Extras din proiect
Învăţător:
Clasa: a IV-a
Data:
Aria curriculară: Tehnologii
Disciplina: Educaţie tehnologică
Unitatea de învăţare: Activităţi gospodăreşti
Subiectul: „Salată de fructe”
Tipul lecţiei: formare de priceperi şi deprinderi
Obiective de referinţă:
2.1 să creeze produse utile în viaţa de zi cu zi, după un plan stabilit, combinând tehnicile învăţate
2.2 să aprecieze calitatea unui produs finit, în funcţie de criterii date
3.1 să şi asume anumite roluri în proiectarea, executarea şi evaluarea unui produs;
Obiective operaţionale:
O1: să realizeze preparate culinare - salată de fructe ;
O2: să numească materialele de lucru primite ;
O3: să descrie fructele primite în coş ;
O4: să denumească ustensilele folosite în bucătărie ;
O5: să verbalizeze modul de preparare a salatei de fructe ;
O6: să respecte normele de protecţie şi de igienă la locul de muncă.
Elemente de strategie didactică:
- Resurse procedurale: conversaţia, exemplul, observaţia, explicaţia, demonstraţia, activitatea practică, exerciţiul, problematizare.
- Resurse materiale: cuţit, linguriţă, tocător, bol, caserolă, şerveţele, faţă de masă, coş cu fructe (măr, banană, kiwi, portocală, compot de ananas, frişcă).
- Forme de organizare: frontal, individual, pe echipe
Durata: 45 minute
Bibliografie:
- “ Metodica predării lucrului manual la clasele I-IV “ E.D.P.,
Bucureşti, 1989.
- Revista “ Practic în bucătărie ”, numărul 3/2010
Preview document
Conținut arhivă zip
- Proiect Didactic - Educatie Tehnologica.doc