Proiectarea unei Retele de Calculatoare

Extras din proiect Cum descarc?

Detalii despre firma Threepharm:
S. C. Three Pharm S.R.L. este o companie cu capital 100% romanesc si a luat fiinta in anul 1994. Desi este o companie relativ tanara, a reusit sa ajute piata sa-si constientizeze si sa-si defineasca nevoile intr-un sector socio-economic aproape neglijat, cel putin la inceputuri, in ciuda implicatiilor vitale pe care le dezvolta. Avand o echipa tanara si entuziasta, ThreePharm si-a propus si a reusit sa se impuna pe piata produselor tehnico-medicale si parafarmaceutice din Romania. 
Firma doreste dezvoltarea unei retele proprii de calculatoare care sa faciliteze munca in echipa, schimbul de informatii si comunicarea rapida si eficienta intre departamentele specializate.
Astfel firma Threepharm va putea sa-si imbunatateasca in mod considerabil serviciile oferite clientilor:
- prin intermediul comenzilor primite/onorate online
- mentinerea unui nivel inalt al calitatii produselor datorita accesului la informatii si tehnologii de fabricatie de ultima ora
- onorarea comenzilor in timp mult mai scurt prin intermediul postei electronice
- posta electronica in timp real va permite utilizatorilor aflati la distanta sa comunice fara nici o intarziere, fiind posibil chiar sa se vada si sa se auda unul pe celalalt; aceasta tehnologie face posibile intalnirile virtuale, numite videoconferinte, intre oameni care se gasesc in diferite locuri de pe glob
- angajatii firmei vor putea comunica intre ei mai usor
- comunicare mai buna si mai usoara cu distribuitorii 
Se va realiza o retea locala, intrucat toate departamentele firmei se afla in aceeasi cladire, reteaua fiind conectata binenteles la Internet.
Cateva cuvinte despre reteaua locala(LAN): O retea locala reprezinta un ansamblu de mijloace de transmisiune si de sisteme de calcul folosite pentru transportarea si prelucrarea informatiei. Ele sunt frecvent utilizate pentru a conecta calculatoarele personale si statiile de lucru (workstation) din birourile companiilor si fabricilor, cu scopul de a partaja resurse (de exemplu imprimantele) si de a face schimb de informatii. 
Reteaua locala de calculatoare este o combinatie de componente hardware si software:
- sistemele de calcul care se interconecteaza;
- adaptoare sau placi de retea Network Interface Card (NIC);
- mediul fizic de comunicatie, care poate fi un cablu, dar si unde radio, deci fara fir (wireless);
- unitati de interconectare (concentratoare / repetoare / switches etc.);
- software pentru administrarea retelei.
Din punct de vedere fizic, o retea de calculatoare se compune dintr-o retea de comunicatii si o multime de calcula!toare destinate prelucrarii, memorarii si accesului la datele si programele din retea.
Denumirea de LAN vine de la prescurtarea Local Area Network care inseamna retea locala. LAN-urile sunt retele private, localizate intr-o singura cladire sau intr-un campus de cel mult cativa kilometri.
Atributele prezentate de o retea locala sunt:
- flexibilitatea, dovedita de posibilitatea utilizarii LAN in aplicatii diverse, datorita faptului ca un LAN poate integra impreuna diverse tipuri de echipamente (precum cele necesare unei videoconferinte, de exemplu, pentru ca interpretariatul sa decurga in conditii optime)
- siguranta, data de o tehnologie bine pusa la punct si inchegata
- modularitatea, ce ofera posibilitatea integrarii intr-un LAN de echipamente de proveniente diverse
- expandabilitatea, sau posibilitatea de a creste gradat complexitatea retelei, dupa dorinta utilizatorilor (in cazul de fata, Threepharm va putea integra in retea viitoarele noi departamente)
- administrarea si gestionarea relativ simpla (de obicei o autoritate administrativa) si mult bazata pe accesul de la distanta, dat de posibilitatea utilizarii unor programe de gestionare
- economicitatea, sau posibilitatea de a folosi reteaua intr-un mod eficient si ieftin
LAN-urile au fost concepute sa satisfaca anumite cereri:-permit mai multor utilizatori accesarea aceeleiasi lungimi de banda
-operare intr-o arie geografica restransa 
Retelele locale sunt raspadite in trei topologii majore: stea, magistrala si inel.
Topologia retelei
Prin topologia unei retele se intelege modul de interconectare a calculatoarelor in retea, planul fizic de legare a calculatoarelor in retea, plan ce include cablurile si alte dispositive de conectare(switch-uri, hub-uri, comutatoare, routere, elemente de interconectare ca punti). Folosirea unei anumite topologii are influenta asupra vitezei de transmitere a datelor, asupra costului de interconectare si asupra fiabilitatii retelei. In functie de tipul componentelor si cablurilor utilizate si de dispunerea calculatoarelor, retelele pot fi:
- Inel
- Stea
- Arbore
- Bus(Magistrala)
- Plasa(Completa)
- Neregulata


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unei Retele de Calculatoare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!