Analiza Comparativa a Masinilor de Spalat Rufe cu Incarcare Verticala

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere 3
2. Prezentarea produsului si a grupei de produse 3
2.1. Prezentarea firmelor producatoare 4
2.2. Prezentarea produselor alese 9
2.3. Alegerea produsului etalon 12
3. Prezentarea caracteristicilor generale ale produsului 13
4. Prezentarea caracteristicilor de calitate utilizate 14
5. Metode de analiza comparativa 15
5.1. Metoda clasica 15
5.2. Calculul indicatorului sintetic al calitatii si calculul indicatorului sintetic al eficientei si al calitatii pe baza metodei expertizei si metodei matricei 21


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Analiza comparativa se utilizeaza pentru ierarhizarea produselor in functie de nivelul calitatii atins pe piata interna si externa tinand seama de mai multe criterii: proprietatile esentiale si eficienta lor in utilizare raportate la pret. 
Caracteristicile reprezinta proprietatile esentiale ale unui produs. Importanta analizelor comparative rezulta din faptul ca efectuarea si publicarea lor ofera un sprijin consumatorilor privind fundamentarea deciziei de cumparare.
Analizele comparative utilizeaza: metoda clasica de ordonare pe baza caracteristicilor de calitate, si metoda indicatorului sintetic/ complex al calitatii.
2. Prezentarea produsului si a grupei de produse
Masina de spalat dateaza din 1901. Inventia masinii de spalat, care ar fi trebuit sa usureze considerabil munca gospodinelor din intreaga lume, nu a avut succesul scontat in momentul lansarii sale, mai ales pentru ca detergentul nu a fost inventat decat in 1916. Fiind echipate cu pistoane, ciocane si podele mobile, nu se puteau folosi in gospodariile private.
Pentru a facilita procesul spalarii, erau amenajate niste camere mari, in care erau instalate uriasele masini de spalat. Din cauza zgomotelor infernale, spalatoriile se transformau insa in adevarate fabrici de curatare a rufelor.
Prima masina automatica realizata de compania Bendix, a venit sa spele onoarea inventatorilor din acest domeniu abia in 1937.
Odata cu lansarea primei masini de spalat de uz casnic, AEG Lavamat, procesul s-a mutat in casa, iar in 1958 AEG a lansat o masina complet automata. Pretul sau era de aproximativ 2.300 marci germane - echivalentul a patru salarii medii - ceea ce o facea inaccesibila oamenilor de rand. Acest lucru s-a mai schimbat, odata cu posibilitatea de a cumpara in rate. Numarul produselor cumparate a inceput sa creasca, ca atare preturile au inceput sa scada, iar masinile de spalat au devenit echipamente standard in majoritatea gospodariilor.
2.1 Prezentarea firmelor producatoare
Avand in vedere diversitatea gamei sortimentale de masini de spalat existente pe piata, pentru realizarea unei analize comparative au fost selectate cateva marci de prestigiu, precum: Whirlpool, Electrolux, Indesit, Zanussi, Ariston.
Whirlpool este o companie producatoare de electrocasnice din Statele Unite, infiintata in anul 1911. Whirlpool este cel mai mare producator de electrocasnice din lume, cu afaceri de 19 miliarde USD anual, si 70.000 de angajati. Compania este prezenta si in Romania, unde deruleaza afaceri de 60 milioane Euro si are o cota pe piata de electrocasnice de aproximativ 15%.
Produse: cuptoare cu microunde, hote, plite elctrice, frigidere, masini de spalat rufe/vase.
ISTORIA 
In 1989 Whirlpool Corporation si Philips formeaza o societate pe actiuni europeana. Whirlpool Corporation devine proprietar unic in 1991. Din 1991, Whirlpool Europe a consolidat 32 de piete diferite intr-o comunitate unitara de afaceri.
In 2002 Whirlpool incheie achizitionarea Polar S.A., cel mai mare producator polonez de electrocasnice.
In 2005 Whirlpool Europa deschide o noua fabrica de plite incorporabile si cuptoare la Wroclaw, Polonia, la centrul de productie. Sunt fabricate produse sub toate marcile europene ale companiei care apoi sunt distribuite pe toate pietele din Europa. Centrul de productie gazduieste, de asemenea, o fabrica de masini de spalat si una de echipamente frigorifice, un centru al excelentei tehnologice si inovatiei precum si o uzina de reciclare a reziduurilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Masinilor de Spalat Rufe cu Incarcare Verticala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!