Analiza critică a sistemelor informaționale în cadrul unei entități și analiza on-line

Extras din proiect

PREZENTAREA ENTITATII
Spitalul clinic de boli infecţioase „Sf. Cuvioasa Parascheva”, cu sediul în oraşul Galati, este situat în partea de nord a oraşului pe strada Traian la nr. 393, în cartierul numit "Bariera Traian", nume legat de existenta de pe vremuri a unui punct de carantina. Spitalul este o personă juridică română, cu capital integral de stat, care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legea română şi prevederile actului constitutiv.
De-a lungul anilor unitatea sanitară a trecut prin mai multe etape de reorganizare.
În prezent spitalul funcţionează în sistem pavilionar cu un număr de 310 paturi oferind asiguraţilor servicii medicale variate.
Primele informaţii legate de existenţa spitalului au fost culese de către Dr. Silviu Cărăuşu din declaraţiile personalului care a lucrat în prima jumătate a secolului trecut, nefiind atestate documentar.
1813: pe terenul actualului spital funcţiona o unitate medicală construită din barăci, în care erau izolate cazurile de holeră, boală ce bântuia în Galaţi la acea vreme
1864: s-a construit pavilionul central cu un singur nivel, la care în 1875 s-a adăugat o aripă pentru izolarea cazurilor de dalac, difterie, tetanos, meningite.
Primele atestări documentare datează din 1879, în colecţia de documente “Convenţiile spitalului” aparţinând Dr. Serfioti, aflate la Arhivele Statului Galaţi:
1879: “se înfiinţează 5 paturi pentru boli contagioase într-un pavilion” în structura Spitalului “Elisabeta Doamna”- Caritatea Gălăţeană, care cuprindea în total 60 paturi (25- boli sifilitice, 10- boli curente, 8- femei lehuze, 4- alienaţi, 8- infirmi, 5- boli contagioase)
6 septembrie 1879: Secţia de boli contagioase funcţionează în pavilionul VII al Spitalului “Elisabeta Doamna”
1908: serviciul de boli contagioase se mută în locaţia actuală , ca o anexă a Spitalului “Elisabeta Doamna”
Documentele Arhivelor Statului din inventarul spitalului numit “Izolarea”, datate 1893-1948 menţionează:
1924: existenţa Spitalului “Izolarea” pentru boli molipsitoare, situat pe strada Traian, în care au fost îngrijiţi 1256 bolnavi
1935: construirea etajului la pavilionul central pentru izolarea bolnavilor de scarlatină
1941: structura spitalului care cuprindea 150 paturi pentru contagioşi şi 50 paturi pentru boli dermato-venerice
Arhiva spitalului conţine documentele ultimilor 50 ani:
1.07.1949: Spitalul “Izolarea” trece în subordinea comitetului provizoriu al Sfatului Popular al Municipiului Galaţi sub denumirea de “Spitalul de Stat nr. 2”
1.12.1955: Ia fiinţă “Spitalul unificat nr.3”, prin unificarea “Spitalului de Stat nr. 2” cu “Spitalul Dermato-venerice”, ca urmare a deciziei Sfatului Popular Regional Galaţi
20.08.1956: Se înfiinţează o secţie de psihiatrie în cadrul “Spitalului unificat nr. 3”
8.05.1972: Decizia nr. 290 a Consiliului Popular Judeţean Galaţi înfiinţează “Spitalul de Boli Infecţioase Municipal nr.3”, prin transferarea secţiilor dermato-venerice şi psihiatrie la Spitalul Municipal Nr.1
14.10.1996: Denumirea spitalului se schimbă în Spitalul de Boli Infecţioase “Sf. Cuvioasa Parascheva” Galaţi, după sfinţirea anexei “Internări” a pavilionului central A şi alegerea Sf. Cuvioasa Parascheva ca ocrotitoare a lăcaşului medical 1.04.2003: Secţia dermato-venerice revine în administraţia Spitalului “Sf. Cuvioasa Parascheva”, ca urmare a restructurării unităţilor medicale cu paturi din subordinea Ministerului Sănătăţii.
In prezent, spitalul dispune de 310 de paturi şi asigură diagnosticul şi tratamentul de specialitate pentru boli febrile, boli infecţioase bacteriene, virale, micotice şi parazitare cu toate localizările (inclusiv hepatite, meningoencefalite, pneumonii, boli diareice, HIV/SIDA), boli cu transmitere sexuală, boli dermatologice.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza Critica a Sistemelor Informationale in Cadrul unei Entitati si Analiza On-line.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!