Wolfram-Tungsten

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Metalurgia metalului 3
1.1 Consideratii teoretice 3
1.2 Elaborare 3
1.3 Caracteristici 5
1.3.1 PROPRIETATI FIZICE 5
1.3.2 PROPRIETATI CHIMICE 6
2. Fabrici, companii sau alte firme producatoare 7
3. Piata metalului 7
3.1 Productia mondiala 7
3.2 Istoria pretului 9
3.3 Tungstenul, ca si investitie 10
4. Bibliografie 10


Extras din proiect Cum descarc?

1. Metalurgia metalului
1.1 Consideratii teoretice
Wolframul, sau Tungsten, este un element chimic din grupa metalelor, notat cu simbolul W si numar atomic 74. Denumirea de tungsten este derivata din suedezul "tung sten" care inseamna piatra grea. Este un metal rar cu luciu alb-argintiu, ce cristalizeaza in sistemul cubic cu volum centrat fara a mai avea si alte forme alotropice.
Dintre toate metalele pure, wolframul are cel mai ridicat punct de topire, topindu-se la 3422 ?. De asemenea, are si cel mai ridicat punct de fierbere 5555 ?. Are o densitate remarcabil de mare si anume 19,3 g/cm3, fiind comparabila cu cea a aurului si a uraniului. 
1.2 Elaborare
In secolul XVI, mineralologul Georgius Agricola din Freiberg a descris existenta unui mineral care ingreuna extractia de cositor. Segmentul "wolf" (lup) din denumirea wolframului de aici provine, deoarece "manca" cositorul ca un lup. Georgius Agricola il numea lupi spuma.
In 1781, Carl Wilhelm Scheele a descoperit ca un nou acid, acidul tungstic, poate deriva din tungsten. Scheele si Torbern Bergman au sugerat posibilitatea obtinerii unui nou metal prin reducerea acidului. In 1783, Jose si Fausto Elhuyar au gasit un acid pe baza de wolframit identic cu acidul tungstic. Mai tarziu, in acelasi an, fratii Elhuyar au reusit sa izoleze wolframul prin reducerea acidului tungstic cu carbune, astfel ei fiind acreditati cu descoperirea wolframului.
In al doilea razboi mondial, wolframul a jucat un rol signifiant pe fondul relatiilor politice. Portugalia, ca si principala sursa Europeana a elementului, a fost pusa sub presiune, datorita zacamintelor de minereu de wolframit din Panasqueira. 
Tungstenul este extras din minereurile sale in mai multe etape. Minereul este in cele din urma transformat in oxid de tungsten (WO3), care este incalzit cu hidrogen sau carbon pentru a produce tungsten pulbere. 
Datorita punctului ridicat de topire a tungstenului, nu este posibila comercializarea lingourilor de wolfram. In schimb, tungstenul sub forma de pudra este amestecat cu mici cantitati de nichel sau alte metale sub forma de pulbere si sinterizat. In timpul procesului de sinterizare, nichelul difuzeaza in tungsten, producand un aliaj.


Fisiere în arhivă (1):

  • Wolfram-Tungsten.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. https://en.wikipedia.org/wiki/Tungsten
2. https://www.metalary.com/tungsten-price/
3. http://ro.hanzwmo.nl/tungsten/
4. http://ro.metal-tungsten.com/-tungsten-alloys/
5. http://ro.massestrade.com/carbide-inserts/tungsten-carbide-inserts/
6. http://ro.filamnb.com/info/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!