Managementul comunicării în clasa de elevi

Extras din proiect Cum descarc?

Formele comunicarii in clasele de elevi 
Comunicarea, desemnand actul cunoasterii prin vehicularea cuvintelor, poate reprezenta un nivel de educatie universala. Astfel, experientele de invatare sunt scolare cu cat sunt mai elaborate si pot genera solutii pentru crearea eficientei de a comunica. In ceea ce priveste procesele educationale eficiente in ceea ce priveste comunicarea didactica este dependenta de o gama larga de competente profesionale si aptitudinale de a comunica ale profesorului, dar si de capacitati pentru psihointelectuale ale elevului. 
Comunicarea didactica trebuie sa creeze o educatie speciala si o implicare a comunicarii umane. Poate specifica o comunicare educationala, in ceea ce priveste comunicarea didactica si nu raporteaza contextul educational, codul poate folosi (verbal, nonverbal, paraverbal, scris) precum si relatia comunicata, feedback-ul dintre cei doi doi actori: emitator si receptor. Sustinerea dialogului, comunicarea didactica a unui model interactiv de ingrijire permite educatia in materie de politici pentru a sustine schimbarea rolurilor, idei, atitudini, actiuni. 
Existe mai multe forme sau tipuri de comunicare in clasa de elevi, si anume: 
Comunicarea suportiva poate fi considerata fundamentul relatiilor interpersonale si presupune consideratie, respect si intelegere fata de interlocutor. Un cadru didactic care isi propune sa devina eficient in managementul clasei de elevi trebuie sa fie preocupat de mentinerea relatiilor pozitive cu elevii. 
Eficienta comunicarii suportive depinde prioritar de abilitatile cadrului didactic de a oferi elevului suport emotional in situatiile de traume, de amenintare si de stres. De exemplu, este important ca elevul sa stie ca in situatiile de evaluare profesorul ii intelege starea de anxietate, ca nu-i este dusman si ca il va ajuta sa valorifice tot ceea ce el stie. 
Comunicarea asertiva . Inca de la varstele cele mai mici, copiii pot observa daca adultii implicati in educatia lor au incredere in capacitatea de a-si indeplini rolul de parinte, profesor, model sau lider. In virtutea statutului de educator, elevii au anumite asteptari de la adult pe care-l pot percepe sau nu ca o autoritate. Cele mai multe dintre problemele de management al clasei sunt determinate de modul in care este inteleasa relatia de autoritate in campul educational. A comunica asertiv inseamna a sti sa exprimi sentimentele si convingerile tale, fara a ataca si jigni pe ceilalti. O persoana asertiva nu este agresiva, nu striga la ceilalti, nu jigneste, nu se cearta, nu incalca regulile existente si nu rezolva conflictele si problemele prin dominare si violenta. 
Comunicarea verbala este definita ca un tip de comunicare in interiorul caruia se utilizeaza limbajul articulat. Comunicarea verbala, care poate fi denumita orala sau directa, prin ea realizanduse un contact direct cu interlocutorul, in cazul dialogului, are un rol important in viata contemporana. Prin comunicarea verbala se realizeaza urmatoarele activitati : obtinerea si transmiterea de informatii, elaborarea unor propuneri, exprimarea unor opinii convergente sau divergente, realizarea unei unitati de vedere care sa conduca la incheierea unor acorduri, conventii, contracte etc. 
Comunicarea nonverbala reprezinta un element in sistemul comunicarii umane si trebuie analizata ca atare , nu independent de comunicarea verbala. O buna comunicare intre elevi si intre profesor si elevi are efecte benefice pentru procesul educativ. Comunicarea nonverbala este cumulul de mesaje, care nu sunt exprimate prin cuvinte si care pot fi decodificate, creand intelesuri Aceste semnale pot repeta, contrazice, inlocui, completa sau accentua mesajul transmis prin cuvinte.


Fisiere în arhivă (1):

  • Managementul comunicarii in clasa de elevi.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!