Dementa de Tip Alzheimer

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins
1. Definitie.Istoric 6
2. Cunostinte generale despre B.A. 7
3. Perceptia procesului de imbatranire si problemele 
legate de memorie 8
4. Incidenta si debut. Numarul si structura 
pacientilor. Manifestari clinice 9
5. Pretul longevitatii 12
6. Modificari morfologice
in creier: Factori de risc 14
7. Cauze si mecanisme de
producere(etiologie si patogeneza) 16
8. Modul in care se provoaca B.A. 19
9. Determinarea genetic 22
10. Factori de mediu 23
11. Patogeneza. Biologie moleculara 25
12. Mijloace de investigatie 27
13. Evolutie si prognostic 29
14. Prevenire si tratament. Mijloace de prevenire 30
15. Reducerea riscurilor personale 31
16. Tratement simptomatice 34
17. Ingrijirea personala in B.A 35
18. Implicarea autoritatilor.
Personalitati celebre suferinde de B.A 36
19. Bibliografie 38


Extras din proiect Cum descarc?

,,Uit, uit si cine ma insoteste, si cine a fost ieri pe la mine, uit ce am pus aseara in frigider, uit ca astazi e ziua ficei mele, uit si ca la ora 16 se difuzeaza serialul meu preferat, uit si pe ce canal e difuzat. Nu uit insa, cand am terminat liceul, si pe colegi mi-i amintesc, pe unii, nu uit ca, odata, am participat la un concurs de poezie si am luat locul I De ce amintirile de demult nu se sterg, si cele de azi si ieri par un infinit nemasurabil. De ce?" 
Si eu tac, si nu-i raspund nimic, ma doare, caci o stiam cu totul altfel , iar pe zi ce trece nu o mai recunosc nici eu, nici ea nu se va recunoaste.
Boala Alzheimer ma sperie si caut s-o inteleg.
Boala Alzheimer
Boala Alzheimer (Morbus Alzheimer) este o afectiune degenerativa progresiva a creierului care apare mai ales la persoane de varsta inaintata, producand o deteriorare din ce in ce mai accentuata a functiilor de cunoastere ale creierului, cu pierderea capacitatilor intelectuale ale individului si a valorii sociale a personalitatii sale, asociata cu tulburari de comportament, ceea ce realizeaza starea cunoscuta sub numele de dementa (din latina: demens). Boala si modificarile organice din creier care o insotesc au fost descrise pentru prima data de psihiatrul si neuropatologul german, Alois Alzheimer. Denumirea de "boala Alzheimer" a fost utilizata pentru prima data de psihiatrul german Emil Kraepelin in manualul sau de psihiatrie ("Lehrbuch der Psychiatrie", 1911). Aceasta boala reprezinta forma cea mai comuna de declin mintal la persoanele in varsta si a devenit tot mai frecventa o data cu cresterea longevitatii. 
Istoric. Cunostinte generale despre boala Alzheimer
Auguste D.
La 25 noiembrie 1901, psihiatrul german Alois Alzheimer examineaza pentru prima data o pacienta, Auguste D., in varsta de 51 de ani, internata in "Spitalul pentru Bolnavi psihici si Epileptici" din Frankfurt pentru tulburari cognitive progresive, halucinatii, idei delirante si degradare a personalitatii sociale. Alzheimer noteaza la inceput un diagnostic vag: "Boala a uitarii" (Krankheit des Vergessens). Evolutia bolii este urmarita timp de cinci ani si, dupa moartea pacientei in urma unei infectii, creierul obtinut in urma autopsiei este examinat cu amanuntime de Alzheimer, descoperind modificari caracteristice necunoscute pana atunci. Cazul este prezentat pe 3 noiembrie 1906 la a 37-a Conferinta a Psihiatrilor Germani din Sud-Vest tinuta la Tubingen si publicat in revista de specialitate "Allgemeine Zeitschrift fur Psychiatrie und Psychisch-Gerichtliche Medizin" (1907, vol. 64, pp. 146-48) sub titlul Eine eigenartige Erkrankung der Hirnrinde ("O imbolnavire particulara a scoartei creierului").
Cunostinte generale despre boala Alzheimer
Cercetarea a scos la iveala un punct slab legat de gradul de cunoastere al bolii Alzheimer in randul populatiei - o treime din populatie nu a auzit de aceasta boala. Cunoasterea bolii Alzheimer este mai mare in randul persoanelor cu venituri medii si mari - 85% au auzit de Alzheimer, respectiv cei care traiesc in orase cu peste 50.000 de locuitori - 72%. Din fericire, cunoasterea bolii nu este o problema pentru 99% dintre reprezentantii autoritatilor.
La intrebarea legata de cauzele bolii Alzheimer: 61% dintre autoritati raspund ca nu cunosc sa fie identificate cauzele exacte ale bolii, 30% dintre ingrijitori spun ca stresul este una din cauze, iar 29% ca nu au fost descoperite cauzele bolii. Populatia obisnuita crede in procent de 26% ca varsta avansata este una din cauze si 28% dau vina pe stres. 
Majoritatea respondentilor stiu ca boala Alzheimer apare de la varsta de 60 de ani, dar rata de prevalenta dupa 60 de ani este subestimata de catre toate segmentele: populatie, ingrijitori, autoritati si doctori.
Adevarul este ca:
- majoritatea pacientilor diagnosticati cu boala Alzheimer sunt in intervalul 61 - 75 de ani. 
- din cauza subevaluarii bolii, multi oameni nu iau in considerare faptul ca ar putea fi afectati de Alzheimer in cazul problemelor de memorie. Aceasta se poate intampla si in cazul medicilor care nu intotdeauna iau in calcul aceasta posibilitate atunci cand consulta pacienti cu probleme de memorie.
Perceptia procesului de imbatranire si problemele legate de memorie
Conform cercetarii, mai mult de jumatate dintre respondenti din toate segmentele implicate in managementul bolii Alzheimer, respectiv 78% din medicii de familie intervievati, 67% dintre specialisti si 70% din populatia generala, sunt de acord ca oamenii au probleme de memorie pe masura ce imbatranesc si ca este normal ca problemele care apar dupa varsta de 65 de ani sa fie suparatoare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dementa de Tip Alzheimer.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!