Comportamentele dificile și deranjante - Cum le depășim

Extras din proiect Cum descarc?

Cum sa ne purtam cu oamenii dificili 
Brinkman si Kirschner identifica 10 tipuri de persoane dificile: 
Tancul
Perfidul
Grenada
Atoatestiutorul
Atoatestiutorul inchipuit
Serviabilul
Nehotaritul
Taciturnul
Negativistul 
Jeluitorul.
Sugestii in comunicare cu persoanele de tip Tanc 
Tancul este confruntativ, gaseste mereu pe cineva vinovat, este furios, nerabdator si agresiv. Il definim prin temperamentul coleric si nestapinire (ca fire, dupa K. Leonhard).
Raspunsuri nerecomandabile la asaltul Tancului: 
Contraatacul. Tancul va escalada asaltul, construind o alianta impotriva dvs. Defensiva, Puteti incerca sa va aparati, sa explicati sau sa va justificati pozitia. Tancul vrea rezultate, nu scuze, el nu este interesat sa va asculte explicatiile, ba chiar explicatiile il antagonizeaza mai mult.
Supunerea umila, din slabiciune sau teama. Teama este un semnal sigur pentru Tanc ca atacul sau este justificat.
Sugestii in comunicare cu persoanele de tip Tanc 
Exersati mintal relatia cu Tancul, in speta confruntarea, pina cind va simtiti sigur pe dvs. pentru o intilnire adevarata.
Dobinditi-i respectul, aratindu-i ca sinteti puternic si capabil. Tancul nu ataca oamenii pe care-i respecta. Procedati ca mai jos :
Stati pe loc. Nu va schimbati pozitia, priviti-I in ochi pe Tanc, in tacere, si concentrati-va asupra respiratiei. Respirati incet si adinc, in timp ce va linistiti. 
Sugestii in comunicare cu persoanele de tip Tanc 
Intrerupeti atacul rostindu-i numele (prenumele, titlul, genul) iar si iar, pina se opreste.
Repetati punctul principal. Tancul se va convinge ca il ascultati cu atentie si totodata il determinati sa nu mai repete ideea. ,,inteleg ca nu este timp de conversatii in birou, pentru ca se pierde vremea ! "
Formulati asertiunea-Eu. incepeti cu ,,Din punctul meu de vedere...", ,,Eu vad..." si apoi anuntati conditia: ,,...dar nu discut despre asta pina nu vorbesti cu mine civilizat".
Sugestii in comunicare cu persoanele de tip Perfid
Perfidul foloseste atacul ascuns : comentarii rautacioase - facind remarce nerelevante care deruteaza oamenii si-i fac sa para stupizi -, umor sarcastic, ton muscator si clasica rotire a ochilor.
Motivatii ale comportamentului Perfidului: unii ataca atunci cind ii supara turnura evenimentelor si ii socotesc responsabili pe anumiti indivizi, altii ii ataca pe cei care ar putea interfera cu propriile planuri, iar o alta categorie - doar pentru bravada, pentru a fi in atentia celorlalti. Cind vor sa distreze oamenii pentru a ajunge in centrul atentiei, pot face remarce fara rautate intentionata, tachinindu-si prietenii buni fara a sesiza ca nici acest gen nu este agreat.


Fisiere în arhivă (1):

  • Comportamentele dificile si deranjante - Cum le depasim.ppt

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!