Combinarea Alimentelor

Cuprins proiect

CAPITOLUL 1. Combinarea alimentelor 3
1.1. Cantitatea – Prima lege a digestiei 3
1.2. Frecvenţa – A doua lege a digestiei 4
1.3. Conştientizarea – A treia lege a digestiei 5
1.4. Succesiunea – A patra lege a digestiei 6
1.5. Chimia – A cincea lege a digestiei 7
CAPITOLUL 2. Analiza proprie 12
CONCLUZII 15
BIBLIOGRAFIE 16
ANEXĂ Clasificarea glucidelor 17


Extras din proiect

Combinarea alimentelor este procesul prin care ne stabilim mesele astfel încât stomacul nostru să rămână tânăr şi sănătos. Nimănui nu-i place să fie deranjat la stomac, iar o dietă neadecvată poate cu siguranţă să ne strice ziua. Gaze, indigestie, balonări, arsuri la stomac, reflux gastro-esofagian, toate acestea sunt simptome frecvenţe în societatea modernă. Medicamentele destinate calmării acestor afecţiuni sunt printre cele mai bine vândute produse farmaceutice.
Combinarea alimentelor se bazează pe cinci legi simple, care, urmate cu conştiinciozitate şi mai mult, cu dorinţa de a-ţi schimba modul de viaţă şi de a-ţi îmbunătăţi digestia, sunt capabile să ajute organismul în confruntarea cu aceste simptome.
1.1. CANTITATEA – Prima lege a digestiei
S-a demonstrat faptul că, odată cu îmbunătăţirea produselor culinare, omul consumă de două ori mai mult decât necesarul organismului. 
Fiecare om are limitele lui şi este unic şi din punct de vedere al digestiei. Nu toţi putem să mâncăm la fel, din punct de vedere cantitativ. Stomacurile noastre diferă, de la individ la individ, în funcţie de mărime, de cantitatea de sucuri gastrice disponibilă şi de capacitatea lor de a se reface. Este responsabilitatea noastră să învăţăm să ne cunoaştem limitele.
Indigestia este cauzată de apetitul omenii, mult prea mare în comparaţie cu mărimea stomacului. Supraconsumul este cauza principală a indigestiei. În SUA, medicamentele împotriva acidităţii, laxativele şi remediile pentru durerile de cap, se află în topul vânzărilor farmaciilor. Ceea ce este mai grav, este faptul că, în ultimul timp, există o tendinţă de uniformizarea a obiceiurilor alimentare, America fiind principalul exemplu pentru numeroase ţări.
Mâncatul excesiv şi repede duce la masticaţia incompletă a alimentelor, ceea ce poate produce o serie de reacţii secundare, cum ar fi, pătrunderea aerului în stomac, urmată de balonări, reflux gastro-esofagian şi altele.
Mâncarea care rămâne prea mult în intestine sau în stomac fermentează şi putrezeşte, afectând şi de această dată starea generală de sănătate.
1.2. FRECVENŢA – A doua lege a digestiei
Prin frecvenţă se înţelege modul în care decurge programul zilnic de alimentaţie.
În ziua de astăzi, oamenii nu se mai gândesc la acest lucru. Ei mănâncă atunci când au ceva de mâncare. Cei dependenţi de muncă sau cei care au servicii care îi solicită foarte mult, nemaiavând timp pentru a se aşeza la masă şi a mânca “pe îndelete”, înfulecă în mers ori pe fugă. Acest lucru, este prima cauză care duce la o serie de afecţiuni, precum: ulcerul, indigestie, arsuri la stomac, şi alte tulburări legate de stres.
Tot aceste persoane sfârşesc prin a mânca excesiv seara târziu, ori noaptea, când îşi termină treaba. Aceasta este una dintre cele mai mari greşeli în procesul digestiei, deoarece mâncarea consumată noaptea nu are timp să se digere, rămânând în stomac şi fiind foarte greu de asimilat, din cauza faptului că organele digestive sunt în faza de repaus. De asemenea, în poziţia orizontală, secreţia enzimelor digestive este foarte scăzută, ceea ce explică de ce nu este bine să ne culcăm imediat după ce am mâncat.
Ideal pentru digestie, ar fi să avem un program alimentar bine stabilit, astfel încât să mâncăm zilnic la aproximativ aceleaşi ore, la un interval de circa 5-6 ore ( de exemplu: 8.00, 14.00, 19.00 ), pentru a lăsa timp organismului să producă noi sucuri gastrice, refăcând rezerva consumată la ultima masă. Micile gustări dintre mese, sunt şi ele binevenite, atâta timp cât constau în alimente uşor de digerat, precum: fructele, iaurtul, şi nu mâncăruri grele, care dereglează digestia normală, afectând starea generală de sănătate şi provocând: dureri de cap, crampe stomacale, flatulenţă, balonări sau fatigabilitate; cu timpul, acestea ducând la boli grave, care afectează organele şi glandele.


Fisiere în arhivă (6):

 • Combinarea Alimentelor
  • Anexa.doc
  • Bibliografie .doc
  • Combinarea alimentelor 2 .doc
  • Combinarea alimentelor.doc
  • Concluzii.docx
  • Cuprins.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!