Proiectarea unei Retele Mobile pe Baza Standartului NMT 450

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Comunicatiile mobile reprezinta unul din domeniile cu cea mai rapida dinamica de dezvoltare dupa 1980.
Conceptul de mobilitate se refera in cazul comunicatiilor mobile la: mobilitatea terminalelor, mobilitatea persoanelor, mobilitatea serviciilor. 
Mobilitatea terminalelor este posibila in retelele actuale de telecomunicatii, care sunt capabile sa asigure accesul retelei la terminalele mobile in orice moment si in orice loc. Aceasta presupune ca reteaua de telecomunicatie sa dispuna de mijloace de localizare, identificare si accesare a terminalelor mobile.
Mobilitatea persoanelor reprezinta posibilitatea unui utilizator de a accesa serviciile de telecomunicatie de la orice terminal, pe baza unui identificator personal de telecomunicatii.
Mobilitatea serviciilor reprezinta posibilitatea unui utilizator de a obtine acces la serviciile de telecomunicatii, indiferent de locul in care se afla si indiferent de retelele prin care este permis acest acces.
Cererile in continua crestere ale serviciilor mobile sunt determinate de avantajele oferite de sistemele moderne de comunicatii: mobilitatea utilizatorului, calitatea transmisiei comparabila cu cea oferita prin liniile fizice, confidentialitatea comunicatiilor, servicii internationale, acces la servicii de voce, date, imagini, facilitati deosebite de instalare. In acelasi timp, costul echipamentelor si serviciilor este in continua scadere, datorita progreselor tehnologice.
In radiotelefonia mobila exista in prezent mai multe sisteme principal diferite, care realizeaza servicii specifice, avand alocate benzi de frecvente standard, si anume:
- Telefon fara cordon (cordless), care permite "prelungirea" unei linii telefonice printr-un canal radio duplex, permitand abonatului accesul de la distanta (maxim 200 m) la reteaua telefonica;
- Sisteme de radiotelefonie mobila cu canale atribuite pe utilizatori, cu sau fara dispecer, cu sau fara acces la reteaua publica de comutatie;
- Sisteme de radiotelefonie "trunked", care sunt sisteme dedicate unor categorii de utilizatori (politie, transporturi etc.), cu sau fara dispecer, cu canale alocate la cerere;
- Sistem de radio-apel unilateral (paging), utilizat pentru transmiterea catre abonatii mobili ai sistemului dedicat, a unor mesaje scurte sau a unor apeluri cu semnificatie cunoscuta;
- Sisteme de radiotelefonie mobila celulara, care pun la dispozitia beneficiarului, la cerere, canale radio pentru stabilirea de legaturi cu si de la statiile mobile. Aceste sisteme sunt conectate la reteaua telefonica publica, astfel ca se asigura un sistem global pentru comunicatii fixe sau mobile.
Necesitatea mobilitatii, a cresterii vitezei si operativitatii in realizarea legaturilor de telecomunicatii, a condus la dezvoltarea sistemelor de radiotelefonie mobila. Tehnica accesibila intre 1960-1980 a permis dezvoltarea in Europa a unor sisteme de radiotelefonie celulara analogica, in principal in banda de 400 MHz si ulterior in banda de 900 MHz.
Sistemul de radiotelefonie celulara Nordic Mobile Telephony(NMT) este un sistem de generatia I (FDMA),conceput si utilizat in tarile scandinave.
El poate fi considerat primul sistem de telefonie celulara complet automatizat.
1. STRUCTURA SI PRINCIPALELE UNITATI ALE SISTEMULUI NMT 
1.1 Functionarea sistemului NMT-450
Sistemul NMT se prezinta sub doua variante:
- NMT 450,
- NMT 900,
care se disting,in primul rind prin domeniul de frecventa alocat, dupa cum urmeaza:
- 435-468 MHz pentru sistemul NMT 450;
- 890-960 pentru sistemul NMT 900;
Repartizarea benzilor de frecventa pentru realizarea comunicatiei duplex este data in figura 1.
a) 
Canal de emisie pentru MS Canal de emisie pentru BTS
b) 
Canal de emisie pentru MS Canal de emisie pentru BTS
Figura 1. Structura benzii de frecventa pentru:
a) Sistemul NMT 450;
b) Sistemul NMT 900;
Luind ca referinta statia mobila, organizarea spectrului pentru constituirea canalelor de comunicatie radio este centralizata in tabelul 1.
Tabelul 1. Repartizarea canalelor de comunicatie radio la statia mobila
NMT 450 NMT 900 
Emitatorul statiei 453-457,5 MHz 890-915 MHz
Receptorul statiei 463-467,5 MHz 935-960 MHz
Separarea duplex 10 MHz 45 MHz
Distanta dintre frecvente
purtatoare 25(20)kHz 25 kHz
Numar canale 180(225) 1000(1999)
Varianta NMT 450, a fost realizata si introdusa in exploatare la sfirsitul anilor 1970.Datorita cresterii rapide a solicitarilor, mai ales in marele orase, intr-un termen destul de scurt capacitatea sistemului a fost depasita.In consecinta in anul 1986 a devenit functionala varianta NMT 900 care, pe linga lucrul in alta banda de frecventa, prezinta si o serie de imbunatatiri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unei Retele Mobile pe Baza Standartului NMT 450.DOC

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!