Faina - studiu de caz

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 7046
Mărime: 176.85KB (arhivat)
Publicat de: Margareta Aldea
Puncte necesare: 8
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI FACULTATEA DE COMERŢ

Cuprins

  1. INTRODUCERE 3
  2. Cap 1.GENERALITĂȚI “FĂINA DOBROGEA” si “FĂINA BOROMIR” 3
  3. Cap 1.1 IMPORTANȚA FĂINII ÎN ALIMENTAȚIA OMULUI ȘI PENTRU INDUSTRIA ALIMENTARĂ.CLASIFICAREA FĂINII: 4
  4. Cap 2. PIAȚA FĂINURILOR 5
  5. Cap 2.1 FISE MERCEOLOGICE 8
  6. Cap 3. Analiza comportamentului consumatorului faţă de produsul analizat 15
  7. Cap 3.1 REZULTATE CENTRALIZATE” CHESTIONAR FAINĂ” (vezi anexa 1.) 17
  8. Cap 3.2 INTERPRETARE CHESTIONAR 18
  9. Cap 4. ARTICOL 24
  10. Cap 4.1 White flour promotes nutritional deficiencies and chronic disease 24
  11. Cap 4.2 Făină albă cauzează deficienţe nutriţionale şi boli cronice 26
  12. Cap 5. CONCLUZII : 28
  13. Cap 6. BIBLIOGRAFIE 29

Extras din proiect

INTRODUCERE

Grâu este un termen generic care desemnează mai multe cereale.

Grâul este originar din Asia de sud-vest. Cele mai vechi dovezi arheologice referitoare la cultivarea grâului au fost descoperite în Siria, Iordania, Turcia, Armenia și Irak. Acum aproximativ 9000 de ani, o specie de grâu sălbatică a fost recoltată şi apoi cultivată de către locuitorii acelor meleaguri, fapt confirmat de dovezile arheologice ale agriculturii sedentare din zonă. Aproximativ 1000 de ani mai târziu, o mutaţie a survenit în cadrul altei specii de grâu, numită emmer, rezultând o plantă cu boabele mai mari, care nu se mai puteau împrăştia în bătaia vântului. Deşi această plantă nu s-ar fi putut reproduce în sălbăticie, oferea mai multă hrană pentru oameni şi astfel a întrecut celelalte specii, devenind primul strămoş al varietăţilor moderne de grâu. La începuturi, boabele de grâu se pare că erau consumate crude, mai apoi fiind prăjite sau fierte în apă, sau sub formă de turte, făcute din făina grosieră rezultată prin măcinarea lor între două pietre.

Făina este o pulbere obţinută prin măcinarea seminţelor de cereale, a altor seminţe de plante sau rădăcinifiind principalul ingredient din care se produce pâinea — aliment de bază în multe culturi. Faina alba, asa cum este cunoscuta ea astazi, este folosita inca din anul 1870.Desi, inca de la inceputul secolului al XX-lea, specialistii au constatat ca avantajele painii integrale sunt in mod evident superioare celei albe, ratiunile economice ale societatii de consum au dus la promovarea, pe scara larga, a celui de-al doilea produs.

ETIMOLOGIE

Cuvântul provine din latinescul farina și este un rezultat al asimilării „r” → „n” și apoi „n” → „n”, evoluție fonetică atestată de var. (arh.) „fărină”, „fănină” (Banat), „fărină”.

Cap 1.GENERALITĂȚI “FĂINA DOBROGEA” si “FĂINA BOROMIR”

Făina Dobrogea Grup este făina numărul 1 în România. Dobrogea Grup deţine această poziţie din anul 1994, fiind producătorul care a definit categoria pe ambele segmente: făina ambalată pentru retail şi făină vrac pentru consum industrial. Făina Dobrogea Grup este corectată, standardizată calitativ şi pregatită pe destinaţii de utilizare, fiind obtinuţă din materii prime de cea mai bună calitate în unităţi de producţie moderne care respectă în totalitate standardele europene. Este ambalată pe categorii şi pe destinaţii de utilizare.

făină de grâu superioară 000

făină albă de grâu pentru panificaţie 650

făină de grâu măciniş integral

făină de secară măciniş integral 1Kg

Boromir pune la dispoziția clienților săi o gamă diversificată de făină superioară şi integrală, atât pentru consumul industrial, cat şi pentru retail. Gama cuprinde făină specializată pentru patiserie şi panificație: faina pentru cozonac, faina pentru produse foietate, pentru pâine şi produse de panificație, făină integrală.

- făină albă de grâu 000

- făină albă de grâu 550

- făină albă de grâu 650

- făină neagră de grâu 1100

- făină neagră

- făină grifică

Cap 1.1 IMPORTANȚA FĂINII ÎN ALIMENTAȚIA OMULUI ȘI PENTRU INDUSTRIA ALIMENTARĂ.CLASIFICAREA FĂINII:

.Datorită compoziţiei chimice prielnice,făina ocupă un loc deosebit înalimentaţia omului, iar datorită unor proprietăţi tehnologice reprezintă materiaprimă de bază pentru obţinerea multor produse alimentare şi, în primul rând, a pâinii.

Preview document

Faina - studiu de caz - Pagina 1
Faina - studiu de caz - Pagina 2
Faina - studiu de caz - Pagina 3
Faina - studiu de caz - Pagina 4
Faina - studiu de caz - Pagina 5
Faina - studiu de caz - Pagina 6
Faina - studiu de caz - Pagina 7
Faina - studiu de caz - Pagina 8
Faina - studiu de caz - Pagina 9
Faina - studiu de caz - Pagina 10
Faina - studiu de caz - Pagina 11
Faina - studiu de caz - Pagina 12
Faina - studiu de caz - Pagina 13
Faina - studiu de caz - Pagina 14
Faina - studiu de caz - Pagina 15
Faina - studiu de caz - Pagina 16
Faina - studiu de caz - Pagina 17
Faina - studiu de caz - Pagina 18
Faina - studiu de caz - Pagina 19
Faina - studiu de caz - Pagina 20
Faina - studiu de caz - Pagina 21
Faina - studiu de caz - Pagina 22
Faina - studiu de caz - Pagina 23
Faina - studiu de caz - Pagina 24
Faina - studiu de caz - Pagina 25
Faina - studiu de caz - Pagina 26
Faina - studiu de caz - Pagina 27
Faina - studiu de caz - Pagina 28
Faina - studiu de caz - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Faina - Studiu de Caz.doc

Alții au mai descărcat și

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Reciclarea Autovehiculelor Scoase din Uz

CE INSEAMNA RECICLAREA? Recilarea este un concept tot mai des intalnit inca din secolul al XX-lea care doreste limitarea risipei de resurse pentru...

Mierea, zahărul și produsele zaharoase

Produsele apicole: - produse apicole naturale directe: - mierea; - ceara; - propolisul; - polenul; - lăptişorul de matcă; - veninul de...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Te-ar putea interesa și

Aplicarea Managementului Proiectelor pentru Îmbunătățirea Activității de Transport

1. Introducere Dezvoltarea economică deosebită a tuturor ţărilor europene - în a doua jumătate a secolului al XX-lea - precum şi inevitabila...

Calitatea produselor din industria de panificație

Lucrarea de fată urmăreste să surprindă principalele aspecte legate de standardizarea internatională a produselor alimentare. In cadrul primei...

Studiu de Caz Privind Contabilitatea Stocurilor la SC Adriana Bolgiu SNC

Introducere Produs al unei activităţi practice şi teoretice îndelungate, contabilitatea s-a afirmat ca sistem de cunoaştere şi gestiune a...

Calculația costurilor într-o organizație industrială la SC Agrofarine SRL

Introducere În abordarea problematicii din această lucrare pot spune că am pornit de la câteva informaţii: - există posibilitatea de îmbunătăţire...

Oxidoreductaze și Hidrolaze Importante pentru Industria Alimentară

I. ENZIME I.1 SCURT ISTORIC Reactiile enzimatice au fost folosite din timpurile cele mai vechi pentru fabricarea vinului, a otetului, a berii si...

Proiect la Panificație

1. MEMORIU JUSTIFICATIV Activitatea de obţinerea produselor de panificaţie reprezintă una dintre cele mai vechi preocupări ale omului şi totodată...

Plan de Afaceri al Unei Firme

Capitolul 1. Noţiuni introductive Se remarcă în ultima perioadă o evoluţie din ce în ce mai accelerată a economiei în ansamblul ei, evoluţie...

Plan de afaceri - Riga Pan

INTRODUCERE Dezvoltarea economică este recunoscută ca fiind o activitate importantă, dacă nu cea mai importantă, pentru toate comunităţiile...

Ai nevoie de altceva?