Eficientizarea Managementului in Gradinita Pinochio, Zalau

Extras din proiect Cum descarc?

I. Notiuni elementare despre management
1. Definirea conceptului
Termenul de "management" este preluat din limba engleza, dar izvorul sau este cuvantul "manus" din latina care inseamna mana si implica actiunea de manevrare. In italiana, s-a format apoi cuvantul "mannegio" care se refera la prelucrarea cu mana si de aici, a aparut termenul francez "manege" cu semnificatia de loc unde sunt dresati caii. Ulterior, a aparut in limba engleza cuvantul "manage" care exprima activitatea de administrare, de conducere si are substantivul "management", care inseamna conducator.
Termenul desemneaza: 
Functional
* o activitate, o actiune sau un proces 
* exemple: managementul proiectului, managementul timpului, management personal, managementul comenzilor, managementul configuratiei, managementul cunostintelor, managementul schimbarii
* totalitatea actiunilor obisnuite de conducere sau administrare a organizatiilor,
Institutional
* un grup de persoane cu preocupari predominante pentru actiuni organizatorice sau de conducere (un grup de manageri)
* agenti ai sportivilor sau artistilor.
2. Managementul educational, istoria si evolutia
Majoritatea teoreticienilor in management gasesc inceputurile managementului la Frederic Taylor si la Henry Fayol. Unii considera ca au existat si inaintea acestora specialisti si practicieni care pusesera in evidenta elemente manageriale (R. Owen, Ch. Babbage etc). Potrivit unor cercetatori, inceputurile managementului trebuie vazute in antichitate.
In acest fel, se observa ca managementul ca activitate a fost identificat mai intai in sfera sportiva. Ulterior, a fost adoptat in stiinta militara, in politica, ziaristica, administratie publica. Termenul de management s-a impus in activitatea economica prin raspandirea lucrarii "The Managerial Revolution" a lui James Burnham, in anul 1941.
Management este functia organizationala care asigura desfasurarea eficienta a activitatilor si care urmareste obtinerea nivelului maxim de rezultate prin folosirea optima a resurselor. Activitatea de management poate avea in vedere grupuri de oameni (echipe) sau procese.
Resursele pe care un manager le are, in principal, la dispozitie: timpul, talentul, resursele financiare si resursele umane.
Management este de asemenea denumirea data echipei de manageri din cadrul unei organizatii.
Managerii sunt acele persoane a caror activitate de baza este sa duca la indeplinire procesul managerial.
Managementul calitatii
Reprezinta activitatea de management in directia dezvoltarii si implementarii unui set de reguli si instrumente care formeaza sistemul de management al calitatii si care are drept scop asigurarea nivelului de calitate dorit pentru produsul companiei.
Managementul calitatii are trei componente principale: controlul calitatii asigurarea calitatii si imbunatatirea calitatii.
Conflictul in management
Abilitatea de a gestiona un conflict in asa fel, incat sa ramana un conflict de idei, fara sa devina un conflict emotional. Managementul conflictelor este procesul de planificare pentru evitarea conflictelor, ori de cate ori este posibil, si de organizare pentru rezolvarea conflictelor cat mai rapid si cu cat mai putine efecte negative, de indata ce conflictele au aparut.
Notiuni legate:
Rezolvarea conflictelor: demersul cu scopul incheierii unui conflict prin negocieri intre partile implicate.
Transformarea conflictelor: operatiunea de repozitionarea a partilor pentru a obtine rezultate diferite.
Managementul performantei este un proces de evaluare continua a performantelor la nivelul organizatiei, al echipelor si individual, in functie de indicatorii de performanta prestabiliti, si folosirea rezultatelor evaluarii pentru atingerea constanta a obiectivelor propuse.
3. Procesul de management
In orice intreprindere procesul muncii in sens larg cunoaste doua laturi: 
- de executie, prin care resursele umane actioneaza asupra elementelor materiale;
- de conducere, prin care o parte a resursei umane actioneaza asupra celeilalte parti de factor uman.
Prin urmare, procesul de management consta intr-un ansamblu de actiuni prin care managerul individual sau de grup prevede, organizeaza, coordoneaza, ia decizii si controleaza activitatea salariatilor in vederea realizarii obiectivelor intreprinderii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Eficientizarea Managementului in Gradinita Pinochio, Zalau.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Curriculum pentru invatamantul prescolar
2. Muscalu, E. ,,Management general", 2004, Ed. ULBS
3. Olsen, J., Nielsen, T., "Noi metode si strategii pentru managementul clasei".
4. Purcarea,A., Niculescu,C., Constantinescu,D., ,,Management. Elemente fundamentale",1998, Bucuresti, Editura Niculescu SRL 
5. Ursachi, I., ,,Management", 2001, Bucuresti, Ed. ASE


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!