Analiza Demografica la Nivelul Comunei Victoria, Iasi

Extras din proiect Cum descarc?

Prezentare generala
Comuna Victoria este o comunitate cu profil agricol intensiv , cu importante resurse naturale , amplasata pe o cale rutiera europeana si punct de frontiera ,cu posibile atractii pentru investitori .
Evolutia rapida a performantelor in agricultura cu dezvoltare integrata ,si posibilitati de crestere a relatiilor transfrontaliere, va da comunei in viitor ,o recunoastere de comunitate prietenoasa intr-un mediu prosper.
Asezare geografica
Teritoriul comunei Victoria este situata in culoarul vaii Prutului la limita estica a judetului, la 23 km nord de municipiul lasi, pe drumul European 583. In componenta comunei intra satele. Frasuleni, Icuseni, Luceni, Sculeni, Stinca, Sendreni si Victoria.
Istoric
? Frasuleni, este asezat la aproximativ 7km nord de central comunei, pe malul
Prutului,datand din anul 1569.
?lcuseni, este atestat in anul 1453, plasandu-se la 6 km sud-est de
centrul comunei, pe malul Jijiei.
?Luceni este asezat la 4 km sud-est de centrul comunei, pe malul din stanga Jijiei, datand din anul 1436 si are ca monument arhitectural Biserica Sf.Nicolae cladita in anul 1830.
?Sculeni, este atestat documentar din anul 1772, situandu-se pe malul drept al raului Prut, la 3 km de centrul comunei. Dispune, ca resursa naturala, de cariere de pietris. Ca monument arhitectural are "Mihail si Gavril" cladita in anul 1825.
?Stanca, se situeaza in vecinatatea sudica a satului, centru de comuna, pe dealul cu acelasi nume. Dispune de cariere de argila. Asezare noua, formata prin
improprietarirea locuitorilor in anul 1921. pe locul satului disparut Posadnici (sec. XI) si estesituat la 2 km de Victoria, pe traseui drumului comunal 13.
?Sendreni, este plasat la 10 km nord-vest de centrul comunei pe
terasele din dreapta Prutului, fiind atestat documentar in anul 1803.
Dispune de cariere de pietris.
Victoria, centru de comuna, dateaza din anul 1803, plasandu-se pe o terasa joasa din stanga raului Jijia. Dispune de cariere de argila
Resursele subsolului
ape minerale sulfuroase neexploatate cu calitati in vindecarea diverselor boli
argila ca materie prima in fabricarea caramizilor
Relieful,solul si utilizarea terenurilor
Relieful
Relieful este reprezentat prin cumpene si interfluvii largi. versanti afectati de eroziune si alunecari. In sesurile raului Prut si Jijia au fost efectuate lucrari de indiguire si desecare.
Terenurile arabile sunt mecanizabile si numai un procent de 3-5% nu
pot fi mecanizate, decit cu restrictii si cu masini pentru executarea
lucrarilor de panta. 
Problema ameliorativa cea mai actuala o reprezinta intretinerea lucrarilor de indiguire si desecare din luncile Prutului
Solul
Caracteristic teritoriului sint soluri aluviale din sesul Prutului, petice de lacovisti, cernoziomurile carbonatice si cernoziomul levigat. Reactia chimica a solurilor este slab si
moderat alcalina, iar in lunci intalnim soluri cu o reactie moderata sau chiar puternic alcalina.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Demografica la Nivelul Comunei Victoria, Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!