Sa se Proiecteze Lantul Cinematic Principal de la o Masina de Frezat cu Consola

Extras din proiect Cum descarc?

Să se proiecteze lanţul cinematic principal de la maşina de găurit cu consolă şi montant având urmatoarele caracteristici :
Z=21 numărul treptelor de turaţie;
N=22.4 rot/min turaţia minimă de ieşire;
=1.25 raţia seriei geometrice;
P=5 KW puterea motorului electric.
Se cer urmatoarele:
1. Memoriul tehnic de prezentare;
2. Memoriul justificativ de calcul:
-calculul cinematic;
-calculul de dimensionare organologică.
3.Desen de asamblu(în secţiune desfaşurată a lanţului cinematic);
4.Desenul de execuţie al arborelui principal sau a unui arbore reprezentativ.
Termen de predare: Indrumator de proiect:
Conf.dr.ing. Constantin-Alexandru POP
1.Memoriul tehnic de prezentare
1.1 Consideraţii generale privind proiectarea
Maşinilor-Unelte:
Proiectare unei maşini-unelte noi impune o bună cunoaştere a caracteristicilor şi performanţelor utilajelor similare în exploatare, a soluţilor cinematice şi constructive, a realizărilor celor mai bune şi a tendinţelor pe plan mondial.
Maşina-unealta proiectată trebuie să răspundă intregal prescripţiilor cerute prin tema de proiectare. Prin construcţia maşinii se va asigura posibilitatea de alegere a unui regim de găurire cît mai apropiat de cel optim. Maşina-unealta trebuie să fie astfel pro-iectată, încît să permită utilizarea unor regimuri de găurire intensive.
O atenţie desebită se va acorda automatizării, astfel încît să se reducă timpi auxiliari, să se elimine subiectivitatea muncitorului şi solicitarea fizică si psihică a acestuia.
Proiectantul trebuie, de asemenea, să urmarească ca maşina-unealta să se realizeze cu un preţ de cost cît mai redus. In cosecinţă, pisele componente şi întreaga maşină se vor proiecta cu o greutate cît mai redusă, economisindu-se în special materialele scumpe şi cele dificitare.
În proiectarea piselor trebuie să se ţina seama şi de tehnologia prelucrăriilor , evi-tîndu-se construcţiile netehnologice, dificil de realizat sau cele care necesită consum mare de material şi energie în procesul de prelucare. Montajul subansamblelor şi asamblarea întregii maşini trebuie, de asemenea, să se realizeze uşor, cu cheltuieli minime de manoperă, timp şi energie.
Utilajul trebuie să-şi păstreze timp îndelungat caracteristicile tehnice şi economice iniţiale. Proiectul va conţine elemente care să asigure o protecţie eficientă a maşinii la eventuale suprasolicitări, comenzi greşite etc. 
Prin prevederea unei accesibilităţi uşoare în cazul unor intervenţii, se va urmari ca reparaţiile să se efectueze rapid şi cu cheltuieli minime. 
O atenţie deosebită se va acorda esteticii maşinii-unelte, pentru realizarea unui climat de muncă placut şi asigurarea competivităţii şi din acest punct de vedere. 
Proiectantul trebuie să ţina seama şi de seria în care urmează să se producă maşina-unealta proiectată. Astfel, dacă maşina reprezintă unicat sau urmează să se producă sau urmează să se producă într-un numar mic de bucăţi, pisele componente vor fi astfel concepute încît să poată fi fabricate cu o dotare tehnică minimă.


Fisiere în arhivă (7):

  • desen de asamblu.dwg
  • Bibliografie.doc
  • alba.pro4.mcd
  • alba.pro3.mcd
  • alba.pro2.mcd
  • alba.pro1.mcd
  • Alba.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!