Producția Industrială Durabilă în Cadrul Industriei Automobilelor

Cuprins proiect

CUPRINS 
Capitolul 1. Caracterizarea industriei automobilelor 1
1.1. Introducere 
1.2. Dimensiunea şi distribuţia geografică. 
1.3. Tendinţe economice 
1.4. Caracterizarea produsului. 
1.5. Indicatori de dezvoltare durabilă şi creştere economică. 
Capitolul 2. Tehnologia fabricaţiei. 1
2.1. Descrierea procesului tehnologic. 
2.2. Schema bloc a procesului tehnologic. 5
2.2. Bilanţul de materiale 8
Capitolul 3. Inventarul emisiilor poluante 9
3.1. Surse de poluare 9
3.1.1. Aer 9
3.1.2. Apă. 10
3.1.3. Sol. 10
3.1.4. Ecosisteme şi om 10
3.2. Impactul poluanţilor asupra mediului 11
3.2.1. Impactul asupra aerului 11
3.2.2. Impactul asupra apei 12
3.2.3. Impactul asupra solului 13
3.2.4. Impactul asupra ecosistemului şi sănătăţii omului 13
Capitolul 4. Măsuri pentru prevenirea şi controlul integrat al poluării 
4.1. Tratarea emisiilor din aer. 
4.2. Tratarea emisiilor din apă. 
4.3. Tratarea emisiilor din sol. 
4.4. Cele mai bune tehnici disponibile 
Concluzii. 
Bibliografie 14


Extras din proiect

CAPITOLUL 1
Caracterizarea industriei automobilelor
1.1. Introducere
Industria automobilelor, este industria care produce automobile şi alte vehicule care folosesc benzina pentru a merge, cum are fi autobuze, camioane şi motociclete. Industria automobilelor este una din cele mai importante industrii din lume care afectează nu numai economia dar şi cultura lumii. 
Automobilul i-a ajutat pe oameni să calatorească şi să transporte bunuri mai repede şi mai departe. Industria automobilelor a redus costul per total al transportului folosind metode noi precum producţia în masă. Constructorii de maşini şi cumpărătorii „dezvoltându-se” permanent, construcţia de maşini a devenit cea mai mare activitate industrială, cu aproape 60 de milioane de maşini construite anual.
1.2. Dimensiunea şi distribuţia geografică
Industria constructoare de automobile este una dintre cele mai importante, ea influenţând major economia mondială. În 2009 s-au produs peste 60 milioane de automobile, generând un profit de peste 1900 de miliarde de euro. Dimensiunea industriei automobilelor este atât de mare încât dacă ar fi o ţară, ar fi a şasea economie a lumii. În figura 1.1. este prezentată distribuţia în lume a producătorilor de automobile şi numărul de automobile produse pe ţară la nivelul anului 2007, iar in figura 1.2. este prezentat numărul de automobile produse pe ţară în 2009.
Figura 1.1. – Distribuţia constructorilor auto în lume în 2007
Figura 1.2. – Producţia de automobile pe ţară în 2009
1.3. Tendinţe economice
Industria de automobile este între sectoarele care au fost cel mai grav afectate de recesiune. Cererea pentru maşini a scăzut drastic, accentuând dificultăţile întâlnite înainte de criză, una din ele fiind supraproducţia, producându-se mult mai multe maşini decât era necesar.
Industria auto a fost slabită în primul rand de creşterea preţului la combustibili din ultimii ani care a descurajat achiziţionarea de maşini de teren (SUVs) şi camionete, maşini cu consum mare de combustibil. Cu puţine oferte de modele cu consum eficient de combustibil de oferit consumatorilor, vânzările au început să scadă. Până în 2008, situaţia a devenit critică atunci când criza creditelor a început să pună presiune pe preţul materiei prime.
Companiile producătoare de maşini din Asia, Europa, America de Nord au implementat strategii creative de marketing pentru a atrage şi cei mai reticienti clienţi, din moment ce majoritatea s-au confruntat cu scăderi de peste 10% în vânzări.
Dacia şi Ford, cei doi constructori locali au înregistrat în 2009 o creştere a cotei de piaţă, constructorul american fiind în decembrie cea mai vândută marcă de import.
Constructorul de automobile Dacia, membru al grupului francez Renault, a vândut anul trecut 311.282 de maşini, în urcare cu 20,5% faţă de 2008, însă vânzările din Romania au coborât cu peste 50%, la 41.862 de autovehicule, compania reuşind totuşi să-şi majoreze uşor cota pe piaţa locală. Piaţa auto din Romania a înregistrat anul trecut un declin de 53,2%, la 144.593 de unităţi, ceea ce plaseaza Dacia cu o cota de piaţă de 28,9%, în creştere cu 1,5 puncte procentuale faţă de anul 2008. Cele mai mari vânzări înregistrate de producătorul de la Mioveni au fost în Germania şi Franţa, cu 85.000, respectiv 66.000 de exemplare vândute.
1.4. Caracterizarea produsului
Dacia Logan este rezultatul proiectului Dacia X90, respectiv Dacia L90, fiind un automobil diferit de toate modelele produse până acum de uzina piteşteană. Este o maşină simplă, ieftină, dar bine echipată: aer condiţionat, închidere centralizată, radiocasetofon sau CD player şi geamuri cu acţionare directă.
Tabloul de bord de la Dacia Logan este împrumutat de la Renault Clio 2004 cu iluminare pe font portocaliu. Cuprinde două indicatoare analogice rotunde, între care sunt plasate două mici afişaje, unul pentru indicatori optici şi celălalt pentru nivelul de combustibil şi temperatura lichidului de răcire. Cutia de viteză nu mai este cea folosită la Solenza, şi este preluată de la Megan. Versiunea Dacia Logan de top oferă şi reglaj lombar pentru scaunul şoferului. La noua Dacie Logan se remarcă noua grilă a radiatorului, asemănătoare celei de la Solenza, iar în spate, stopurile au designul ca la Solenza. Linia laterală a caroseriei Daciei Logan este destul de înaltă, inspirând soliditate, tăietura uşii din spate este mai dreaptă pentu a asigura un acces mai bun în interior. Linia porbagajului este foarte înaltă, pentru a putea oferi un volum interior suficient, gurile de ventilaţie sunt rotunde ca la Solenza.


Fisiere în arhivă (1):

  • Productia Industriala Durabila in Cadrul Industriei Automobilelor.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!