Opinii ale școlarilor mici privind învățarea asistată de calculator în contextul pandemiei de SARS - CoV - 2

Extras din proiect Cum descarc?

Anul II
SLATINA
An universitar 2019-2020
Argument
In conceptia lui Olimpius Istrate, cercetator asociat, Institutul de Stiinte ale Educatiei, prin conceptul de elearning (sau e-learning), in sens larg, se intelege ,,totalitatea situatiilor educationale in care se utilizeaza semnificativ mijloacele Tehnologiei Informatiei si Comunicarii (TIC)". Termenul a fost preluat din literatura anglo-saxona, fiind extins de la sensul primar, etimologic, de invatare prin mijloace electronice, si acoperind acum aria de intersectie a actiunilor educative cu mijloacele informatice moderne. Computerul si materialele electronice/ multimedia sunt utilizate ca suport in predare, invatare, evaluare sau ca mijloc de comunicare.
In sens restrans, elearning-ul reprezinta un tip de educatie la distanta, o experienta planificata de predare-invatare organizata de o institutie ce furnizeaza mediat materiale intr-o ordine secventiala si logica pentru a fi asimilate de studenti in maniera proprie. Medierea se realizeaza prin noile tehnologii ale informatiei si comunicarii - in special prin Internet. Internetul constituie atat mediul de distributie a materialelor, cat si canalul de comunicare intre actorii implicati. 
In aceste circumstante au aparut, inevitabil, o serie de impedimente de natura logistica, pedagogica, tehnica si de continut in domeniul multor discipline scolare. Toate acestea pot sa fie vazute fie ca bariere, fie drept provocari carora profesorii, elevii, parintii si decidentii educatiei incearca sa le faca fata in ritmul rapid in care apar, manifestand, in proportii variabile, disponibilitate, interes, maiestrie pedagogica, inventivitate.
Delimitarea problemei de cercetat
Incepand cu 11 martie 2020, ca urmare a deciziei Ministerului Educatiei si Cercetarii de a suspenda cursurile fata-in-fata, sistemul de invatamant se reorienteaza catre practici noi de comunicare si de cooperare prin care sa asigure continuitatea invatarii si functionarea organizationala. Masurile instituite prin starea de urgenta ne releva maniere diferite, cateodata inedite, de a fi si a actiona. Adulti si copii deopotriva sunt in situatia de a descoperi noi moduri de conectare sociala si de continuare a activitatilor profesionale, sociale, culturale, ludice si de petrecere a timpului liber. In acest sens, utilizarea noilor tehnologii a luat o amploare de neimaginat in urma cu cateva luni. Toate aceste elemente au, cu siguranta, o zona de evolutie si dezvoltare sociala importanta, dar faptul ca totul s-a intamplat brusc ,,peste noapte" a pus societatea in fata unei provocari de o magnitudine pe care nu am mai intalnit-o pana in prezent.
Elementul care a condus la o presiune majora asupra sistemului de invatamant si a societatii in ansamblul ei a constat in utilizarea exclusiva a mijloacelor de comunicare la distanta pentru a face educatie. 
Invatarea la distanta ofera avantaje evidente pentru a limita efectele inchiderii scolilor si intreruperea orelor de curs. A fost o provocare pentru profesori sa-si ajusteze maniera de predare cu ajutorul tehnologiei, iar pentru elevi sa-si gestioneze cat mai eficient propriul proces de invatare.
Activitatea online are, dincolo de avantajele evidente, reliefate si de studiul de fata, limite in relationarea cadru didactic -  elev. Are insa si limite, care au impact negativ asupra invatarii eficiente, intrucat o importanta latura a activitatii didactice fata-in-fata nu se poate face virtual. In acest sens ne-am putea ridica urmatoarele probleme:
1. Intampina elevii dificultati in realizarea activitatilor de invatare la distanta?
2. Considera acestia invatarea online ca fiind eficienta?
3. Care este impactul invatarii online asupra elevilor?


Fisiere în arhivă (1):

  • Opinii ale scolarilor mici privind invatarea asistata de calculator in contextul pandemiei de SARS - CoV - 2.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Chelcea, S., (1975), Chestionarul in investigatia sociologica, Bucuresti: Editura Stiintifica si enciclopedica.
2. Cucos, C., (2000), Pedagogie, Iasi, Editura Polirom.
3. Miftode, V., (1995), Metodologia sociologica, Galati: Editura Porto-Franco.
4. Singly, F., (1998), Ancheta si metodele ei, Iasi: Editura Polirom.
Surse WEB
? https://www.psih.uaic.ro/wp-content/uploads/sc_onl_rap_apr_2020.pdf, accesat in data de 15.05.2020.
? https://www.psih.uaic.ro/scoala-online-elemente-pentru-inovarea-educatiei/?fbclid=IwAR1gt0g_LEPQjEy2g34jxzYJbTL0pAlMpEHPBwI9rZEDVaP1ham5-FW5OHk, accesat in data de 15.05.2020.
? https://ro.wikipedia.org/wiki/E-learning , accesat in data de 19.05.2020.
? https://docs.google.com/forms/d/1lmhyGy-fqKHsohHBmolQxQnlbrz9ciEboJWsHac66Cc/edit, accesat in data de 02.06.2020.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!