Studiu de caz

Extras din proiect Cum descarc?

1. Descrierea generala a cazului
Numele copilului: Zaharia Alexandru
Data nasterii: 23.07.2010
Unitatea de invatamant: Scoala Gimnaziala "Spiru Haret ", Dorohoi
Clasa: IV
Stare general de sanatate: buna
Psihodiagnostic: tulburari de comportament
Cu siguranta cunoastem sau am vazut un copil agresiv, fie la scoala/gradinita, fie la o simpla plimbare prin parc. O mare parte dintre parinti se confrunta cu tulburarile de comportament ale copiilor. Acestea sunt strans legate de controlul emotiilor si pun astfel copilul in conflict cu normele societatii. Comportamentul isi face aparitia de la o varsta frageda, imediat ce acestia incep gradinita. Odata cu apartenenta sa la un grup, apar, si in acelasi timp cresc, pretentiile acestuia la adaptarea anumitor conditii. Un astfel de copil, care are tulburari de comportament, se simte atacat in momentul in care trebuie sa tina cont si de alte puncte de vedere, fata de ale sale, moment in care apar gesturile si actiunile, deseori violente.
Un copil care prezinta aceste probleme de comportament atat in mediul familial cat si cel scolar este Zaharia Alexandru care are varsta de 10 ani si este elev in clasa a IV a la Scoala Gimnaziala ,,Spiru Haret", Dorohoi. Alexandru este unicul fiu al lui Cristian Zaharia si Doina Zaharia. Copilul locuieste impreuna cu matusa sa, Elvira, de la varsta de 3 ani. Mama este plecata in Italia, la munca, iar tatal lui are de ispasit o pedeapsa de 10 ani ca urmare a savarsitii infractiunii de talharie. Tatal a recurs la acest gest datorita situatiei fiinanciare foarte precara a familiei. Dupa ce tatal a primit sentinta si a disparut din viata copilului, mama s-a vazut pusa in fata faptului implinit de a creste un copil singura si astfel a recurs la posibilitatea emigrarii spre Italia, unde urma sa castige banii necesari realizarii educatiei lui Alexandru. Deoarece bunicii din partea tatalui nu au mai dorit sa fie implicati in viata nepotului iar bunicii din partea mamei sunt decedati, mama a fost nevoita sa il lase pe Alexandru in grija singurei rude care i-a mai ramas alaturi si anume sora ei. Mama trimite lunar bani pentru intretinerea baiatului dar din pacate nu poate veni decat de doua ori pe an pentru a-l vedea pe acesta si pentu a se ocupa de educatia lui.
Datorita faptului ca parintii l-au lasat in grija matusii spre a-l creste, acesta a profitat de lipsa de interes a acesteia pentru evolutia sa scolara si ca urmare a inceput sa se manifeste tulburari de comportament si de invatatura. Matusa Elvira are 40 de ani si este pensionata pe caz de boala. Realizarile scolare, insuccesele inregistrate tot mai des, tendinta de introvertire singuratatea, toleranta si lipsa parintilor au facut ca elevul sa aiba o imagine de sine destul de scazuta si o motivatie slaba la invatatura. Toate acestea au dus la modificarea traiectoriei dezvoltarii afective si in special a celei emotionale a copilului. Matusa a recunoscut neputinta ei de a-l mai tine sub control si s-a declarat depasita de situatie. In cadrul colectivului clasei iese mereu in evidenta cu brutalitate (altercatii, injurii, neindeplinirea unor sarcini, vorbeste neintrebat, distrage atentia colegilor). Desi fara probleme fizice si psihice intampina unele greutati in a face fata cerintelor scolare.Temele orale si cele scrise sunt efectuate de cele mai multe ori cu superficialitate. 
Datorita absentei unui model parintesc si in special datorita absentei tatalui, Alexandru, nu a putut sa se dezvolte normal si sa simta ce inseamna afectiunea oferita de parinti.
Scopul final al activitatii studiului de caz este diminuarea tulburarilor de comportament. Pentru realizarea obiectivelor propuse se reomanda un program de interventie personalizat, cu activitati frecvente, care sa tinteasca domeniile afectate ale comportamentului


Fisiere în arhivă (1):

  • Studiu de caz.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!