Proiect Licenta Roboti Industriali

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Lucrarea de licenta analizeaza cinematica mecanismelor din compunerea robotilor, bazele teoretice ale dinamicii robotilor industriali si arhitectura unui model de robot 4R in vederea optimizarii si corectarii performantelor la unele sisteme robotizate.
Exista numeroase definitii ale robotului, el reprezentand un automat universal, destinat efectuarii unor functii motoare sau intelectuale ale omului. Printre diferitele clase de roboti una dintre cele mai importante o formeaza robotii manipulatori, intre care sunt robotii industriali. 
In realizarea sistemului de conducere a robotilor industriali si a celulelor de fabricatie flexibila se propune aplicarea unor tehnici ale inteligentei artificiale pentru realizarea nivelelor ierarhice superioare si a unor metode avansate, de control predictiv, in materializarea nivelului ierahic inferior. 
Un robot industrial este un echipament care nu functioneaza in mod izolat, ci lucreaza impreuna cu alti roboti si/sau masini unelte, benzi transportoare, ajungandu-se astfel la notiunea de celula flexibila de fabricatie. Daca acest termen este acceptat si folosit adesea impreuna cu acela de sistem de tip CIM (Computer Integrated Manufacturing), conducerea si optimizarea functionarii unei celule de fabricatie este inca o problema deschisa. Pentru obtinerea flexibilitatii in utilizare, impreuna cu autonomia si siguranta in functionare, se inpune o abordare unitara a unei celule de fabricatie robotizata, care sa imbine elementele de automatica si cele de inteligenta artificiala (IA).
Lucrarea de licenta are urmatoarele obiective:
- Analiza functionarii si structurii generale a unui robot industrial in vederea introducerii in procesele de fabricatie;
- Prezentarea arhitecturii unui robot industrial 4R;
- Optimizarea constructiv functionala a robotului industrial 4R;
- Programarea robotului industrial 4R pentru operatiuni manipulare a unor obiecte;
- Planificarea miscarii robotului in coordonate carteziene si generarea traiectoriilor care unesc doua puncte ale spatiului de lucru;
- Realizarea conducerii simultane a articulatiilor robotului 4R cu motoare electrice pas cu pas;
CAPITOLUL 1
CERCETARI ACTUALE IN ANALIZA
ROBOTILOR INDUSTRIALI
1.1 Scurt istoric si aplicatii ale robotilor neindustriali
Primele cercetari in domeniul roboticii au fost initiate incepand cu anul 1960. Dupa un avant substantial al aplicatiilor roboticii in domeniul industrial, cu precadere in industria automobilelor, dupa 1990 s-au conturat multiple aplicatii in domeniile neindustriale (nemanufacturiere). 
Aceasta dezvoltare, chiar spectaculoasa, in directia aplicatiilor neindustriale justifica trecerea in revista a principalelor subdomenii in care robotii nemanufacturieri sau robotii de serviciu isi pot gasi aplicabilitate. 
1.2 Clasificarea robotilor industriali. 
Definitii, domenii de utilizare, evolutie
Robotul este un sistem automatizat de inalt nivel al carui principal rol este manipularea pieselor si uneltelor, inlocuind actiunea umana.
Principalele aplicatii in care utilizarea robotilor industriali are avantaje evidente:
- sudura prin puncte sau pe contur;
- operatii de ansamblare;
- vopsire;
- turnarea in forme a pieselor mari;
- controlul calitatii;
- manipularea substantelor toxice, radioactive;
Robotul industrial este definit in prezent ca un manipulator tridimensional, multifunctional, reprogramabil, capabil sa deplaseze materiale, piese, unelte sau aparate speciale dupa traiectorii programate, in scopul efectuarii unor operatii diversificate de fabricatie. Pentru diferitele componente ale robotilor industriali (fig. 1.1.), s-au definit termeni specifici preluati din literatura anglo - saxona.
a. b. 
Fig. 1.1 Roboti industriali tip


Fisiere in arhiva (3):

  • desen 1.dwg
  • desen 2.dwg
  • Proiect Licenta Roboti Industriali.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!