Analiza Calitatii Senzoriale a Produsului Bere

Extras din proiect Cum descarc?

1.Introducere
Berea este o bautura aparte, chiar speciala. O tablita sumeriana de acum 6000 de ani aducea omenirii secretul fabricarii acestei bauturi. Mult mai tarziu, in Evul Mediu, calugarii consumau bere mai ales in timpul postului, ca inlocuitor al carnii. Prin urmare, berea este un aliment datorita continutului in glucide, proteine, vitamineleB1, B6, B3, b12, PP, E, acid folic, nicotinic, potasiu, magneziu. Un litru de bere echivaleaza cu ; jumatate kg de cartofi, 65g unt, 6 oua, 0,75l lapte sau un sfert de paine.
Intr-un text egiptean de la 1600 i.H., sunt peste 100 de retete medicale ce folosesc berea. In urma cu cativa ani, o berarie din Anglia a imbuteliat 1.000 de sticle cu bere blonda numita Tutankamon, obtinuta dupa o reteta veche de 3.200 de ani.Fabricarea berii in scopul comercializarii a inceput pe la anul 1200, pe teritoriul actualei Germanii, iar imbutelierea, in 1605. Berea a fost, dintotdeauna, sinonima cu petrecerile si intalnirile cu prietenii.
2. Caracterizarea generala a produsului bere
Clasificare
Berea este o bautura alimentara slab alcoolica, nedistilata, obtinuta prin fermentatia intrerupta a unui must de malt, hamei si apa. Berea contine componentele nutritive ale maltului si, in plus produsi noi rezultati din fermentatia alcoolica adica acizi organici: acetic, malic, lactic; aldehide; alcool superior; vitamine hidrosolubile provenite din drojdie:, B1, B2, B6B12, PP, H; factori de crestere: biotina,inozitol,acid pentatenic.
Caracteristici de calitate 
Caracteristici fizico-chimice: Berea are o compozitie chimica complexa existand diferentieri de la sortiment la sortiment.Contine alcool pana la 6%, extract real format mai ales din dextrine, azot solubil (600-800 mg/l), substante amare, tanante, minerale (fosfati si alte saruri, mai ales de K), contine acizi organici (lactic, succinic, malic, acetic), substante colorante, vitamine hidrosolubile (B1, B2, PP) si CO2( 0,33-0,4%).
Sub actiunea factorilor interni (compozitie chimica, incarcatura microbiana) si externi (in special variatia temperaturiisi subracirea) pot avea loc procese complexe de degradare a berii.Se pot produce tulbureli biologice si fizico-chimice.
Caracteristici oragonoleptice : culoarea , spuma, mirosul, gustul, aroma, claritate si consistenta.
3 Selectarea si descrierea caracteristicilor senzoriale ale produsului 
Spuma dezvaluie multe despre calitatea berii.Pentru a obtine o spumare perfecta, toarna berea la mijlocul paharului inclinat la 45 grad.Nu agita sticla inainte de desfacere ! Spuma unei beri de calitate trebuie sa fie alba, densa, inalta de 3-4 cm, persistenta timp de minimum 3 minute, cu bule mici si uniforme.Daca spuma dispare rapid inseamna ca berea e prea calda sau ca paharul nu a fost bine spalat si are depozite invizibile de grasime sau detergenti. 
Acum spuma difera dupa tipul de bere: 
- spuma cremoasa si ferma apare la berile cu mult hamei si la bere allmalt, ca pils sau iris stout( bere neagra tare , din orz prajit); 
- spuma mai putina formeaza berea englezeasca amara, cunoscuta sub numele de ale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Calitatii Senzoriale a Produsului Bere.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!