Tipologia Teoriilor

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere
Capitolul I. 1. Ansamblul teoriilor despre eu
1.1. Teoria lui Sigmund Freud
1.2. Teoria lui C.G. Yung
1.3. Teoria lui Zlate
1.4. Teoria lui Ilut
2. Concepte ale eului
2.1. Perceptia de sine
2.2. Imaginea de sine
2.3. Constiinta de sine
2.4. Stima de sine
3. Imaginea de sine
Capitolul II. Imaginea de sine raportata la profesia militarului
1. Ameliorarea imaginii de sine
2. Identitatea personala si sociala
3. Competentele specifice ofiterilor
4. Morala-deontologia ofiterului
Capitolul III. Studiul practic
1. Ipotezele de lucru
2. Obiectivul cercetarii
3. Universul populatiei si aplicarea testului
4. Operationalizarea conceptului
5. Construirea instrumentului de lucru (chestionarul si analiza de continut)
5.1. Intocmirea chestionarului
5.1.1. Formularea si ordonarea intrebarilor in chestionar
5.2. Analiza de continut
5.2.1. Proiectia 
6. Ancheta pilot
7. Ancheta pe teren
8. Prelucrarea datelor
Capitolul IV. Concluzii
1. Concluzii pe variabile
2. Concluzii pe ipoteze
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Interpretarile oferite de unele teorii, ca si cele generate de religii si ideologii, asimilate devin sisteme de referinta pentru oameni; deliberat sau nedeliberat, ele sunt folosite pentru aprecierea situatiilor si pentru orientarea manifestarilor.
Daca acceptam posibilitatea ca teoriile sa influenteze capacitatile de a se manifesta, este important ca oamenii sa dispuna de teorii cu posibilitati explicative cat mai mari; limitele teoriilor produc si limitele ce se manifesta in capacitatea lor de a actiona.
Cercetarea teoretica este cea care da conul de posibilitati al cercetarilor aplicative, progresele in cercetarea teoretica sunt cele care pot oferi oamenilor orizonturi cat mai bune pentru orientarea deciziilor lor.
Lucrarea de fata incearca sa vina in sprijinul comandantilor de subunitati (dar si a studentilor militari-acelor care doresc sa devina viitori comandanti), in vederea constientizarii de catre acestia a imaginii de sine raportata la profesia de ofiter, dezvoltarea si cristalizarea personalitatii ofiterului modern cu sfere largi de cunoastere a socio-umanului.
Pentru relevarea celor spuse anterior am structurat lucrarea pe trei capitole, organizate la randul lor pe subcapitole si paregrafe, cu un set final de conclizii si propuneri, anexe si bibliografie consultata.
Astfel, primul capitol contine doua subcapitole si anume: un ansamblu al teoriilor despre "eu" , pentru a putea face o initiere si o cunoastere profunda a nasterii si evolutiei imaginii de sine, din mai multe perspective sistemice (neuro-psihologica, psihanalitica), iar in cel de-al doilea subcapitol am prezentat concepte ale "eului" si o consolidare a pozitiei imaginii de sine in viata si personalitatea individului.
In cel de-al doilea capitol, am prezentat imaginea de sine raportata la profesia de ofiter si rolul acesteia in formarea personalitatii ofiterului. In formarea acestei personalitati m-am axat pe formarea si constientizarea identitatii sociale si personale a ofiterului, pe un model al comandantului eficient si pe personalitatea morala a acestuia care in armetelt moderne are o importanta deosebita pentru individ in formarea si consolidarea relatiilor interpersonale in mediul militar cat si in mediul civil.
In capitolul trei, cel mai important al lucrarii, am realizat o investigatie a rolului imaginii de sine in formarea personalitatii ofiterului, prin intermediul unei anchete pe baza de chestionar, intarita de o analiza de continut a unei compuneri redactate de subiecti cu privire la modul cum se vad si sunt in calitate de comandant-ofiter so tot ceea ce implica aceasta meserie. Aportul cantitativ al chestionarului am dori sa fie dublat de aportul calitativ al instrumentului proiectiv folosit.
Concluziile si propunerile capitolului patru vin sa consolideze ipotezele cercetarii sau sa le nege si pe care le consideram deosebit de utile pentru imbunatatirea si eficientizarea activitatii ofiterului si nu numai.
Suntem constienti de faptul ca, inca multe aspecte posibile de abordat au ramas netrate. Speram, totusi, ca aceasta lucrare sa sensibilizeze asupra problemei si sa ofere comandantilor o viziune mai ampla asupra locului si rolului pe care il au in cadrul subunitatii. 
Capitolul I. Ansamblul teoriilor 
Eul sau sinele ideal este intretinut de raportarea imaginii de sine la valorile acceptate si considerate de importanta si se implica in reverii, dorinte de autoformare ca personalitate. Allport spune ca eul este un fel de nucleu al fiintei noastre si joaca un rol important in constiinta si personalitatea individului, reprezentand modul in care o persoana se traieste pe sine , adica felul in care este, simte ca este si aspira sa fie . Eul este nucleul identitatii in care se implica sinele corporal , inclusiv identitatea sexuala , dar si identitatea familiala prin care se acorda numele (identitatea sociala). Exista o implicatie in viata culturala prin educatie care ofera identitatea culturala si profesionala , care ambele se implica la randul lor in statutul si rolul social la un anumit nivel la care se constitue competitiile existentiale ale personalitatii . La toate acestea se adauga sinele moral si cel al valorilor psihice disponibile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tipologia Teoriilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!