Proiectarea unei Retele pentru Firma SC Pax SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Date despre firma 3
2.Reteaua Locala (LAN) 3
3. Server-ele 4
4. Switch-ul 4
5.Router-ul 5
6.Tipologia retelei 5
7.Mediul de transmisie 6
8.Protocoale 6
8.1 Protocolul TCP 6
8.2 Protocolul IP 7 
8.3 Protocolul HTTP 7
8.4 Protocolul FTP 7
9. Securitatea 9
10 Bibliografie 11


Extras din proiect Cum descarc?

Proiectarea unei retele pentru firma SC PAX SRL
1.Date despre firma
SC PAX SRL solicita unei echipe de specialisti proiectarea unei retele de 14 calculatoare, adaptata necesitatilor firmei si ale carei costuri sa nu depaseasca 45.000 RON. 
SC PAX SRL este o firma de consultanta in domeniul imobiliarelor din Municipiul Cluj Napoca care isi ofera serviciile si pe internet prin videoconferinte cu clientii.
Aceasta retea se va utiliza pentru transmiterea de date simple si totodata pentru transmiterea de date vocale si imagine video utilizate in cadrul unor videoconferinte intre firma SC PAX SRL si firma mama sau clienti; acest lucru economisind bani si timp deoarece angajatii firmei nu mai sunt nevoiti sa se deplaseze la sediul firmei mama pentru training sau sedinte organizatorice. 
Deoarece firma este noua pe piata si nu detine o retea , se va crea o infrastructura complet noua formata din:
- 2 servere
- 4 switch-uri
- 1 router
- 2 UPS-uri
- 2 Imprimante multifunctionale
- si bineinteles statiile de lucru in numar de 14
2.Reteaua locala (LAN)
O retea de calculatoare desem!neaza o multime interconectata de calcu!latoare capabile sa comunice intre ele in scopul schimbului de informatii sau al uti!lizarii in comun a mai multor resurse.
Din punct de vedere fizic, o retea de calculatoare se compune dintr-o retea de comunicatii si o multime de calcula!toare destinate prelucrarii, memorarii si accesului la datele si programele din retea.
Denumirea de LAN vine de la prescurtarea Local Area Network care inseamna retea locala. LAN-urile sunt retele private, localizate intr-o singura cladire sau intr-un campus de cel mult cativa kilometri. Ele sunt frecvent utilizate pentru a conecta calculatoarele personale si statiile de lucru din birourile companiilor si fabricilor, in scopul de a partaja resurse (imprimante, de exemplu) si de a schimba informatii. LAN-urile au dimensiuni restranse si pot fi administrate destul de usor.
3.Server-ele 
O retea de tip LAN bazata pe servere ofera o securitate mai buna decat o retea peer-to-peer ( de la egal la egal, in care fiecare calculator joaca rol dublu - de client si de server). Desi costurile sunt mai mari in acest caz, este de preferat aceasta optiune deoarece specificul firmei cere o securitate bine pusa la punct; in reteaua PAX vor circula fisiere continand diverse proiecte al caror continut nu poate "trece de granitele" firmei si sa ajunga la firme concurente sau alte persoane rau intentionate.
Vom avea deci 2 servere: 
-Un server pentru aplicatii web , aplicatii multimedia si baze de date.
-si unul pentru mail (are functia de a gestiona mesajele electronice pentru clientii retelei) si securitate (acesta asigura securitatea retelei cand aceasta este conectata la o retea de tipul Internet).
Serverele vor avea nevoie de protectie impotriva penelor de curent sau a defectiunilor hardware; protectia se va obtine prin folosirea UPS-urilor (acestea se alimenteaza de la priza, iar serverul de la UPS, evitandu-se astfel pierderea datelor sau aparitia defectiunilor).
4.Switch-ul
Switch-ul este o componenta hardware ce asigura interconectarea in retea a statiilor de lucru. 
In cazul de fata se vor folosi 4 switch-uri de cate 16 porturi; vom avea astfel si porturi libere (in plus) in cazul in care se strica o parte din ele sau daca pe viitor reteaua se va mari (sa nu fie nevoie de schimbarea switch-ului = o cheltuiala in plus).
Vom folosi urmatorul tip de switch:
Switch retea Repotec SW16P 16 porturi 10/100M, 16 porturi, Viteza de transfer 200/100/20/10Mbps
5.Router-ul
Simbolul pentru router este sugestiv-descrie cele doua scopuri ale acestuia si anume: alegerea caii si comutarea rutelor si pachetelor.
Scopul router-ului este de a examina pachetele sosite, de a alege calea potrivita in retea si apoi comutarea lor catre portul de iesire potrivit. 
In retelele mari, router-ele sunt cele mai importante dispozitive de reglare a traficului; ele ofera posibilitatea oricarui tip de calculator (folosind protocoale potrivite) de a comunica cu aproape orice alt tip de calculator din lume. 
Router-ele fac selectarea caii optime bazandu-se pe informatia de la nivelul 3-adresele de retea-de aceea sunt considerate drept dispozitive de nivel 3; datorita abilitatii de rutare a pachetelor, router-ele au devenit esentiale Internetului, ruland protocolul IP.
Pentru reteaua noastra avem nevoie de un singur router care sa faca legatura intre reteaua PAX si reteaua Internet.


Fisiere in arhiva (2):

  • Proiectarea unei Retele pentru Firma SC Pax SRL
    • cost retea.xls
    • Proiectarea unei retele pentru firma SC PAX SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!