Analiza comparativă a mașinilor de spălat rufe cu încărcare verticală

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere 3
2. Prezentarea produsului şi a grupei de produse 3
2.1. Prezentarea firmelor producătoare 4
2.2. Prezentarea produselor alese 9
2.3. Alegerea produsului etalon 12
3. Prezentarea caracteristicilor generale ale produsului 13
4. Prezentarea caracteristicilor de calitate utilizate 14
5. Metode de analiză comparativă 15
5.1. Metoda clasică 15
5.2. Calculul indicatorului sintetic al calităţii si calculul indicatorului sintetic al eficienţei şi al calităţii pe baza metodei expertizei şi metodei matricei 21


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Analiza comparativă se utilizează pentru ierarhizarea produselor în funcţie de nivelul calităţii atins pe piaţa internă şi externă ţinând seama de mai multe criterii: proprietăţile esenţiale şi eficienţa lor în utilizare raportate la preţ. 
Caracteristicile reprezintă proprietăţile esenţiale ale unui produs. Importanţa analizelor comparative rezultă din faptul că efectuarea şi publicarea lor oferă un sprijin consumatorilor privind fundamentarea deciziei de cumpărare.
Analizele comparative utilizează: metoda clasică de ordonare pe baza caracteristicilor de calitate, si metoda indicatorului sintetic/ complex al calităţii.
2. Prezentarea produsului şi a grupei de produse
Maşina de spălat datează din 1901. Invenţia maşinii de spălat, care ar fi trebuit să uşureze considerabil munca gospodinelor din întreaga lume, nu a avut succesul scontat în momentul lansării sale, mai ales pentru că detergentul nu a fost inventat decât în 1916. Fiind echipate cu pistoane, ciocane şi podele mobile, nu se puteau folosi în gospodăriile private.
Pentru a facilita procesul spălării, erau amenajate nişte camere mari, în care erau instalate uriaşele maşini de spălat. Din cauza zgomotelor infernale, spălătoriile se transformau însă în adevărate fabrici de curăţare a rufelor.
Prima maşină automatică realizată de compania Bendix, a venit să spele onoarea inventatorilor din acest domeniu abia în 1937.
Odată cu lansarea primei maşini de spălat de uz casnic, AEG Lavamat, procesul s-a mutat în casă, iar în 1958 AEG a lansat o maşină complet automată. Preţul său era de aproximativ 2.300 mărci germane - echivalentul a patru salarii medii - ceea ce o făcea inaccesibilă oamenilor de rând. Acest lucru s-a mai schimbat, odată cu posibilitatea de a cumpăra în rate. Numărul produselor cumpărate a început să crească, ca atare preţurile au început să scadă, iar maşinile de spălat au devenit echipamente standard în majoritatea gospodăriilor.
2.1 Prezentarea firmelor producătoare
Având în vedere diversitatea gamei sortimentale de maşini de spălat existente pe piaţă, pentru realizarea unei analize comparative au fost selectate câteva mărci de prestigiu, precum: Whirlpool, Electrolux, Indesit, Zanussi, Ariston.
Whirlpool este o companie producătoare de electrocasnice din Statele Unite, înfiinţată în anul 1911. Whirlpool este cel mai mare producător de electrocasnice din lume, cu afaceri de 19 miliarde USD anual, şi 70.000 de angajaţi. Compania este prezentă şi în România, unde derulează afaceri de 60 milioane Euro şi are o cotă pe piaţa de electrocasnice de aproximativ 15%.
Produse: cuptoare cu microunde, hote, plite elctrice, frigidere, maşini de spalat rufe/vase.
ISTORIA 
In 1989 Whirlpool Corporation şi Philips formează o societate pe acţiuni europeană. Whirlpool Corporation devine proprietar unic în 1991. Din 1991, Whirlpool Europe a consolidat 32 de pieţe diferite într-o comunitate unitară de afaceri.
In 2002 Whirlpool incheie achiziţionarea Polar S.A., cel mai mare producator polonez de electrocasnice.
In 2005 Whirlpool Europa deschide o nouă fabrică de plite încorporabile şi cuptoare la Wroclaw, Polonia, la centrul de producţie. Sunt fabricate produse sub toate marcile europene ale companiei care apoi sunt distribuite pe toate pieţele din Europa. Centrul de producţie găzduieşte, de asemenea, o fabrică de maşini de spălat şi una de echipamente frigorifice, un centru al excelenţei tehnologice şi inovaţiei precum şi o uzină de reciclare a reziduurilor.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza Comparativa a Masinilor de Spalat Rufe cu Incarcare Verticala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!