Ciocolata - Studiu de Caz

Extras din proiect Cum descarc?

Investigarea detaliata a pietei constituie o necessitate al oricarui producator de bunuri,in vederea stabilirii,prin prisma potentialilor clienti,a cerintelor pe care un produs trebuie sa le indeplineasca pentru a fi necesar.Principalele intrebari care se ridica sunt :Ce anume este important pentru client ?Ce apreciaza el la un produs si in ce masura ?
Obiectivele specifice de informatii vizeaza identificarea nevoilor,dorintelor si preferintelor pe care consumatorii le au fata de un anumit produs ;aflarea felului in care consumatorii obtin informatii despre un produs ;gasirea criteriilor de evaluare pe care clientii le utilizeaza fata de produsele dintr-o anumita categorie,cat si a importantei lor relative ;descifrarea modalitatilor in care se ia decizia si are loc cumpararea ;dezvaluirea motivelor de satisfactie,respectiv de insatisfactie asupra produselor si marcilor curente.
In urma acestei investigari,departamentul de marketing trebuie sa furnizeze intreprinderii o prezentare preliminara generalizata a conditiilor referitoare la produs.Aceasta este realizata pe baza cerintelor si asteptarilor clientului si va fi folosita in activitatea de proiectare-productie a produsului.
Produsul luat in considerare pentru prezentul studiu de caz este 'Ciocolata cu lapte << Laura >>' produsa de SC. EXCELENT SA.
Cu o crestere semnificativa in ultimii doi ani,piata romaneasca a ciocolatei este impartita intre patru mari jucatori,care domina toate segmentele de pret.In ciuda unor strategii distincte,acestia nu reusesc sa ofere suficienta diversitate unui public nu foarte cunoscator,dar care isi redescopera treptat apetitul.Desi o plac,romanii consuma putina ciocolata,in special sub forma de tablete (70% din piata),considerate energizante (chiar inlocuitor al cafelei).Batoanele si pralinele se inmultesc cu cote de piata minore,de 20% si respectiv 10%.Consumul anual pe cap de locuitor are o valoare in jurul a 1,5 kg,fata de 4-5 kg in tari precum Polonia si Grecia,sau 12 kg in Elvetia. 
Statisticile arata ca romanii prefera in special tabletele de ciocolata, 66,5% din cota de piata fiind detinuta de aceste produse. Locul secund este adjudecat de batoanele de ciocolata cu 12,8% din cota de piata, in timp ce napolitanele de ciocolata au o cota de numai 9%. Productia interna asigura 80% din volumul vinzarilor si 75% din valoarea acestora. In ceea ce priveste preferintele in functie de culoare, 90% dintre romani cumpara ciocolata clasica. In ultimul an insa vinzarile de ciocolata alba au crescut cu doua procente, ajungind la 7% din piata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ciocolata - Studiu de Caz.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!