Studiu Fezabilitate ECOBLOC

Cuprins proiect Cum descarc?

Cerinte proiect
1. Prezentarea firmei si a proiectului de investitii.
2. Prezentarea ultimei situatii bilantiere si calculul urmatorilor indicatori:
o Indicatori economico-financiari pe baza de bilant;
o Analiza ALTMAN;
o Analiza CONAN-HOLDER.
3. Analiza SWOT si identificarea strategiilor pe care firma le poate avea in vedere pentru stabilirea programului investitional.
4. Identificarea si prezentarea indicatorilor cu caracter general.
5. Calculul indicatorilor statici de fundamentare a eficientei economice a investitiilor supunand spre analiza trei variante de proiect de investitii.
6. Calculul indicatorilor imobilizarilor stiind ca fondurile se cheltuiesc la jumatatea anului.
7. Calculul indicatorilor actualizati la momentul luarii deciziei de investitii si la momentul scoaterii din folosinta a obiectivului de investitii, folosind o rata de actualizare a = 19%.
8. Calculul indicatorilor propusi de metodologia Bancii Mondiale folosind aceeasi rata de actualizare.
9. Centralizarea tuturor indicatorilor de eficienta economica a investitiei calculate la punctele precedente si evidentierea variantei optime de program de investitii.
10. Concluzii si propuneri privind imbunatatirea activitatii firmei analizate.


Extras din proiect Cum descarc?

1 Prezentarea firmei si a proiectului de investitii
Date generale privitoare la societate
1. Denumirea /Numele societatii: S.C. ECOBLOC S.R.L.
2. Forma juridica a societatii: societate cu raspundere limitata.
3. Profilul de activitate: taierea si rindeluirea lemnelor de foc fiind principala activitate in prezent, dar si fabricarea produselor din beton pentru constructii.
4. Numarul de angajati: 5
Descrierea activitatii curente 
Istoricul activitatii
Societatea ECOBLOC S.R.L a luat fiinta la data de 03.04.2007 , inmatriculata la Registrul Comertului cu numarul: J 33/580/2007. 
Societatea devine persoana juridica in momentul inmatricularii in Registrul Comertului, desfasurandu-si activitatea in conformitate cu prevederile actului constitutiv.
Intreprinderea dispune de un sediu situat in Comuna Scheia - Sat Sfantu Ilie, nr. 99, Judetul Suceava. Firma se ocupa cu distribuirea si prelucrarea lemnului de foc in principiu. 
In cadrul sediului firma are un departament tehnic, unul financiar contabil si un departament care se ocupa cu productia lemnului. 
Obiectul de activitate
Societatea s-a infiintat in 2007 , avand la baza un capital integral privat, condusa de un colectiv destul de tanar, avand pregatire si experienta in domeniu.
Obiectul de activitate este acela de a satisface nevoile clientilor si de a asigura necesarul populatiei in aprovizionarea lemnelor de foc pe timpul rece.
Principalul scop este cel de indeplinirea celor 4 "c" al mixului de marketing:
C1). clientul - identificarea pietei tinta si a potentialului acesteia.
C2). costul - costul mediu pe care il poate accepta un client pentru ca produsele noastre sa fie avantajoase din punct de vedere economic fata de celelalte produse (ex. Gazul).
C3). comoditatea - satisfacerea clientului prin asigurarea unei game cat mai mari de servicii cu un cost mic (taiere, spargere, paletizare, livrare la domiciliu).
C4). comunicarea - realizarea unei comunicari cat mai eficiente cu clientii pentru a avea un beneficiu de ambele parti client - societate.
Firma este abia la inceput dar isi propune ca pe viitor sa-si extinda activitatea, sa aiba mai multe puncte de lucru, mai multe produse si nu in ultimul rand sa aiba cat mai multi clienti dornici sa faca cea mai buna alegere.
Societatea dispune de o suprafata de lucru de 2000 m2 unde gasim un depozit cu aparate care ajuta la taierea lemnelor si restul locului fiind pentru depozitarea acestora pe vreme nefavorabila. Suprafata de teren si constructiile sunt proprietatea personala a societatii Ecobloc.
Ecobloc S.R.L dispune de un personal calificat format din: un administrator, un tehnician, un contabil, un lucrator comercial si un paznic. Personalul beneficiaza de bonuri de masa si echipament de protectia muncii gratuit. 
Inca de la infiintare firma a incercat sa se impuna pe piata inregistrand profit mic la inceput dar pe parcurs s-a redresat si acum are profit considerabil. 
2 Prezentarea ultimei situatii bilantiere si calculul indicatorilor
- lei -
ACTIV SUMA PASIV SUMA
Cont in banca 16654 Furnizori si creditori 3973
Casa in lei 7137 Credite pe termen scurt 6366
Stocuri 21508 Salarii si impozite aferente 11884
Productia facturata si neincasata 4039 TOTAL PASIVE CURENTE 22223
TOTAL ACTIVE CURENTE 49338 Credite pe termen lung 53005
Active fixe 28658 Capital propriu 200
Amortizare -2400 Fond de rezerva 168
TOTAL ACTIVE FIXE 26258 TOTAL PASIVE PROPRII 368
TOTAL ACTIVE 75596 TOTAL PASIVE 75596
*Informatiile sunt preluate de pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice si reprezinta indicatorii financiari conform bilantului depus pe anul 2008.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu Fezabilitate ECOBLOC.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!