34CrMo4

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere 3
2. Materiale si metode 4
3. Rezultate si discutii 6
3.1. Analiza microstructurii. 6
4. Piata metalului 10
5. Concluzii 11


Extras din proiect Cum descarc?

1. Introducere
Otelurile din seria Cr-Mo sunt utilizate pe scara larga datorita proprietatilor excelente prin procesul de tratament termic rezonabil, cum ar fi intarirea favorabila si absorbtia socurilor, mai putin tendinta de fragilitate a temperamentului si o buna rezistenta la coroziune [1, 2]. Datorita acestor performante superioare, 34CrMo4 este unul din otelurile din seria Cr-Mo care este intotdeauna folosit ca burghiu tulpina. In ultimii ani, instrumentele de foraj sunt vulnerabile in puturi de petrol si gaze naturale cu continut ridicat de sulf si temperaturi ridicate, ducand la coroziune sau chiar la aparitia fracturilor si rezultand intr-o imensa pierdere economica. Materialele nanocristaline [3, 4] au atras o cantitate considerabila de interes datorita performantelor excelente intr-o multitudine de domenii, cum ar fii rezistenta mecanica, rezistenta la uzura si rezistenta la coroziune [5-8]. Modificarea suprafetei include depunerea de vapori fizici (PVD) si depunere chimica cu vapori (CVD) [9, 10], tratamentul cu laser [11, 12] si peeling shot (SP) [13-16], care este o modalitate eficienta de imbunatatire a suprafetei proprietatile materialelor. In prezent, SP reprezinta un cost redus si o metoda eficienta pentru productia industriala, imbunatatirea semnificativa a rezistentei la uzura, a oboselii, si rezistenta la coroziune a materialului. Plasticul sever deformat are ca rezultat intarirea la rece a suprafetei stratului aplicat cu succes pe metal pur [17], diverse aliaje si oteluri [18-20]. Acest studiu isi propune sa imbunatateasca proprietatile de coroziune ale 34CrMo4 otel pe SP; efectul timpului de descuamare asupra rezistentei la coroziune a fost investigat in medii simulate de lichid sub sonde de petrol. In plus, o varietate de metode au fost utilizate pentru a caracteriza si analiza mecanismul rezistentei la coroziune.
2. Materiale si metode
Compozitia chimica a otelurilor 34CrMo4 utilizate in test este prezentat in Tabelul 1, care este in concordanta cu compozitia nominala a materialului. Inainte de SP, specimenele sunt tratate termic prin stingere de la 870? C si recoacere in 560? C pentru 2 ore [21]. Dupa tratamentul termic, exemplarele sunt macinate la 2000 grite hartie de nisip SiC si apoi lustruite pe o carpa la reduce zgarierea. Parametrii de proces ai SP 
transportati intensitati de 0,5 mm, care a fost produs folosind focuri de otel turnat cu diametrul de 0,6 mm, iar timpii tratati au fost adoptati timp de 1 min, 5 min, 10 min si, respectiv, 20 min. Morfologia microstructurii netratate si SP probele au fost gravate intr-o solutie de 3% HNO3 + 97% alcool, urmat de caracterizarea microscopului optic (OLYMPUS, GX71). Suprafata inainte si dupa expunere si rezultatul difractiei difuzate de electroni (EBSD) a probei brute a fost observat prin microscop electronic cu scanare (FESEM, JSM-7800F). Microstructura de adancime diferita de peening probele au fost cercetate prin microscop electronic cu transmisie (TEM, JEM-2100F functioneaza la 200 kV). Compozitia fazei si masuratorile marimii cristalitelor probelor de filmare au fost studiate prin difractie de raze X (XRD, SmartLab-9) cu o radiatie CuK????, avand o tensiune de lucru de 45 kV si curent de 200 mA. 
Comportamentul electrochimic al otelul 34CrMo4 inainte si dupa SP a fost evaluat de o statie de lucru electrochimica (CH Instrument, CHI-660E) si ambele evaluari au fost efectuate cu un sistem cu trei electrozi (adica otel 34CrMo4, electrod Calomel si Pt ca functionare electrod, electrod de referinta si contra electrod, respectiv). 
Pentru a simula mai bine mediul de lucru real din otelul 34CrMo4 de sub sonda de petrol, electrolitul cu compozitie constand din 4710 mg / L NaCl, 780 mg / L KCl, 33850 mg / L CaCl2 si 33600 mg / L MgCl2 au fost similare cu acela a fluidului de foraj [22].


Fisiere în arhivă (1):

  • 34CrMo4.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!