Studiul Calitatii Restaurantelor - Caru' cu Bere

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Restaurantele si unitatile similare au ca activitate intrega productie si distributie a diferitelor produse alimentare, respectiv pregatirea preparatelor culinare si a produselor de patiserie-cofetarie, aprovizionarea cu marfuri, consumul produselor pe loc sau in afara unitatilor, cat si crearea unei ambiante favorabile destinderii si recreerii clientilor. Piata resturantelor in Romania este puternic atomicizata, numarandu-se aproximativ 5300 de unitati din care 18% se afla in Bucuresti, excluzand cafenelele, serviciile foodservice din hoteluri si catering. Activitatea restaurantelor este grupata in doua categorii: restaurant cu vocatie comerciala si resturante cu vocatie sociala.
In prezenta lucrare, am propus pentru analiza un restaurant comercial deoacere in acest tip de unitate se respecta cultura si traditia fiecarui popor, adaptate la tendintele si evolutiile inregistrate pe plan international. Aici se afirma si se pun in valoare obiceiurile fiecarui popor, arta culinara, ordinea servirii preparatelor, bauturile etc.
Asadar, vom realiza un studiu de caz privind calitatea serviciilor de alimentatie la restaurantul CARU' CU BERE din Bucuresti. Am ales aceasta unitate de alimentatie deorece este una cu traditie, restaurantul fiind infiintat aproape de sfarsitul secolului al XIX-lea. Astazi, unitatea se vrea a fi unul din liderii pe piata capitalei, oferind o gama de servicii adecvate tuturor categoriilor de varsta, indiferent de nivelul de venituri ale acestora, astfel gasindu-se meniuri la un pret de 9,9 Lei.
Subiectele ce vor fi abordate in lucrare sunt: datele de identificare a unitatii de alimentatie propusa spre analiza, aspecte privind organizarea serviciilor de alimentatie, iar in cazul in care va fi necesar, vom propune modalitati de imbunatatire a serviciilor.
Cap.1: Prezentarea restaurantului Caru' cu Bere
Caru' cu bere, unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Bucuresti, o adevarata legenda pentru orasul intilulat candva "Micul Paris", este situat pe strada Stavropoleos nr.3-5, in zona veche a orasului. Istoria restaurantului incepe in anul 1879, cand a fost deschis pentru prima data in vechiul han Zlatari, mutandu-se apoi in locatia actuala.
Beraria din Strada Stavropoleos este un loc incarcat de traditie unde fiecare obiect are propria poveste. Este unul dintre putinele locuri ale Bucurestiului unde parca nu s-a schimbat nimic, iar arhitectura aminteste celor care-i calca pragul de ce Bucurestiul a fost considerat odata micul Paris. Picturile murale, vitraliile si balustradele sculptate sunt elementele distinctive ale berariei. Spiritul petrecerilor de altadata este prezent si in ziua de azi, atmosfera amintind de exuberanta Bucurestiului de la inceputul secolului X X. Simbolul locului este Mos Ghita, a carui silueta strajuieste si astazi balustrada din dreapta. Mos Ghita, pivnicerul, a lucrat cateva zeci de ani la Carul cu Bere, coborand de mii si mii de ori in pivnita ticsita de butoaie de bere si vin alaturi de nelipsitu-i felinar. 
Interiorul este construit in stil bizantin, mesele sunt din stejar, exista si o pendula inca din perioada inaugurarii, care inca arata ora exacta, iar scarile care duc la etaj sunt construite dintr-o singura bucata.
Berea care se vindea aici era una mai speciala, facuta de fabrica Bragadiru Marinescu. Era o linie de fabricatie cu traditie care isi pastra constanta calitatea. La bere existau niste sonde, ca un fel de eprubete care se faceau dintr-un fel de aliaj de zinc care se puneau la mese, la cerere, cu apa fierbinte si fiecare isi introducea eprubeta cu apa fierbinte in halba si ridica temperatura lichidului...si candva era un lux pe care si-l permiteau doar domnitorii si boierii. 
Crama restaurantului a fost deschisa pentru prima data in anul 1930, iar in subsol era un devarat depozit de vinuri cu o capacitate de peste 77 de tone. Pe peretii acesteia este pictata istoria berii de la babilonieni, incoace.
Atmosfera de petrecere a restaurantului a atras de-a lungul timpului multe personalitati in aceasta locatie, printre care si pe George Cosbuc, sau Badea Gheorghe, asa cum il numeau apropiatii acestuia. Acesta organiza cenacluri litarare, dedicate in special scriitorilor cu venituri modeste , iar fiecare dintre acestia avea polita sa pe care isi punea de fiecare data berea. De asemenea, interiorul deosebit al restaurantului a captat atentia regizorilor care l-au folosit ca decor pentru secvente din filme ca "Doua lozuri", "Telegrame","Darclee" sau altele.
Caru' cu Bere este faimos si pentru cele mai gustoase specialitati culinare. Specialitatea casei au reprezentat-o mult timp crenvurstii cu hrean, din care se consumau zilnic tone intregi si pentru al caror hrean, trecut prin razatoare, au lacrimat multe generatii de ospatari. Frankfurterii, salata de boeuf, ridichea neagra si maslinele oferite gratuit langa bateria de vin au dat multora o placuta dependenta .


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul Calitatii Restaurantelor - Caru cu Bere.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!