Cunoasterea Omului si Calitatea Comunicarii

Cuprins proiect Cum descarc?

- ARGUMENT
- CAP. I. Comunicarea si tipuri de comunicare
- CAP. II. Comunicarea verbala. Limbaj si metalimbaj.
Ce ingheata comunicarea.
- CAP.III. Comunicarea nonverbala. Limbajul timpului.
Rang si autoritate
Falsificarea limbajului timpului
Cum se poate invata limbajul timpului. Tuitorii si zone
Gesturi facute cu mana
- CAP.IV. Arta de a alege colaboratorii
- CAP.V. Inteligenta emotionala si reusita an viata - experiment
- CAP.VI. Principiul lui Ieter despre ascensiunea profesionala
- BIBLIOGRAFIE SELECTIVA


Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Principiile cunoasterii omului sunt de asa natura incat sa nu permita generarea unei prea mari infaptuiri si trufii. Dimpotriva, adevarata cunoastere a omului nu poate sa inspire decat o modestie, prin aceea ca ne demonstreaza ca avem de-a face cu o sarcina de o exceptionala insemnatate, la a carei indeplinire umanitatea lucreaza chiar de la inceputurile civilizatiei. Daca verificam pe neasteptate gradul de cunoastere a omului intr-un esantion in care, constatam ca majoritatea subietilor asi declina competenta in aceasta materie. Nimeni nu se poate lauda cu o profesire de cunoastere a omului. Cei care au dispus de o buna cunoastere a omului in comparatie cu media. Sunt cei care au reusit in viata, stabilizand o foarte buna comunicare cu semenii, tinand seama de semnalele neconstientizate si involuntare transmise de interlocatar.
In activitatea de manager pe care am desfasurat-o pe parcursul ultimilor zece ani, am constatat ca o corecta interpretare a actiunilor, limbajului dar si a miscarilor, gesturilor, intonatiei precum si a trasaturilor fizice te ajuta enorm in rezolvarea unor situatii conflictuale, in convingerea partenerilor de comunicare de corectitudinea propiului punct de vedere.
Capacitatea de a citi semnalele nonverbale si paraverbale altor persoane si de a le compara cu cele verbale face parte din calitatile necesare unui lider de succes.
Aceasta lucrare sintetizeaza cunostintele obtinute prin parcurgerea unui bogat material bibliografic - studii de referinta in domeniul cunoasterii omului si al comunicarii efectuate de autoritati in aceste domenii - si nu in ultimul rand obtinute prin propriile observatii - la inceput facute intamplator si mai apoi dirijate de lecturile facute.
CAP.I.
COMUNICAREA SI TIPURI DE COMUNICARI
A comunica inseamna a interactiona, a relationa, a reactiona in diverse maniere, a avea atitudini, a rezolva conflicte. Comunicarea este un proces interactiv in care indivizii implicati devin pe rand emitatori si receptori de mesaje. Comunicarea umana se face cu altii, dar si cu tine insusi, prin reflectie personala. Omul ca fiinta eminamente sociala este puternic animat de un sentiment cunoscut de comunicare umana.
Activitatea de comunicare interumana este variata si se poate realiza prin limbaj ( comunicarea verbala, prin mimica, pantomimica, gestica, comunicare nonverbala, comunicare fara simboluri, prin formule matematice, fizice, chimice, etc.), comunicare vizuala ( prin mijloacele artei plastice, reclame vizuale, etc.), prin sunete si muzica ( comunicarea proverbala).
O comunicare dupa Albic, se refera la ansamblul proceselor prin care se efectueaza schimburi de informatii si de semnificatii intre persoane aflate intr-o situatie sociala data !, Relationarea dintre persoane constituie un proces de tranzactie de tip social - nu poti ca om, sa nu comunicam ! - dar tot ca om, intri in comunicare cu un intreg arsenal de elemente contextuale. Toate aceste probleme sunt valabile pentru comunicarea dintre indivizi, dintre grupuri, institutii, etc., dar si in comunicarea cu sine.
Calitatea comunicarii depinde insa si de aspectele legate de psihologia sociala, de factorii psihologici specifici interlocutorilor, adesea ignorati. A reduce procesul comunicarii chiar la un simplu schimb de informatii, inseamna a distorsiona valoarea reala a manifestarii acestuia in relatia dintre ,, locutori,,.
,,Cunoasterea omului comporta insa inca o latura, la fel de importanta, reprezentata de asa-numitul aspect social al acesteia. Este neindoielnic faptul ca oamenii s-ar putea comporta mai bine unii fata de altii. Aceasta posibilitate de inducere in eroare constituie un pericol imens pentru societate. Acest pericol trebuie sa-l demonstram noi colaboratorilor nostri, pe care vrem sa-i initiem intr-ale vietii. Ei trebuie sa devina capabili sa recunoasca tot ce este inconstient in viata, toate deghizarile, disimularile, siretlicurile si perfidiile, spre a-i putea avertiza pe cei panditi de asemenea primejdii si a le veni in ajutor. Numai cunoasterea omului constient practicata, ne va sluji in acest sens,, - Alfred Adler ,, Cunoasterea omului,,.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cunoasterea Omului si Calitatea Comunicarii.DOC

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!