Cuantificarea Impactului cu Ajutorul Matricei Leopold la Mittal Steel Roman

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I: PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII MITTAL STEEL ROMAN 3
1.1. AMPLASAMENTUL OBIECTIVULUI ANALIZAT 3
1.2. INFORMATII GENERALE PRIVIND APELE DE SUPRAFATA SI SUBTERANE DIN ZONA 3
1.3. AERUL 4
1.4. SOLUL 4
1.5. DESCRIEREA PROCESELOR TEHNOLOGICE DIN CADRUL OBIECTIVULUI ANALIZAT 6
1.5.1. Procesul de laminare Stieffel (laminoarele 16", 6") 8
1.5.2. Procesul de laminare Pilger (laminor 20") 9
1.5.3. Operatii auxiliare pentru procesele de laminare la cald 10
CAPITOLUL II : IDENTIFICAREA SURSELOR DE POLUARE SI A AGENTILOR POLUANTI PENTRU FIECARE FACTOR DE MEDIU 16
2.1. SURSE DE POLUARE PENTRU FACTORII DE MEDIU APA DE SUPRAFATA SI APA SUBTERANA 16
2.2. SURSE DE POLUARE PENTRU FACTORUL DE MEDIU AER 19
2.3. SURSE DE POLUARE PENTRU FACTORUL DE MEDIU SOL 22
CAPITOLUL III :CUANTIFICAREA IMPACTULUI INDUSA ASUPRA MEDIULUI CU METODA MATRICII SIMPLE DE INTERACTIUNE ( LEOPOLD ) 23
3.1. CONCENTRATIILE DETERMINATE. CONCENTRATII MAXIME ADMISIBILE PENTRU FIECARE INDICATOR DE CALITATE ANALIZAT 23
3.2. MATRICILE DE INTERACTIUNE PENTRU S.C. MITTAL STEEL ROMAN S.A. 25
3.2.1. Scari pentru acordarea magnitudinii 26
3.2.2. Scara pentru acordarea importantei 33
3.2.3. Matricile de interactiune pentru Laminoarele 6", 16", 20" 34
3.3. INTERPRETAREA REZULTATELOR 44
CONCLUZII 48
BIBLIOGRAFIE 49


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I: PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII MITTAL STEEL ROMAN
1.1. Amplasamentul obiectivului analizat
Amplasamentul obiectivului evaluat, S.C. "MITTAL STEEL" S.A. Roman, este situat in Soseaua Roman - Iasi km. 333, cu sediul social in Str. Stefan cel Mare nr. 246, Roman, jud. Neamt, in bazinul hidrografic Siret, intre satele Cordun si Simionesti si linia CF Roman - Suceava, in zona limitrofa a localitatii Roman, la 5 km nord . Cota absoluta a amplasamentului platformei este de +208,60 m deasupra Marii Negre, ceea ce ii asigura protectia impotriva inundatiilor de 1:1000.
Amplasamentul obiectivului evaluat are o suprafata de 1629031 mp din care:
- suprafata construita = 508376 mp;
- suprafata in incinta total = 953253 mp;
- suprafate in afara incintei = 167402 mp; 
- halda slam si reziduuri = 37 500 mp;
- spatii verzi = 75 000 mp.
Teritoriul unde este amplasata societatea face parte din Platforma Moesica, situandu-se in partea de Sud-Est a acesteia, in culoarul Moldova - Siret, partea sudica a gruiului Romanului. Culoarul Moldova - Siret reprezinta 12% din suprafata judetului si este alcatuit din luncile celor doua rauri si mai multe nivele de terasa.
Morfologia regiunii se caracterizeaza prin ampla dezvoltare a reliefului fluvial sub forma teraselor de fund vale, teraselor de versant si a teraselor de confluenta. Aceasta zona este incadrata din punct de vedere al altitudinii in ecartul 185 - 225 m. Albia minora a raului Moldova are un curs meandrat datorita aportului mare de aluviuni.
1.2. Informatii generale privind apele de suprafata si subterane din zona
Apele subterane din zona, dupa natura lor se impart in doua categorii :
-Ape descendente situate in orizonturile superioare ale scoartei terestre , sunt in
directa legatura cu apele de la suprafata si cu precipitatiile atmosferice. Ele pot fi ape freatice, localizate in orizontul acvifer de suprafata si ape suprafreatice, situate deasupra celor freatice si cu caracter temporar. 
-Ape ascendente de adancime prinse in orizonturi acvifere mai de adanc, intre strate
impermeabile si deci captive, intra in legatura cu apele de suprafata intr-un timp mai indelungat. Improspatarea lor se face in cicluri multianuale, seculare, sau in unele cazuri in perioade geologice.
Apele de adancime sunt conturate indeosebi in zonele sedimentare extracarpatice, au un caracter escensional, artezian, iar adancimea lor variaza de la cateva sute de metri pana la multe mii. Apele freatice din zona subcarpatica si dealurilor piemontane, datorita conditiilor climatice favorabile si depozitelor fiabile extinse, au un debit foarte bogat. Adancimea mare insa a orizonturilor acvifere, pe care vaile nu ajung sa le intersecteze, fac ca aportul acestora la alimentarea rauri lor sa fie mic.
Apele freatice din zona campiei, unde predomina la suprafata depozitele loessoide si maluri au debite bogate, ceea ce constituie adevarate rezerve pentru alimentarea raurilor in perioada scurgerii minime. 
Apele subterane de pe teritoriul comunei Cordun se impart in ape subfreatice si ape freatice. Apele subfreatice au un caracter temporar si o distributie aspatiala insulara, fiind puternic influentate de variatiile sezoniere ale climei, acumulandu-se in formele de relief negative. Apele freatice formeaza un areal continuu fiind situate la diferite adancimi cuprinse intre 2 si 5 m, alimentarea acestora realizandu-se atat prin aport pluvial, cat si prin infiltratii laterale din albia minora a paraului Moriisi a raului Moldova. Apa subterana, ca panza freatica a fost intalnita pe amplasamentul evaluat la circa 2-5m, nivelul apelor subterane variind si functie de regimul pluvial.
Apele de suprafata din zona
Principalul curs de apa din zona evaluata este raul Moldova (aflat la aprox. 2 km de amplasament) si afluentul sau, paraul Morii. Albia minora a raului Moldova este de tip impletit, meandrat, patul acesteia fiind pavat cu material grosier (bolovanisuri si pietrisuri). Instabilitatea albiei este potentata de regimul deosebit de fluctuant scurgerii lichide. La debit mediu anual de 20 m3/s (1950-1991) corespund medii lunare extreme de :
- 7 m3/s in ianuarie;
- 64,08 m3/s in mai .
1.3. Aerul
Date climatologice si dinamica atmosferica in zona amplasamnetului
Climatic, zona amplasamentului se incadreaza in topoclimatul temperat - continetal moderat, nuantat substantial de altitudinea formelor de relief. Astfel, in zona monatana si de deal verile sunt racoroase, cu precipitatii bogate si ierni friguroase, cu strat de zapada stabil pe o perioada mai indelungata, iar regiunile de campie verile sunt calduroase si secetoase, iar iernile reci, marcate uneori de viscole puternice.
Radiatia solara globala medie este cuprinsa intre 110-115 kcal/cm2 , cu valori extreme de 2,54 kcal/cm2 in decembrie si 15,01 kcal/cm2 in iulie. Ciculatia generala a atmosferei este cea specifica a aerului rece iarna si al celui cald si uscat in cursul verii, care imprima un caracter con tinental.
Temperatura medie anuala variaza intre 100C in zona de campie, 6-90C in cea de dealuri si 1,2-60C in ariile montane. Temperatura minima absoluta in orasul Roman a fost de -33,20C la 20 februarie 1954, maxima absoluta de +38,20C la 17 august 1952 si 15 august 1957. Amplitudinea termica anual este 24,20C.
Cantitatea medie anuala de precipitatii variaza de la un loc la altul, insumand 500 mm in campie, 600-800 in zonele deluroase si colinare si peste 1200 mm in tinuturile montane inalte. Nebulozitatea are o valoare medie anuala de 6 zecimi. Umiditatea relativa a aerului in aceasta zona este urmatoarea : 
- un maxim in perioada rece a anului 83-84 % in lunile ianuarie si decembrie ;
- un minim in perioada calda a anului 67% in lunile mai, iunie.
Vanturile predominate bat cu o frecventa mai mare dinspre Nord (26,1 %), NV(10,1%), Sud (18,5%) si SE (6,8%), cu viteze medii anuale intre 2 si 5,6 m/s. 
1.4. Solul
Arealul cercetat, prezinta un relief variat, teritoriul jdetului Neamt fiind format din trei unitati morfologice :
o Unitatea montana a orogenului carpatic - reprezentata atat prin zona cristalino
mezozoica(evidentiata prin cuartite negre, tisturi grafitoase, sercito-cloritoase, porfiroide, microsisturi, paragnaise impreuna cu dolomite, calcare grezoase, marne juriasice), cat si cea a flisului alcatuit din formatiuni cretacice si paleogene-faciesurile gresiei de Tarcau, Fusaru si Kliwa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cuantificarea Impactului cu Ajutorul Matricei Leopold la Mittal Steel Roman.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!