspata cu mana dand forma particulara a branzei Mozzarella. Initial, branza Mozzarella a fost preparata din lapte de bivolita (,,Mozzarella di Bufala Campana Dop") in provinciile din centrul si sudul Italiei: Caserta, Salermo, Benvento, branza similara produsa ... vezi detalii

doc

Intreprinderea in Mediul Competitiv. Studiu de Caz Realizat la SC Ubemar SA

CAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALA A INTREPRINDERII 1.1 Scurt istoric Unitatea a luat fiinta sub denumirea de "Uzina de reparatii Ploiesti", pe data de 01.10.1969, prin desprinderea din fosta "Intreprindere de utilaj greu transport" in cadrul careia functionase ca sectie de reparatii, din anul 1962. Are o suprafata de 130.000 mp, constituita din: constructii acoperite (hale industriale, depozite), platforme de lucru, drumuri de circulatie. Din anul 1970 s-a inceput executia de centrale de betoane CEDOMAL avand productivitatea maxima de la 15 la 35 mc fabricandu-se p... vezi detalii

doc

Studiu privind Procesarea si Valorificarea Deseurilor Metalice Marunte si Proiectarea unui Stand de Laborator de Procesare prin Procedeul de Aluminotermie

Aceasta lucrare este structurata pe cinci capitole in care s-a dorit atingerea tuturor punctelor legate de gestionarea si tratarea deseurilor metalice si nemetalice marunte, in special proiectarea unui stand de laborator de procesare a acestora prin procedeul de aluminotermie. In capitolul 1 este prezentat un scurt istoric al aparitiei legislatiei in domeniul gestiunii deseurilor atat la nivel european cat si in tara noastra, incepand din anul 1989 si cum au fost imbunatatite aceste legi pana in zilele noastre. In al 2-lea capitol se urmareste analizarea principalelor prevederi EU/RO priv... vezi detalii

doc

Raport Practica la Intreprinderea de Profil SA Orhei - Vit

1.1 Istoricul intreprinderii. Intreprinderea a fost fondata in anul 1945 avand ca obiect de activitate producerea si comercializarea conservelor din fructe si legume. In 1977 a fost data in exploatare prima linie a fabricii noi de conserve. In 1980 a fost data in exploatare a doua linie si sectia aseptica. In 1989 - 1997 au fost achizitionate si instalate o serie de utilaje de productivitate inalta si anume: - prese ,,Buher", ,,Andritt" si ,,Flottweg" cu o productivitate totala de 40t/ora, - 2 statii de concentrare a sucului de mere ,,Unipectin" cu o productivitate de... vezi detalii

doc

Managementul Riscului. Studiu de Caz - Concert Madonna la Bucuresti

1 Summary The world of events has evolved to being a very profitable industry that now exists in its own right, independent from tourism, hospitality or leisure sectors. The event manager is confronted with the pressure of creating a successful event and not making any mistakes, as there is only one chance to get it right. In this context, it was considered that the project management process plays a very important role in delivering the expected results on time and at a high quality. The project explored this perspective by focusing on risk management and applying the concepts to a conte... vezi detalii

Hopa sus!