Diferența dintre nivelul de activitate și optimism în funcție de studiile terminate și vârstă

Extras din proiect Cum descarc?

Rezumat 
Aceasta cercetare a fost realizata din curiozitatea de a afla daca exista vreo diferenta intre nivelul de activitate al unui individ sau a optimismului in functie de varsta acestuia sau de studiile termiante. In realizarea cercetarii am folosit metoda chestionarului, unde, am adaugat doua scale: una pentru masurarea optimismului si alta pentru masurarea nivelului de activitate. Rezultatele indica o corelare pozitiva intre nivelul de activitate, varsta si studii dar pentru optimism nu. 
Diferenta dintre Nivelul de Activitate si Optimism in Functie de Studiile Terminate si Varsta
In conversatiile cotidiene termenul de "activitate" se refera la orice activitate desfasurata de subiecti, fie ea activitate recreationala sau lucrativa (facut curat, scrierea unui articol, exercitii fizice, scrierea unei lucrari, invatat etc.) In acest studiu vom folosi acest termen ca sa definim doar activitatea lucrativa. Nivelul de activitate este masurat de alegerile subiectilor cu referire la activitatea lucrativa sau recreationala si cat de des acestia aleg sa faca ceva productiv in loc sa procrastineze.
Optimismul se refera la atitudinea subiectilor asupra viitorului personal si modul in care reactioneaza la evenimentele negative traite. Cu toate acestea noi putem defini optimismul in mai multe moduri dar si pesimismul. Ca exemplu putem lua spusele prim-ministrului Britanic Winston Churchill: "Un pesimist vede dificultati in fiecare oportunitate; un optimist vede posibilitati in fiecare dificultate." Psihologia moderna a observat faptul ca oamenii optimisti sunt mult mai deschisi schimbarii. Chiar daca 
ca optimismul pare a fi o modalitate mai buna de a vedea lucrurile, nu este cu totul adevarat. Oamenii optimisti vor fi mereu de parere ca nu li se v-a intampla niciodata ceva rau ceea ce duce la continuarea comportamentelor distructive chiar daca este clar ca acestea le pot face rau.
Nivelul scazut al activitatatii unei persoane (procrastinarea) duce la anxietate si stres (He, S. 2017) iar acest lucru este intalnit cel mai des la adultii tineri studenti. Un principal factor al procrastinarii sunt platformele de socializare. Motivatia este foarte importanta pentru desfasurarea activitatilor lucrative. O persoana care deja prefera procrastinarea in schimbul lucrului tinde sa aiba o motivatie slaba, iar aici avem de a face cu un cerc vicios, deoarece, anxietatea si stresul diminueaza motivatia. Svartdal et al. (2016) a observat ca o data cu cresterea in varsta scade si procrastinarea.
Se pare ca in acelasi timp, cu cat subiectii sunt mai in varsta, ei desfasoara mai multe activitati fizice. Activitatea fizica este strans legata de probabilitatea de a dezvolta boli mai tarziu in viata, majoritatea persoanelor care nu fac activitati fizice in mod regulat tind sa aiba un organism mai slab(Kemper, H., Twisk, J., Koppes, L. et al. Eur J Appl Physiol 2001.) 
Intr-un studiu efectuat anterior prin metode mixte (numai subiecti de gen feminin) cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani (75% dintre subiecti avand varste intre 18-25 de ani), s-a observat ca nivelul educatiei acestora nu a reprezentat un factor semnificativ pentru activitatea fizica desfasurata de acestea (H. Saaty, A. , B. Reed, D. , Zhang, W. and Boylan, M. 2015). Acest studiu a descoperit ca factorii importanti pentru activitatea fizica sunt: motivatia, timpul 
liber si bugetul detinut de subiecti, dar, cel mai important este ca acestea nu au destula intimitate in cadrul salilor si de aceea prefera sa nu mearga.
Nivelul activitatii pare sa aiba un efect major asupra sanatatii mintale si a pozitivitatii unui individ. Se pare ca exista o corelatie intre varsta subiectului si nivelul de activitati desfasurate de acesta. Nivelul ultimelor studii terminate pot avea un impact asupra motivatiei si a nivelului de seriozitate al subiectilor deoarece nivelul dificultatii sarcinilor pe care le-au efectuat in trecut i-ar fi putut invata sa fie mai activi din punct de vedere al activitatilor intelectuale.
Studiile anterioare au verificat diferenta nivelului de activitate fizica dintre subiecti tineri si subiecti mai in varsta, studenti la o facultate, dar nu si activitatatile intelectuale desfasurate. In acest studiu voi verifica diferenta dintre nivelul activitatii intelectuale si a optimismului, avand in vedere varsta si studiile terminate de acestia.
Nivelul optimismului poate avea un efect asupra energiei subiectilor. Voi verifica daca acest lucru este real. Poate exista o diferenta intre optimismul subiectilor tineri si a celor in etate, acest lucru va fi testat de asemenea.
Legaturile dintre studiile efectuate anterior si studiul de fata sunt stranse deoarece activitatile fizice efectuate de subiecti determina si o mai mare activitate intelectuala. Subiectii activi nu procrastineaza la fel de mult ca cei ce nu au ocupatii sportive. 
Munca depusa in orice activitate desfasurata si rezultatele acesteia cresc nivelul optimismului subiectilor.
Scopul acestui studiu este de a investiga diferenta dintre nivelul de activitate si optimism in functie de studiile terminate si varsta subiectilor de la Facultatea Titu Maiorescu.


Fisiere în arhivă (1):

  • Diferenta dintre nivelul de activitate si optimism in functie de studiile terminate si varsta.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Svartdal F, Pfuhl G, Nordby K, Foschi G, Klingsieck KB, Rozental A, Carlbring P, Lindblom-Ylanne S and Rebkowska K (2016) On the Measurement of Procrastination: Comparing Two Scales in Six European Countries. Front. Psychol. 7:1307. doi: 10.3389/fpsyg.2016.01307
H. Saaty, A. , B. Reed, D. , Zhang, W. and Boylan, M. (2015) Factors Related to Engaging in Physical Activity: A Mixed Methods Study of Female University Students. Open Journal of Preventive Medicine, 5, 416-425. doi: 10.4236/ojpm.2015.510046.
Jenaabadi, H. , Ahani, M. and Sabaghi, F. (2015) Examining the Relationship of Optimism and Emotion Regulation Strategies with General Health among Students of University of Sistan and Baluchestan. Health, 7, 865-872. doi: 10.4236/health.2015.77102.
Kemper, H., Twisk, J., Koppes, L. et al. A 15-year physical activity pattern is positively related to aerobic fitness in young males and females (13- 27 years). Eur J Appl Physiol 84, 395- 402 (2001) doi:10.1007/s004210100392.
Ismail, E. , Razak, M. , Muhamad, T. , Koh, D. , Pa, W. and Maizi, I. (2018) The Relationship of Physical Activity and Fitness between Ages. Creative Education, 9, 2192-2202. doi: 10.4236/ce.2018.914160.
Goldberg, L. R., Johnson, J. A., Eber, H. W., Hogan, R., Ashton, M. C., Cloninger, C. R., & Gough, H. C. (2006). The International Personality Item Pool and the future of public-domain personality measures. Journal of Research in Personality, 40, 84-96.
Goldberg, L. R., Johnson, J. A., Eber, H. W., Hogan, R., Ashton, M. C., Cloninger, C. R., & Gough, H. C. (2006). The International Personality Item Pool and the future of public-domain personality measures. Journal of Research in Personality, 40, 84-96.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!