Studiul calității restaurantelor - Caru' cu Bere

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 4129
Mărime: 56.65KB (arhivat)
Publicat de: Sandu Molnar
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dorin Popescu
proiect Stiinta Alimentatiei

Extras din proiect

Introducere

Restaurantele şi unităţile similare au ca activitate întrega producţie şi distribuţie a diferitelor produse alimentare, respectiv pregătirea preparatelor culinare şi a produselor de patiserie-cofetărie, aprovizionarea cu mărfuri, consumul produselor pe loc sau în afara unităţilor, cât şi crearea unei ambianţe favorabile destinderii şi recreerii clienţilor. Piaţa resturantelor în România este puternic atomicizată, numărându-se aproximativ 5300 de unităţi din care 18% se află în Bucureşti, excluzând cafenelele, serviciile foodservice din hoteluri şi catering. Activitatea restaurantelor este grupată în două categorii: restaurant cu vocaţie comercială şi resturante cu vocaţie socială.

În prezenta lucrare, am propus pentru analiză un restaurant comercial deoacere în acest tip de unitate se respectă cultura şi tradiţia fiecărui popor, adaptate la tendinţele şi evoluţiile înregistrate pe plan internaţional. Aici se afirmă şi se pun în valoare obiceiurile fiecărui popor, arta culinară, ordinea servirii preparatelor, băuturile etc.

Aşadar, vom realiza un studiu de caz privind calitatea serviciilor de alimentaţie la restaurantul CARU’ CU BERE din Bucureşti. Am ales această unitate de alimentaţie deorece este una cu tradiţie, restaurantul fiind înfiinţat aproape de sfârşitul secolului al XIX-lea. Astăzi, unitatea se vrea a fi unul din liderii pe piaţa capitalei, oferind o gamă de servicii adecvate tuturor categoriilor de vârstă, indiferent de nivelul de venituri ale acestora, astfel găsindu-se meniuri la un preţ de 9,9 Lei.

Subiectele ce vor fi abordate în lucrare sunt: datele de identificare a unităţii de alimentaţie propusă spre analiză, aspecte privind organizarea serviciilor de alimentaţie, iar în cazul în care va fi necesar, vom propune modalităţi de îmbunătaţire a serviciilor.

Cap.1: Prezentarea restaurantului Caru’ cu Bere

Caru’ cu bere, unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Bucuresti, o adevărată legendă pentru orasul intilulat cândva “Micul Paris”, este situat pe strada Stavropoleos nr.3-5, în zona veche a orasului. Istoria restaurantului începe în anul 1879, când a fost deschis pentru prima dată în vechiul han Zlătari, mutându-se apoi în locatia actuală.

Berăria din Strada Stavropoleos este un loc încărcat de traditie unde fiecare obiect are propria poveste. Este unul dintre putinele locuri ale Bucurestiului unde parcă nu s-a schimbat nimic, iar arhitectura aminteste celor care-i calcă pragul de ce Bucurestiul a fost considerat odată micul Paris. Picturile murale, vitraliile si balustradele sculptate sunt elementele distinctive ale berăriei. Spiritul petrecerilor de altădată este prezent si în ziua de azi, atmosfera amintind de exuberanta Bucurestiului de la începutul secolului X X. Simbolul locului este Mos Ghită, a cărui siluetă străjuieste si astăzi balustrada din dreapta. Mos Ghită, pivnicerul, a lucrat câteva zeci de ani la Carul cu Bere, coborând de mii si mii de ori în pivnita ticsită de butoaie de bere si vin alături de nelipsitu-i felinar.

Interiorul este construit în stil bizantin, mesele sunt din stejar, există si o pendulă încă din perioada inaugurării, care încă arată ora exactă, iar scările care duc la etaj sunt construite dintr-o singură bucată.

Berea care se vindea aici era una mai specială, făcută de fabrica Bragadiru Marinescu. Era o linie de fabricatie cu traditie care îsi păstra constantă calitatea. La bere existau niste sonde, ca un fel de eprubete care se făceau dintr-un fel de aliaj de zinc care se puneau la mese, la cerere, cu apă fierbinte si fiecare îsi introducea eprubeta cu apă fierbinte în halbă si ridica temperatura lichidului...si cândva era un lux pe care si-l permiteau doar domnitorii si boierii.

Crama restaurantului a fost deschisă pentru prima dată în anul 1930, iar în subsol era un devărat depozit de vinuri cu o capacitate de peste 77 de tone. Pe peretii acesteia este pictată istoria berii de la babilonieni, încoace.

Atmosfera de petrecere a restaurantului a atras de-a lungul timpului multe personalităti în această locatie, printre care si pe George Cosbuc, sau Badea Gheorghe, asa cum îl numeau apropiatii acestuia. Acesta organiza cenacluri litarare, dedicate în special scriitorilor cu venituri modeste , iar fiecare dintre acestia avea polita sa pe care îsi punea de fiecare dată berea. De asemenea, interiorul deosebit al restaurantului a captat atentia regizorilor care l-au folosit ca decor pentru secvente din filme ca "Două lozuri", "Telegrame","Darclee" sau altele.

Caru’ cu Bere este faimos si pentru cele mai gustoase specialităti culinare. Specialitatea casei au reprezentat-o mult timp crenvurstii cu hrean, din care se consumau zilnic tone întregi si pentru al căror hrean, trecut prin răzătoare, au lăcrimat multe generatii de ospătari. Frankfurterii, salata de boeuf, ridichea neagră si măslinele oferite gratuit lângă bateria de vin au dat multora o plăcută dependentă .

Preview document

Studiul calității restaurantelor - Caru' cu Bere - Pagina 1
Studiul calității restaurantelor - Caru' cu Bere - Pagina 2
Studiul calității restaurantelor - Caru' cu Bere - Pagina 3
Studiul calității restaurantelor - Caru' cu Bere - Pagina 4
Studiul calității restaurantelor - Caru' cu Bere - Pagina 5
Studiul calității restaurantelor - Caru' cu Bere - Pagina 6
Studiul calității restaurantelor - Caru' cu Bere - Pagina 7
Studiul calității restaurantelor - Caru' cu Bere - Pagina 8
Studiul calității restaurantelor - Caru' cu Bere - Pagina 9
Studiul calității restaurantelor - Caru' cu Bere - Pagina 10
Studiul calității restaurantelor - Caru' cu Bere - Pagina 11
Studiul calității restaurantelor - Caru' cu Bere - Pagina 12
Studiul calității restaurantelor - Caru' cu Bere - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Studiul Calitatii Restaurantelor - Caru cu Bere.doc

Alții au mai descărcat și

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Reciclarea Autovehiculelor Scoase din Uz

CE INSEAMNA RECICLAREA? Recilarea este un concept tot mai des intalnit inca din secolul al XX-lea care doreste limitarea risipei de resurse pentru...

Mierea, zahărul și produsele zaharoase

Produsele apicole: - produse apicole naturale directe: - mierea; - ceara; - propolisul; - polenul; - lăptişorul de matcă; - veninul de...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Ai nevoie de altceva?