Metoda proiectului

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
REPERE CONCEPTUALE
CARACTERISTICILE PROIECTULUI
ETAPELE REALIZARII PROIECTULUI
PROIECTUL, METODA DE EVALUARE
AVANTAJELE UTILIZARII METODEI PROIECTULUI
DEZAVANTAJELE UTILIZARII METODEI PROIECTULUI
CONCLUZII
APLICATIE PENTRU INVATAMANTUL PRESCOLAR
APLICATIE PENTRU INVATAMANTUL PRIMAR
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

1. INTRODUCERE
In practica scolara s-au imbunatatit metodele si tehnicile de evaluare in scopul realizarii unor corelatii eficiente intre predare - invatare - evaluare si pentru a atinge dezideratele propuse pentru formarea personalitatii autonome, libere si creatoare.
Printre metodele complementare de evaluare care confera strategiilor de evaluare aplicate un grad ridicat de activism, prin promovarea interrelationarii si colaborarii dintre profesor si elev/student se numara si proiectul.
2. REPERE CONCEPTUALE
Proiectul reprezinta o forma de evaluare complexa, ce conduce la aprecierea unor capacitati si cunostinte superioare precum:
aproprierea unor metode de investigatie stiintifica (cautarea si utilizarea bibliografiei necesare, a aparatelor de laborator, a dictionarelor etc.);
organizarea si sistematizarea materialului;
generalizarea problemei;
aplicarea solutiei la un camp mai vast de experiente;
prezentarea concluziilor. (Stefanescu, 2005, p. 179). 
Proiectul incepe in clasa, prin definirea si intelegerea sarcinii de lucru, eventual si prin inceperea rezolvarii acesteia. Se continua acasa, pe parcursul catorva zile sau saptamani, timp in care elevul are permanent consultare cu educatorul si se incheie tot in clasa prin prezentarea, in fata colegilor, a unui raport asupra rezultatelor obtinute. Proiectul poate lua forma unei sarcini de lucru individual sau de grup. (Stefanescu, 2005, p. 179)
Proiectul poate avea o conotatie teoretica, practica, constructiva, creativa. El se poate derula intr-o perioada mai mare de timp, pe secvente determinate dinainte sau structurate circumstantial. In functie de particularitatile de varsta, acesta poate sa includa si componente ludice. (Cucos, 2006, p. 386)
In lucrarea Managementul clasei, M. Ionescu preciza ca proiectul este ,,un proces si in acelasi timp un produs" .
Este un proces in care elevii investigheaza, descopera, prelucreaza informatii, sunt actori cu roluri multiple, experimenteaza, coopereaza etc.
Este un produs care reflecta efortul individual, de grup, reprezinta expresia performantei individuale si de grup, constituie dovada implicarii personale si a interesului pentru implinirea unui parcurs colectiv . (Ionescu, 2003, p.14)


Fisiere în arhivă (1):

  • Metoda proiectului.pptx

Bibliografie

Ciobotaru, M. , Popescu, M. , Antonovici, S. ,Fenchiu, D. (2008). Aplicatii ale metodei proiectelor, Bucuresti: CD PRESS.
Cucos, C. (2006). Pedagogie, Iasi: Editura Polirom
Oprea, C.L. (2007). Strategii didactice interactive : repere teoretice si practice , ed. a II-a. Bucuresti: Editura Didactica si Pedagogica
Potolea, D. ,Neacsu, I. , Manolescu, M. (2011). Metodologia evaluarii realizarilor scolare ale elevilor.Ghid metodologic general, Bucuresti: ERC PRESS.
Stefanescu,C.(2005). Evaluarea in procesul de instructie si educatie. In Tomsa, G.(coord). Psihopedagogie prescolara si scolara,(p. 179), Bucuresti: C.N.I. ,,Coresi" S.A.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!