Prevenirea si Combaterea Violentei in Scoli

Cuprins proiect Cum descarc?

Argument. 4
Definitia saraciei.5
Cultura saraciei.7
Cauzele, originile, formele de manifestare si posibilitatile de prevenire 
a violentei.9 
Cum au tratat alte tari problema violentei.25
Concluzii.27
Bibliografie.29


Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Violenta poate fi intalnita practic oriunde. Daca deschidem ziarele, putem citi despre razboaie in diferite parti ale lumii. Daca deschidem televizoarele, vedem oameni ridicand vocea sau tragand unii in altii. Daca observam copii jucanduse, vedem ca ei joaca jocuri precum ,, Impusca-l pe cel rau". Aflam tot timpul despre rata inalta a criminalitatii stradale.
Problema violentei a capatat mai multa gravitate pentru societatea civila odata cu mediatizarea ei tot mai intensa. Conflictele din scoli sunt tot mai des mediatizate in presa, la televizor, radio sau pe Internet.
Cu cat violenta din viata societatii este mai des popularizata de mass media, cu atat violenta si agresivitatea tinerilor va creste
Violenta este acceptata ca o cale de a rezolva conflictele. Acest lucru produce numeroase probleme, deoarece copiii invata din mediul in care traiesc. Cu cat mediul cultiva mai mult violenta, cu atat copiii se vor obisnui mai mult cu ea, vazuta ca o cale practica si sanatoasa de rezolvare a conflictelor. 
Pentru a schimba aceasta mentalitate, copiii ar trebui sa invete: 
a) sa recunoasca violenta
b) sa faca fata conflictelor folosind alte mijloace decat cele violente. 
Daca formele si continuturile activitatilor educationale corespund cerintelor actuale ale tinerilor atunci acestia sunt mai disponibili in preluarea si adaptarea comportamentului lor la unele dintre acestea 
Activitatea de fata permite o abordare mai profunda a subiectelor legate de violenta. 
DEFINITIA SARACIEI
Motto: Violenta este arma celor slabi. 
Definirea violentei s-a dovedit a fi o incercare extrem de dificila. Acest fapt se explica prin complexitatea fenomenului, dar si prin marea diversitate a formelor sale de manifestare. 
o fizica si verbala; 
o instrumentala, prin care se mentin sau se obtin anumite obiecte sau statute; 
o ostila ironica spre enervare,supararea,jignirea sau tachinarea cuiva; 
o defensiva are la baza mania, enervarea; 
o ludica , manifestata in competitii sportive, culturale; 
Radacina latina a termenului violenta este vis , care inseamna "forta" si care trimite la ideea de putere, de dominatie, de utilizare a superioritatii fizice, deci a fortei, asupra altuia.
Exista numeroase definitii ale violentei. Eric Debarbieux (1996: 45-46), specialist in problematica violentei in mediul scolar, ofera o definitie prin care se surprinde ansamblul fenomenului violentei: "Violenta este dezorganizarea brutala sau continua a unui sistem personal, colectiv sau social si care se traduce printr-o pierdere a integritatii, ce poate fi fizica, psihica sau materiala. Aceasta dezorganizare poate sa se opereze prin agresiune, prin utilizarea fortei, constient sau inconstient, insa poate exista si violenta doar din punctul de vedere al victimei, fara ca agresorul sa aiba intentia de a face rau".
In mod traditional, scoala este locul de producere si transmitere a cunoasterii, de formare a competentelor cognitive, de intelegere a sensului vietii si a lumii care ne inconjoara, de intelegere a raporturilor cu ceilalti si cu noi insine. Misiunea scolii nu este doar de a pregati forta de munca. Scoala trebuie sa profileze caractere, sa-i educe tanarului placerea de a invata, dorinta de a reusi si de a face fata schimbarilor de pe piata muncii.(A. Neculau, 2003, p.119-137.)


Fisiere in arhiva (1):

  • Prevenirea si Combaterea Violentei in Scoli.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!