Violul ca Forma de Devianta Socio-Sexuala

Cuprins proiect Cum descarc?

CUPRINS: 
INTRODUCERE
CAPITOLUL I ABUZUL SEXUAL IN COPILARIE SI ADOLESCENTA
1.1 MALTRATAREA COPIILOR CU DISABILITATI
1.2 TINERI AGRESORI SEXUALI
CAPITOLUL II INTERVIURI CU TINERI MALTRATATI SEXUAL
2.1 COPILUL ABUZAT SEXUAL DE PARINTE
2.2 COPII SUNT VICTIMELE PERFECTE ALE INCESTULUI
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Violul este o infractiune reglementata de articolul 197 din Codul Penal, potrivit cu care « raportul sexual cu o persoana de sex feminin, prin contrangerea acesteia sau profitand de imposibilitatea ei de a se apara ori de a-si exprima vointa constituie viol ». Pedeapsa este inchisoarea de la 3-10 ani. 
Cand aud de viol, marea majoritate se gandesc la un strain sarind din boscheti noaptea si atacand pe cineva. Aceasta este doar partial adevarat, deoarece majoritatea violurilor sunt comise nu de straini, ci de barbati care isi cunosc victimile, care s-au intalnit cu ele anterior si care sunt considerati prieteni. Acest fenomen se numeste « date rape »,(viol de intalnire).
Acest tip de viol reprezinta contactul sexual fortat si nedorit cu o persoan ape care o cunosti. Este o violare a propiului corp si a propiei increderi. Este un act de violenta. Poate avea loc cu cineva pe care doar l-ai intalnit sau cu o persoana care te-a intalnit de mai multe ori. Forta implicata poate consta intr-un ton ridicat, amenintari, fortare fizica sau armata. Expertii estimeaza ca aproximativ 90% din totalitatea violurilor savarsite nu ajung la cunostinta organelor de cercetare penala, iar in cazul celor care ajung aproximativ 60% din victime isi cunosteau atacatorul.
CAPITOLUL I ABUZUL SEXUAL IN COPILARIE SI ADOLESCENTA
În S.U.A, aproximativ una din patru tinere fete sufera un abuz sexual, fiind victima unei molestari, unui viol sau incest. Mai putin de jumatate dintre aceste cazuri sunt raportate medicului sau altor organe competitive. Toate victimele sufera o trauma semnificativa, care poate fi vindecata doar prin tratament medical adecvat si prin interventia autoritatilor legale. Deseori, dezgustul fata de cel care a comis abuzul se însoteste de un sentiment de frica intensa. În rezolvarea acestor cazuri, cu o mare încarcatura emotionala, medicii, avocatii si serviciile de asistenta sociala trebuie sa conlucreze pentru colectarea datelor si pentru rezolvarea cazurilor. Scopul este de a asigura revenirea victimei la o stare de normalitate, dar, în acelasi timp, de a identifica si a pedepsi pe cel care a comis abuzul, protejând astfel victima si întreaga comunitate. 
Victimele unui viol se prezinta, de obicei, imediat dupa incident, în timp ce acelea care au fost molestate sau supuse unui incest sunt identificate uneori dupa luni sau chiar ani de la comiterea abuzului, din cauza lipsei unor traume fizice, care sa poata fi rapid diagnosticate. Violul presupune ca violatorul sa foloseasca forta, iar victima sa se opuna activ pâna în ultimul moment. De fapt, înca mai este foarte raspândita convingerea ca daca o femeie nu se opune activ, ea nu a fost violata. 
Violul se defineste ca fiind o cunoastere carnala a femeii într-o masura mai mica sau mai mare, fara acordul acesteia, prin impunerea fortei, prin frauda sau provocând teama femeii. 
Întelegerea definitiei legale a termenului de viol este neaparat necesara. Cunoasterea carnala poate însemna un act sexual complet cu ejaculare seminala sau orice penetratie cât de usoara a organului genital feminin de catre organul genital masculin chiar fara emisiunea de lichid seminal. 
Pentru a putea vorbi despre viol, trebuie ca una dintre parti sa se opuna actului sexual sau ca cel agresat sa fie minor. Vorbim despre viol si atunci când persoana supusa acestui ace sexual a fost în prealabil drogata, adormita sau este incompetenta mintal. Orice forma sau grad de intimidare arata ca violatorul nu a obtinut asentimentul victimei. 
Incestul este un delict sexual, care apare atunci când agresorul si victima sunt înruditi si nu ar putea sa se casatoreasca legal. Din cauza naturii sale, incestul deseori nu este raportat si este dificil de dovedit. Din pacate, incestul si moletarea intrafamiliala sunt probabil, cele mai frecvente forme de abuz sexual asupra copilului.
Incidenta reala a actelor sexuale în care victimele sunt copii este dificil de evaluat din cauza lipsei unei statistici la nivel national. Majoritatea cazurilor de incest au loc între tatal vitreg si fiica vitrega.


Fisiere în arhivă (1):

  • Violul ca Forma de Devianta Socio-Sexuala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!